På denne side vil Prisas introducere dig for en række af de mest almindelige lånebegreber -og typer på markedet. Det kan besvare mange af de spørgsmål du måtte have og gøre dig klogere.

Vi har lavet en mindre encyklopædi målrettet vores besøgende, med interesse for lån og renter. Det kan være du overveje at ansøge eller har en generel interesse i finansverdenen.

Klik ind på en af nedenstående emner, for at læse mere om det enkelte. Har du spørgsmål til vores låne Wiki, er du velkommen til at henvende dig.

Fakta om renter og lån – Wiki

Afdragsfrie lån

Afdragsfrie lån er billige i starten af låneperioden og dyrere i længden, da der ikke afdrages undervejs i perioden.

Dokumentation

Dokumentation i forbindelse med låneansøgninger, betyder typisk at man skal oplyse CPR nummer, årsopgørelse og kopier af dine lønsedler. Dette for at udbyderne kan kreditvurdere dig og tjekke om du er i RKI.

F1 rentetilpasning

F1 er et rentetilpasningslån med en 1-årig fast rente, deraf navnet. Denne lånetype kan have en løbetid på 30 år og anvendes primært ved finansiering af bolig.

F3 rentetilpasning  

F3 lånet er identisk med F1, med den forskel, at det kun kan tilpasses hvert tredje år og ikke hvert år. F1, F3 og F5 lån er alle kendetegnet ved at have en variabel rente, hvilket har sine fordele og ulemper.

Lånebeløb

Beløbet du vælger at låne, ikke at forveksle med betegnelser som hovedstolen. Få et indblik i hvad lånebeløbet indebærer via linket.

Løbetid

Et udtryk for hvor lang tid du har lånet. Den højeste løbetid ved lån online er på 144 måneder.

Rente

Renten er prisen på at låne penge og i vores Rente Wiki, kan du få et indblik i de mange rentetyper på markedet.

ÅOP

ÅOP (årlige omkostninger i procent) er afgørende at kende til som låner. Du kan blive klogere på hvad ÅOP er og indebærer i vores Wiki om emnet.