Se hvor du kan søge forbrugslån online og sammenlign dine muligheder. Få overblikket og find den bedste løsning.

Det er gratis og uforpligtende at ansøge.

 

Forbrugslån er en af de mest populære lånetyper i Danmark. Det skyldes i høj grad den alsidighed som forbrugslånet indebærer. Du kan nemlig vælge at bruge pengene til rigtig mange formål. Det kan være ferier, nyt køkken, tøj til børnene etc. Der er få grænser og på nettet er ansøgningsprocessen ligetil.

Guide til at finde det billigste forbrugslån

Der kan være store omkostningsmæssige forskelle på diverse lån på markedet. Du bør derfor gøre en seriøs indsats for at finde det billigste forbrugslån online. Det er nemlig ikke tilfældigt, hvem der ender ud med det billigste forbrugslån og hvem der må “nøjes” med de dyre. Sørg for at du ender med det billigste, ved at ansøge hos flere udbydere og vælge det tilbud, med den laveste ÅOP.

PRISAS har set nærmere på to af de mest afgørende aspekter for, hvilke renter og ÅOP du får tilbudt som kunde:

 • Dine egne privatøkonomiske forhold

Det er klart at dine privatøkonomi og alder spiller en væsentlig rolle for, hvor attraktive åop og renteniveauer du bliver tilbudt. Lånefirmaerne vurderer dig på en lang række parametre, som fx. alder, indtægt, gæld og om du har børn.

I selve ansøgningsøjeblikket, er det dog ikke parametre du kan ændre på. Det er på den anden side af mønten, du kan gøre en forskel, nemlig ved at finde frem til de billigste firmaer.

 • Låneudbydernes priser

Der er nemlig markante forskelle på låneudbyderne, hvilket gør at du altid skal undersøge dine muligheder grundigt. Lad vær med at overlade låneansøgningen til tilfældighederne. Undersøg lånemarkedet og ansøg så mange steder, du kan komme til det.

Billige forbrugslånLånetilbud er altid uforpligtende, så du har intet at miste udover din tid. Men med mulige besparelser på flere tusinde kroner, vil du nok føle at det er tiden værd?

I visse tilfælde kan der findes billigere udbydere andetsteds, alt efter dit udgangspunkt, da det ikke er samtlige långivere online som er repræsenteret i oversigten.

Udbydernes renter

Udbyderne ændrer fra tid til anden deres renter, men det skal ikke forhindre os i at fremhæve firmaerne med nogle af de laveste vejledende renter. Der er nemlig flere udbydere som er prisvenlige og som bør kunne tilbyde dig fornuftige forbrugslån.

Det er klart at alle udbydere har hver deres krav til dig som ansøger, så det er ikke alle der har frit valg på alle hylder, når de skal søge om forbrugslån. Men hvis du har mulighed, bør du altid udfylde flere ansøgninger. Det vil give dig det bedste udgangspunkt for at finde det billigste lånetilbud.

Undrer du dig over hvilke krav der kan blive stillet til dig, når du søger om lån online, har PRISAS her opstillet en række af de mest udbredte. Det er krav du finder hos langt de fleste firmaer online og faktisk er det kun aldersgrænsen og indkomstkravet der varierer fra udbyder til udbyder:

 • Alderskrav – du skal være mindst 18, 20 eller 23 år alt efter lånefirmaet.
 • Indkomstkrav – de fleste indkomstkrav starter på 150.000 kroner om året.
 • Du må ikke stå i RKI – dårlige betalere kan ikke ansøge om forbrugslån.
 • Dansk statsborgerskab – udbyderne kræver nationalt statsborgerskab.

Langt de fleste forbrugere vil være i stand til at opfylde disse behov og hvis du ikke er, vil forbrugslån alligevel være en dårlig løsning for dig. Alle personer i RKI bør snarere fokusere på at få gælden afdraget og komme ud af de økonomiske vanskeligheder. Det kan banker og uafhængige rådgivere ofte hjælpe til med.

Ansøgningsprocessen trin for trin

Ansøgningsprocessen er nem og ligetil på nettet. Overblikket kan tage lidt tid at få, men selve låneformularen tager kun få minutter at gennemføre. Så længe du har lønsedler og årsopgørelse klar, vil det være hurtigt at komme i gang. Vi har lavet en 4-trins guide der giver dig det bedste udgangspunkt. Følg vores 4 trin hvis du ønsker at finde det billigste forbrugslån online, med den laveste ÅOP:

 1. Få overblik over relevante udbydere online.
 2. Ansøg hvor du kan – mindst 3 steder.
 3. Sammenlign tilbuddene og deres ydelse.
 4. Vælg den laveste ÅOP.

Den tilbudte ÅOP vil med de nye regler pr. 1. juli 2020 være på maks 25%, hvilket er rigtig godt nyt for dig som forbruger. Præcis hvilken rente du får tilbudt, vil afhænge af dine privatøkonomiske forhold og krav til lånebeløb. Differencen er markant i mange tilfælde, så gør dig selv en tjeneste, ved at ansøge hos flere udbydere. Der kan være mange penge at spare.

Her et eksempel på hvordan låneprocessen normalt forløber hos online bankerne, hvor du skal starte med at vælge lånebeløb og løbetid, hvorefter den vejledende månedlige ydelse bliver beregnet. Du kan herefter vurdere og tilpasse, hvad der er den rigtige løbetid for dig, når du ansøger, så ydelsen matcher dine økonomiske rammer.

Låneprocessen online

Kreditvurderingen

Ved nærmest alle lån på nettet bliver der lavet en kreditvurdering af dig som kunde. Der sker ud fra forskellige forhold og firmaerne anvender din ansøgning til at beregne hvilke risiko de løber. Det hele handler i sidste ende om risiko og afkast.

Så hvis du har en sund privatøkonomi, begrænset gæld og en solid indkomst, vil du med stor sandsynlighed få tilbudt en fornuftig rente. Har du derimod en skrøbelig økonomi og kun et deltidsjob, så kan du sagtens blive godkendt, men det bliver formodentlig til en højere rente.

Kreditvurderingen online er mere overordnet, end den de laver i banken. Den kan ganske enkelt ikke være andet, da de fx. ikke beder dig om at indsende et budget. Det vil banken altid gøre, uanset om du søger boliglån eller forbrugslån gennem dem. Det er ligeledes den hurtige kreditvurdering der gør, at det er nemt og hurtigt at blive godkendt online. Her besvarer de fleste udbydere på din ansøgning inden for 1 time.

Der er specielt 3 elementer der går igen ved den normale kreditvurdering og det er følgende:

 • Indkomsten
 • Udgifterne
 • Din evne til at spare op

Summen af de to første elementer er med til at give rådighedsbeløbet, der fortæller en del om din evne til at betale de månedlige afdrag. Her vil banken sikre sig at du har råderum i økonomien, mens udbyderne overlader en større del af ansvaret til dig som kunde.

I deres kreditvurdering vil de blot tjekke din indkomst og din opsparing/gældsforhold via årsopgørelsen. Dine faste udgifter vil ikke fremgå tydeligt at denne og derfor kan lånefirmaerne af gode grunde ikke vide hvad dit rådighedsbeløb er. Og om det er stort nok til at betale lånetilbuddets månedlige ydelse.

Det er derfor at online lån i højere grad leder til gældsplagede danskere i økonomisk uføre. Der er ikke samme “økonomiske sikkerhedsnet” som i banken, men omvendt skal du bare kende din egen økonomi inden du underskriver låneaftalen. For hvis man krævede en mere detaljeret kreditvurdering online, vil de nemme, hurtige og fleksible fordele forsvinde. Det kan ingen ønske.

Fordele ved forbrugslån via PRISAS

Hvorfor søge forbrugslån via Prisas.dk? Der er mange fordele ved at benytte vores hjemmeside. Først og fremmest giver vi dig overblikket over dine muligheder, som medfører mange centrale fordele:

 • Du får en hurtigere og nemmere ansøgningsproces.
 • Du får indhentet flere lånetilbud.
 • Flere tilbud er lig større chance for godkendelse og fornuftige renter.
 • Det er gratis og uforpligtende at søge via hjemmesiden.

Derudover får du et indblik i økonomiske begreber og forhold, der hjælper dig med forståelsen og med hvordan du finder den laveste ÅOP. Rigtig mange danskere ved ikke hvad kreditvurderinger, åop og lignende begreber betyder. Det kan have sine klare konsekvenser.

Det kan være du ikke forstår hvorfor lønsedler og årsopgørelse er nødvendige at medsende. Eller at du sammenligner 3 lånetilbud, med fokus på den laveste rente. Det kan i værste fald betyde at du ikke får valgt det tilbud der reelt er billigst, eller at du får sagt JA til en alt for høj månedlig ydelse.

Alt i alt ønsker PRISAS at guide dig godt og sikkert i retning af den bedste løsning. Dels via vores oversigter og dels via den viden vi stiller til rådighed.

Sammenlign på det rigtige grundlag

Der er afgørende at du får sammenlignet på det rigtige grundlag. Som vi kort var inde på, er renten ikke det vigtigste for at få valgt den rette løsning. Den tilbudte ÅOP og månedlige ydelse er de to centrale elementer og her er hvorfor:

“ÅOP medregner alle omkostninger inkl. engangsomkostningerne og den laveste ÅOP er derfor lig det billigste lån. Men du må ikke sige JA til et tilbud, med en månedlig ydelse du ikke kan betale. Det vil blot medføre en presset økonomi og dyre rykkergebyrer. Så vælg tilbudet med den laveste ÅOP, hvor du samtidig kan betale den månedlige ydelse.”

Fakta om forbrugslån

Prisas.dk har set nærmere på interessante fakta om forbrugslån, du bør have kendskab til som kunde:

 • Forbrugslån kan laves på op til 500.000 kr. online
 • Du skal være fyldt 18 år og have en sund økonomi
 • En RKI-registrering begrænser dine muligheder markant
 • Løbetiden kan typisk vare op til 144 måneder eller 15 år.
 • Forbrugslån bliver ofte lavet uden du stiller sikkerhed.
 • Det tager kun 5 minutter at ansøge online og det er uforpligtende.
 • Lånets rente afhænger specielt af din alder, indtægt og privatøkonomi.

FAQ om forbrugslån

Hvor meget kan jeg låne?

I vores FAQ kan du få svar på alle de mest udbredte spørgsmål. Her om hvor meget du kan låne, for det er noget mange danskere tænker over. Det korte svar er, at det kan ingen vide. Det afhænger nemlig af det enkelte firmas kreditvurdering, der sker individuelt.

Her vil din indkomst, alder, gældsforhold og låneansøgning alle spille en væsentlig rolle. Det bedste svar vi kan give dig er, at jo mindre din indkomst er, desto dårligere er dine chancer for at blive godkendt. Har du fast job og indtægt, vil du have gode muligheder for at søge alt fra 500 til 500.000 kroner online.

Hvordan vælger jeg løbetid?

Løbetiden kan være svær at vælge, for hvor længe ønsker man at have pengene? Hvor længe har man egentlig behov for at have dem? Vores bedste råd til dig er, at du får klarlagt dit månedlige rådighedsbeløb. Det gør nemlig en forskel om det ligger på 1.400 eller 2.500 kroner.

Jo større det er, desto mere kan du afdrage på forbrugslånet hver måned. Vælg en løbetid hvor den månedlige ydelse kommer til at være et godt stykke under rådighedsbeløbet. På den led har du en buffer, hvis der opstår uforudsete omkostninger.

Du kan nemt udregne rådighedsbeløbet hos Jyske Bank her.

Hvilke krav skal jeg opfylde?

Sidst er det værd at kende til de krav du typisk skal opfylde, når du søger forbrugslån online. Mange af de samme går igen, hvis du forsøger lykken i din egen bank.

 • Du skal være mindst 18 år gammel – 21 eller 23 år hos visse.
 • CPR nummer og/eller dansk bopæl
 • Du må være RKI-registreret
 • Fast job/indtægt kan være et krav hos nogle.

De tre første er faste, mens indkomstkravet i højere grad varierer fra firma til firma. Det er derfor ikke svært at finde et låneselskab der kan hjælpe dig på nettet.

Lånemulighederne afhænger af din arbejds -og indkomstsituation

Dine lånemuligheder som forbruger, afhænger meget af hvor du er henne i livet. Om du er studerende, på dagpenge, lønmodtager eller pensionist. Din arbejdsmæssige og indkomstmæssige situation har en stor indflydelse på dine muligheder, da den definerer dine økonomiske muligheder for at betale de månedlige afdrag og tilbagebetale lånet uden problemer.

Jo større indkomst du har, desto større er sandsynligheden for at du kan betale den månedlige ydelse, så långiveren får pengene retur uden besvær. Du vil derfor befinde dig i en lavere risikogruppe, end hvis du fx. er studerende uden job eller på kontanthjælp. Disse grupper har typisk en mere skrøbelig privatøkonomi og det kommer til udtryk, dels når du bliver kreditvurderet og når udbyderen skal bestemme hvilken rente du skal tilbydes.

Jo større indkomst og jo sundere din økonomi er, desto større chancer for at blive godkendt og få tilbudt en lav rente.

For online bankerne handler det om risiko, når de vurderer din ansøgning, af den grund må du heller aldrig tage det personligt, hvis du skulle blive afvist.

Andetsteds på hjemmesiden, har vi set nærmere på dine lånemuligheder og udgangspunkt, alt efter din arbejdsmæssige og indkomstmæssige situation:

Er du i en af disse målgrupper kan du med fordel læse mere om hvordan du er stillet og hvilke muligheder du har.