Samlelån er en måde hvorpå du kan samle din gæld og opnå en lavere rente. De lavere kreditomkostninger gør at du sparer penge og opnår et større økonomisk overblik. Har du flere dyre lån? Så bør du ansøge om samlelån, for at se hvad udbyderne kan tilbyde og hvilke besparelser du kan opnå.

Saml dine lån og gæld ét sted

Sammenlign og søg samlelån op til 500.000 kr. – helt gratis og uforpligtende.

 

Hvordan foregår et samlelån?

Det er helt enkelt at gennemføre et samlelån, hvor banken normalt klarer alt det praktiske for dig, i form af at få afviklet eksisterende forbrugslån og oprettelse af nyt. I de fremsendte tilbud vil du blive præsenteret for den nye rente og ÅOP, samt få et indblik i hvad du kan spare ved at refinansiere.

På mange måder en løsning der kan styrke din privatøkonomi. Brug vores oversigt med online banker, der kan hjælpe dig. Du kan opleve at du skal angive formålet samlelån/refinansiering, når du udfylder ansøgningen, så banken kender til dine ønsker.

Hvad er et samelån?

At refinansiere betyder, at man omlægger sine lån. Det kaldes både for samlelån og refinansiering, og er en nyere bølge og tendens på det danske lånemarked. Det kommer som en naturlig følge af, at mange danskere har optaget små dyre kvik- og forbrugslån med høje renter, henover den senere årrække. Noget der kan belaste din privatøkonomi gevaldigt.

Ved at samle dine lån og gæld ét sted, kan du betale af til én udbyder, der så sørger for at afvikle dine eksisterende lån. Dit nye samlelån vil samtidig normalt have en væsentlig lavere rente. Det giver dig besparelser og bedre økonomisk overblik som forbruger.

Der er mange gode grunde til at overveje, om refinansiering kan hjælpe dig. For det første kan det give dig et bedre overblik over dine månedlige udgifter og du vil nemmere kunne se en ende på tilbagebetalingen. For det andet kan det gøre renten lavere og dermed betyde færre udgifter.

Omlæg forbrugslån og spar penge

Hvem vil ikke gerne spare penge? Hvis du er en af de mange danskere, som har optaget flere forbrugslån over de sidste år, og står med høje renterne, så læs med her. Ved at tage et lån på det det beløb, som du samlet set skylder i dine allerede eksisterende forbrugslån, kan du betale disse ud. Herefter står du tilbage med en enkelt udgift, som ofte har en markant lavere rente.

Sagt på en anden måde, er det at refinansiere simpelthen at tage et nyt billigere lån, for at udbetale dine eksisterende. Jo højere renter du betaler i øjeblikket, desto flere penge er der potentielt set at spare.

Saml gælden og få en lavere rente

Online banker og tjenester som Bank Norwegian, Lendo og Lånio kan alle hjælpe dig med at få et godt samlelån, hvor pengene kun anvendes til at samle eksisterende gæld. Gør du dit forarbejde ordentligt, kan du opnå en refinansieringsløsning, hvor du virkelig kan spare penge via lavere renteomkostninger.

Når du ansøger online, vil du blive bedt om at svare på, om du skal bruge det ønskede beløb til at udbetale andre lån, og her skal du naturligvis svare ja, da det lige præcis er det, som pengene skal gå til. Du bør altså kun ansøge om penge, således at du kan betale din eksisterende gæld ud – ikke ansøge om ekstra penge!

Efter kort tid vil du få informationer om, hvad den pågældende udbyder kan tilbyde dig af beløb og renter. Der bliver foretaget en kreditvurdering af dig, når du har sendt ansøgningen afsted, hvorefter du får et tilbud, som du kan bruge til at sammenligne med de renter du allerede har. Herefter kan du finde ud af, om det kan svare sig for dig at samle dine forbrugslån.

Der vil altid være startomkostninger ved at oprette et nyt, så der er ingen garantier for at det kan betale sig. Men de fleste danskere med høje renter og dyr gæld, vil opleve der kan være en del penge at spare.