Lånebeløb

Det er helt gratis, og tager kun et øjeblik!

Hvor meget vil du låne?

På nettet har du typisk mulighed for at låne fra 5.000 – 400.000 kr., hvilket afhænger meget af din privatøkonomi og indtægt. PRISAS har lavet oversigter der viser dig dine muligheder online, så du nemt og enkelt kan sammenligne og komme i gang med at ansøge.

Vælg det lånebeløb du søger og få et indblik i hvilke udbydere du kan søge hos. En god huskeregel er, at jo mindre du ønsker at låne, desto bedre chancer har du for at blive godkendt. Så søg ikke flere penge end du reelt mangler på kontoen.

Lånebeløbet er et udtryk for størrelsen på dit lån.

Det er vigtigt ikke at forveksle det med hovedstolen, som danner udgangspunkt for låneomkostningerne. Der vil ofte blive tillagt oprettelsesgebyrer og stiftelsesomkostninger, som der ligeledes skal betales for.

Så hvis du søger 100.000 kr. skal du forvente at hovedstolens beløb bliver over dette. Der er dog ligeledes udbydere, som vælger at fratrække disse gebyrer fra det udbetalte lånebeløb.

Beregn dit lånebeløb online

Du har mulighed for at beregne dit lånebeløb online, via diverse hjemmesider. Danskebank.dk er en af de steder, hvor du kan indtaste beløb eller månedlig ydelse. Det vil så give dig et indblik i den månedlige ydelse, hovedstolen, renten og andre faktorer. Der er en klar sammenhæng mellem, hvor meget du ønsker at låne, hvor længe og hvor meget du vil afdrage hver måned.

Det er derfor disse beregningsformularer tager udgangspunkt i enten et beløb eller månedlig ydelse. Ikke desto mindre kan de være meget gode som rettesnor. Der er ingen tvivl om det er en god idé at sætte sig ind i hvilke ydelse du sætter dig til og hvordan det stemmer overens med din økonomiske situation og aktuelle rådighedsbeløb.

ÅOP er meget vigtigt

Vi har nævnt det mange gange, men du må ikke undervurdere betydningen af at finde den laveste ÅOP. Formålet med vores oversigter er netop at du bedre kan få overblik, sammenligne og indhente flere tilbud. Noget der i sidste ende gerne skulle betyde, du får mulighed for at udvælge en lavere ÅOP-sats.

Det kan ikke nævnes eller understreges nok. Mange danskere har desværre en opfattelse af prisen (renten) er en fast størrelse. Men hvis du er prisbevidst når du shopper tøj eller vælger bredbånd, hvorfor så ikke være det her? Der vil typisk være mindst lige så mange penge at spare, fra de dyreste til de billigste tilbud.

Gør dit forarbejde ordentligt og så kan der nemt være væsentlige besparelser at opnå, i form af lavere omkostninger.

Værd at vide om lånebeløb og løbetid

– Sammenhænge du skal kende til

Der er en række sammenhænge og aspekter du skal kende til, inden du går i gang med ansøgningsprocessen. Dem har vi set nærmere på her.

Jo større lånebeløb, desto større krav til dig

Først er det vigtigt at huske på, at jo større pengebeløb du ansøger om, desto større krav vil der blive stillet til dig som kunde. Årsagen er egentlig meget logisk og ligetil. Ved flere penge at betale tilbage, skal din indkomst og økonomi være ekstra sund.

Er den ikke det ifølge udbydernes kreditvurdering, vil det enten medføre højere renter eller at du bliver afvist. Man kan derfor sige at valg af lånebeløb indirekte påvirker hvilken rente du får tilbudt og om du overhovedet får godkendt ansøgningen.

Det er derfor du aldrig bør søge en krone mere end du behøver. Det vil blot stille dig i en svagere position som forbruger.

Jo længere løbetid, desto flere omkostninger og lavere ydelse

Dernæst bør du vide, at en længere løbetid vil medføre flere omkostninger samlet set. Igen er årsagen ret logisk. Du har pengene i flere måneder og derved kan der nå at påløbe flere renter. Omvendt kan du heller ikke vælge en for kort løbetid, da det vil give en høj månedlig ydelse.

Løbetiden er derfor det sværeste at fastlægge rigtigt, for mange danskere. Den må nemlig hverken være for kort eller for lang. Her er ens pengebehov noget nemmere at klarlægge.

Der skal være sammenhæng mellem ydelse og rådighedsbeløb

De to ovenstående sammenhænge leder os til næste punkt. Det er nemlig afgørende du sikrer en sammenhæng mellem den månedlige ydelse og dit rådighedsbeløb. Du vil bemærke at den md. ydelse ændrer sig i takt med at du justerer løbetiden, som det er illustreret her:

Løbetid på 36 md.

Løbetid på 48 md.

Vi har valgt et lån på 24.000 kr. med en løbetid på henholdsvis 36 og 48 måneder. Billederne viser hvilken forskel en forlænget løbetid på 12 md. kan gøre for ydelsen. Her er det afgørende du får klarhed over dit/jeres rådighedsbeløb, så du ved præcis hvad der kan undværes hver måned. Herefter vil det være langt nemmere at få valgt den rette løbetid.

Sammenlign løsninger

Kontakt os

Har du brug for hjælp? Skriv til os:

Mandag – Fredag: kl. 10-17.

 

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked