Det er de færreste der kan finansiere købet af en bil selv og mange har derfor behov for et billån. De kan laves hos låneudbydere online, i banken eller via bilforhandleren. Fordelen ved at søge om billån via online bankerne er, at de har fået lave renter og kan tilbyde en nem og hurtig ansøgningsproces. Få overblik over hvor du kan søge lån til ny bil online, via PRISAS.

Søg billån op til 500.000 kr.

Ansøg gratis og uforpligtende.

Guide til det billigste billån

Går du efter det billigste billån, er det vigtigt at du undersøger dine muligheder flere steder. Det er altid uforpligtende at udfylde en låneansøgning og det vil forbedre dine forudsætninger for, at finde det billigste billån på markedet, der matcher dine behov.

Det er vigtigt at du følge 2 meget simple råd, hvis du gerne vil lave et billigt billån. Det er ikke raketvidenskab, men med udgangspunkt i sund fornuft og et grundigt forarbejde:

  • Forhør dig om mulighederne hos flere udbydere
  • Indhent så mange tilbud du kan (så længe det er relevant)

At du bør forhøre dig hos banker, lånefirmaer og bilforhandlere er med til at give dig et godt fundament, for at tage din beslutning. Alt for mange ser kun på 1-2 muligheder og så er chancen for at lave det billigste billån altså begrænset.

Du bør samtidig have et stort fokus på at indhente flere lånetilbud. Husk på at det er 100 % uforpligtende. Det er derfor kun din dovenskab der sætter grænsen.

Det er klart, at det skal være relevant, i forhold til dine behov, men du kan aldrig vide hvem der kan tilbyde dig det bedste før du har modtaget tilbud fra flere.

De forskellige finansieringsmuligheder

Billån via online udbyderne

Online bankerne er blevet et godt alternativ til landets pengeinstitutter, med skarpe renter og en nem ansøgningsproces. Det er enkelt at søge og mere ligetil at blive godkendt. Du kan søge op til 500.000 kroner online, som kan være med til at finansiere det meste.

Bestemt en god mulighed du bør overveje, eventuelt i kombination med nedenstående muligheder. Du kan altid ansøge gratis og uforpligtende, for at se hvad de forskellige kan tilbyde dig af rente.

Billån hos forhandleren

Når du nu står nede i prøverummet hos bilforhandleren, kan det virke tillokkende at få finansieret billånet dernede. Det er ikke nødvendigvis dyrere at få finansieret billånet via forhandlerens finansieringsselskab i forhold til de billigste banker. Det er især gældende for de dyrere biler, da renterne generelt er lavere hos forhandlerne.

Til gengæld er de såkaldte stiftelsesomkostninger højere. Du skal sørge for at gøre dit hjemmearbejde, så du ved, hvad en alternativ finansiering i fx banken vil koste. For bilforhandleren modtager en provision for at formidle lånet for finansieringsselskabet, og derudover lægger forhandlerne typisk et gebyr på omkring 2-6.000 kroner oveni.

Du skal derfor sørge for at kende de årlige omkostninger i procent (ÅOP) efter skat, fordi du så kan sammenligne og gennemskue, hvilket tilbud der er billigst.

Finansiering af biler er en indtægtskilde for forhandlerne sammen med formidling af forsikring. Sørg derfor for at sætte dig godt ind i tilsvarende priser hos banker og forsikringsselskaber hjemmefra, så du er sikker på at du får de billigste løsninger.

Billån via banken

Du kan også låne penge til bilkøb i banken. Lånene er meget forskellige fra pengeinstitut til pengeinstitut. Og de store institutter har også forskellige priser, som afhænger af dit kundeforhold. Der findes også en række pengeinstitutter, som tilbyder billigere lån, hvis du er medlem af en bestemt fagforening eller organisation.

Det bedste du kan gøre, er at tjekke priserne på for eksempel Forbrugerrådet Tænks side pengepriser.dk og overvej ud fra en helhedsvurdering af din økonomi, om det kan betale sig at skifte bank i forbindelse med bilkøb.

Billån uden udbetaling eller brugt bil?

Det er altid godt at gøre sig en række overvejelser inden man låner penge. En af de centrale overvejelser er, at om man skal lave et billån uden udbetaling, eller købe en brugt bil i stedet. Der kan være mange penge at spare på at købe brugt. Omvendt er det ikke ligeså attraktivt for mange.

Et billån uden udbetaling indebærer at du låner til bilkøbet, uden du selv får pengene mellem hænderne. Det er en normal låneform ved bilkøb, da det sikrer at du hverken låner for meget eller for lidt. Billån uden udbetaling vil typisk være nødvendigt, ved køb af nye biler. Kan du nøjes med en brugt, kan det være du selv har mulighed for at finansieret bilkøbet.

Det er kun dig og dine behov, der kan afgøre hvad du bør vente. Der er klare fordele og ulemper ved både at vælge billån uden udbetaling og ved at vælge den billigere løsning; at købe brugt.

Vælger du at låne penge online, kan vi kun anbefale at du ansøger hos flere udbydere da det er gratis og uforpligtende. Og fordi det giver dig bedre chancer for godkendelse og billige lånetilbud retur.

Du har to ugers fortrydelsesret på et billån, men det gælder kun på selve finansieringen og ikke selve købet af bilen.

Renteudgifter er fradragsberettigede

Sidst, vil vi gerne give alle bilejere et godt råd. Husk nu at indberette dine renteudgifter til billånet, da de er fradragsberettigede. Alt for mange snyder sig selv for de penge, man kan få ud af at indberette det til SKAT.

Omvendt er de såkaldte stiftelsesomkostninger normalt ikke fradragsberettigede.

Køb af brugte biler

En måde at sænke størrelsen på billånet, er ved at købe en brugt bil. Der findes flere portaler, hvor du har mulighed for at købe og sælge brugte biler.

Det kan være en rigtig god forretning, som vil spare dig mange penge. Det er dyrt at købe en helt ny bil, så det kan være en overvejelse værd.

En af disse portaler er Biltorvet.dk, hvor du finder en lang række køretøjer du kan vælge imellem.