Sammenlign bredbånd
Der findes mange udbydere på bredbåndsmarkedet. Vi gør det enkelt at sammenligne og finde det billigste bredbånd.
Sammenlign og find billigste bredbånd til dine behov
Brug vores oversigt til at se priser, vilkår og muligeder, ved hvert enkelt bredbåndsabonnement. På den måde får du klarhed over prisniveau, hastigheder og oprettelsesgebyrer fra start, så vejen til det bedste bredbånd er kortere.
Step 1
Sorter visning efter dine behov
Step 2
Sammenlign priser og udbydere
Step 3
Vælg den bedste løsning
Vi har udvalgt en række af de bedste og mest prisvenlige bredbåndsabonnementer på markedet. Du vil derfor ikke finde samtlige abonnementer eller bredbåndsudbydere i vores oversigt.
Vi ser ingen grund til at vise alle løsninger, hvis du betaler mange hundrede kroner ekstra, for samme hastighed. PRISAS har gjort forarbejdet for dig.
Sådan finder du et billigt bredbånd
Vi har lavet en kort guide, hvis du er i tvivl om hvordan du finder et billigt bredbånd, der samtidig opfylder dine aktuelle behov. Vi tager af samme grund udgangspunkt i, at du blot skal finde en internetforbindelse der tilsvarer din nuværende.
1. Test din aktuelle hastighed: Start med at test din hastighed, så du ved om du skal bruge en 10 Mbit/s, 20 Mbit/s eller 50 Mbit/s forbindelse.
2. Sammenlign bredbåndsudbydere: Du kan nu målrettet sammenligne bredbåndsudbydere der tilbyder dig den ønskede hastighed, eller mere. På den måde får du hurtigt sorteret de irrelevante fra.
3. Vær opmærksom på oprettelse og bindingsperioder: Det bør nu være ret nemt at finde den billigste udbydere, men husk at lægge mærke til oprettelsesgebyrer og binding Nogle tager hele 299 kr. i oprettelse, hvilket kan give et helt andet prisbillede. Sidst bør du være opmærksom på bindingsperioden, der er på 6 måneder som standard i branchen. Det er også hvad vores oversigt indikerer.
4. Kan der være tillægsfordele?: Inden du drager en endelig konklusion, bør du overveje om der kan være tillægsfordele hos visse udbydere. Det kan fx. være ved at have TV, bredbånd og mobilabonnement samme sted. På den måde kan der sandsynligvis opnås rabatter og fordele.
5. Du er klar til at vælge: Vi mener nu du har overvejet alle de centrale aspekter, der skal til for at kunne tage den korrekte beslutning. Hvis du fortsat er lidt i tvivl, kan du med fordel læse anmeldelser og andres erfaringer. Og ellers kan du bruge vores oversigt til at klikke dig over til det ønskede bredbåndsabonnement.
Hvad er formålet?
Formålet har en væsentlig indflydelse på, hvad du bør vælge. Om du søger det billigste bredbånd som studerende, om du skal bruge internet til gaming og derfor har større krav til internethastigheden og stabiliteten. PRISAS har derfor særskilte sider og oversigter, der dykker ned i de forskellige formål:
- Bredbånd til foreninger
- Bredbånd til studerende
- Bredbånd til gaming
- Bredbånd til streaming
- Bredbånd til hjemmet
- Bredbånd til lejlighed
- Bredbånd til sommerhus
- Bredbånd til erhverv
I vores oversigter har du muligheden for at sortere imellem hastighed, pris mv. Det giver dig et meget specifikt indblik i udvalget og udbyderne, alt efter dine personlige behov og præferencer. Det hjælper dig med at den rette løsning.
Har du testet din bredbåndsforbindelse?
Får du, hvad du betaler for!
Der er rigtig mange danskere som aldrig eller sjældent har testet deres bredbåndsforbindelse. Det er en fejl, for der er flere fordele ved at kende til ens aktuelle hastighed. I situationen hvor man overvejer at skifte til ny bredbåndsudbyder, vil man kende til de aktuelle forhold og dermed nemmere gå efter den rette download og upload hastighed.
I situationen hvor man lige er skiftet eller har haft samme udbyder længe, kan det være sundt at tjekke op på, om man egentlig får den aftalte bredbåndshastighed. For hvis det ikke er tilfældet, skylder de dig en forklaring og du bør kunne få dem til at skrue hastigheden op. Der er flere tilfælde, hvor man ikke får det man betaler for og du bør sikre, at du ikke bliver en af disse tilfælde!
Du kan med fordel lave en hastighedstest hos Norlys, hvis du vil have tjekket din nuværende forbindelse.
Vigtig pointe ved trådløst internet i hjemmet
Der er dog en vigtig pointe ved trådløst internet i hjemmet, som man ikke må glemme, inden man tager sorgerne på forskud. For hvis du fx. har bestilt en 20/20 fiberforbindelse, kan du ikke være garanteret denne hastighed via det trådløse internet. Det vil kun være tilfældet hvis du kører på en direkte forbindelse via kabel.
Har du trådløst internet i hjemmet, kan det derfor godt være du kun kan opnå en hastighed på 17 Mbit/s, selvom du har bestilt 20 Mbit/s, alt efter hvor god en router du har. Blot til information, så du ved hvordan det hænger sammen.
Routerens rolle
Af samme grund, er det bestemt ikke ligegyldigt hvilken router du vælger i boligen, hvis du gerne vil have fuld glæde af dit bredbånd. Det kan godt være en ny router koster 600 – 1.000 kr. men langsigtet kan det være en rigtig god investering.
Det er langt fra altid at udbydernes routere er tilstrækkelige, hvorfor man bør tilkoble en selv, omend det er sure penge at skulle bruge. Omvendt er det en engangsomkostning og du kan altid tage routeren med dig videre, når du flytter.
Tjek op på dit bredbånd og mobilabonnement løbende
Det er en rigtig god idé løbende at få tjekket op på ens bredbånd og mobilabonnement, for der kan være mange penge at spare. Du bør minimum lave det obligatoriske årlige tjek, men gør det gerne 2-3 gange om året.
For selvom du fandt det billigste bredbånd ud fra dine behov i 2023, behøver det samme ikke være tilfældet i 2024. Det kan du kun klarlægge ved at sammenligne priser og udbydere.
Vores tjeneste er for den prisbevidste forbruger og skal gøre det nemmere at sammenligne, tjekke priser, udbydernes vilkår og meget mere. Vi håber du kan bruge den til at finde det bedste bredbånd for dig.