I vores ÅOP Wiki ser vi nærmere på begrebet og ikke mindst dets betydning. Det er en af de absolut vigtigste parametre, når du skal sammenligne lånetilbud fra diverse lånefirmaer online. Det er ligegyldigt, om det er fra udbydere online eller landets banker. ÅOP vil altid være den bedste parameter, da den medtager alle omkostninger forbundet til lånet.

Mange har sit primære fokus på renten, men det er en stor fejl, idet den bl.a. ikke tager højde for stiftelsesomkostninger, gebyrer og lignende. De indebærer væsentlige omkostninger, ved specielt internetlån, så du må ikke overse denne parameter.

Hvad er ÅOP?

Hvad er ÅOP så. Det er en forkortelse for de årlige omkostninger angivet i procent. Renten er inkluderet i denne betegnelse, ligesom gebyrer og andre omkostninger er det. Det er derfor du altid vil opleve, at rentesatsen er lavere end den tilbudte ÅOP.

Der er kommet regler om, at låneudbyderne skal oplyse om denne sats, hvilket du kan se på Finanstilsynet.dk. Dette for at overholde kreditaftaleloven og samtidig gør det mere gennemskueligt for lånerne. Det er nemlig rigtig nemt at blive snydt af lave renter, hvor man glemmer gebyrer, løbende provision mm.

Husk at fokusere på ÅOP

Det er med udgangspunkt i ovenstående, at Prisas vil minde dig om at fokusere på ÅOP. Lav ikke den samme fejl som mange andre, ved at lade dig forblinde af attraktive renter.

Det er ÅOP’en der er den centrale faktor, hvis du ønsker at lave billige lån. Det er specielt ved de mindre lån, at forskellen på ÅOP og renten er stor. Vi håber altid det bedste for dig som låner og derfor bør du følge denne anbefaling.