Sammenlign a-kasser

Det er helt gratis, og tager kun et øjeblik!

Der er en del udbydere på a-kassemarkedet i Danmark og det kan hurtigt blive uoverskueligt for den enkelte. PRISAS gør det nemt og ligetil. Sammenlign priser, fordele og muligheder nedenfor.

Sammenlign a-kasser og find den billigste a-kasse

..for dig og dine behov

Step 1

Sorter visning efter dine behov

Step 2

Sammenlign priser og udbydere

Step 3

Vælg den bedste løsning

Det kan være svært at overskue a-kassemarkedet for den enkelte.

Hvilke priser har de forskellige, hvad får man for pengene og hvilke fordele kan man få glæde af.

Det er vigtigt du finder en solid støtte på arbejdsmarkedet og det er a-kassernes fornemmeste opgave. Du kan fint gøre brug af a-kasserne i vores oversigt, der hovedsageligt er tværfaglige og velegnede til langt de fleste danskere.

Sådan finder du en billig a-kasse

Det er ikke altid så enkelt at finde en billig a-kasse. Specielt ikke hvis man er uerfaren, eller måske lige er kommet fra skolebænken. I det tilfælde, vil de fleste være i tvivl om den korrekte fremgangsmåde. For det handler ikke bare om at udvælge den billigste a-kasse, med den laveste pris, for det er ikke nødvendigvis den bedste. Her kommer vi med vores bedste råd til dig:

  • Hvilke behov har du for coaching, efteruddannelse, kurser etc? Nogle udbydere gør mere end andre på området, så hvis det er afgørende for dig, bør du have særligt øje for dette.
  • Skal det være med/uden fagforening? Det er ikke alle danskere der tillægger fagforeningen stor værdi, men det afhænger meget af hvad du laver og hvor sikker du er i jobbet. Det er i særdeleshed ved afskedigelser at fagforeningen kan være nyttig. Får du brug for juridisk bistand i den forbindelse, er det fagforeningen som yder denne.

Fagforeningen er specielt værdifuld i forbindelse med fyringer, hvor du kan få brug for juridisk hjælp og bistand. Det er fagforeningen og ikke a-kassens opgave. En af de mest væsentlige grunde til at vælge a-kasse med fagforening.

  • Se på den samlede pakke: Det kan ganske vist være meget vanskeligt, men prøv at se på den samlede pakke som a-kassen tilbyder. Nogle inkluderer rabataftaler, forsikringer og andet, der er værd at tage højde for. Det er derfor ikke så sort/hvidt, som at se på den månedlige pris hos hver enkel udbyder.

Vi håber du er blevet mere bevidst om hvad du bør tage højde for i dine overvejelser, inden du lægger dig fast på den bedste og billigste a-kasse, ud fra dine behov. Det er kun sundt at inkludere flere aspekter i beslutningsprocessen.

 Den rette a-kasse afhænger af dit job

Der er ingen tvivl om at den rigtige arbejdsløshedskasse vil afhænge af dit job, da selv de tværfaglige udbydere har forskellige styrker og medlemsfordele. Af den grund har vi lavet særskilte sider, der fokuserer på bestemte jobs og brancher:

Gratis a-kasse under uddannelse

Det er gratis at melde sig ind og være medlem af a-kasse langt de fleste steder. Det er en kæmpe fordel du bør udnytte som studerende under uddannelse. Det er nærmest vigtigere at du får meldt dig ind et relevant sted, frem for at du får fundet den helt perfekte langsigtede a-kasseløsning for dig.

Det vil naturligvis være det optimale scenarie, men hvis du er meget i tvivl, er det altså bedre bare at få meldt sig ind i a-kasse. For konsekvensen og situationen efter endt uddannelse, er bestemt ikke ligeså attraktiv. Værst er det, at du kan stå i en helt anden position, i forhold til at modtage dagpenge. Du vil sjældent have de samme rettigheder, hvis du først melder dig ind 1-2 måneder efter endt uddannelse.

Se mere om a-kasser til studerende her.

Husk at melde dig ind som studerende!

Husk at få meldt dig ind som studerende inden det er for sent og så får du typisk et rigtig godt udgangspunkt, når du er færdig med studiet. De fleste kan hurtigt modtage dagpenge, hvis man ikke er så heldig, at finde et job med det samme.

Specielt nyuddannede har begrænset erfaringer, hvorfor det kan være svært at finde job lige efter. Det understreger blot vigtigheden af at du kan få dagpenge, i de uger og måneder du søger efter job.

Sammenlign løsninger

Kontakt os

Har du brug for hjælp? Skriv til os:

Mandag – Fredag: kl. 10-17.

 

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

A-kasse bloggen

Seneste nyheder & artikler

Tips til en bedre privatøkonomi

PRISAS giver dig 10 gode tips til at skabe en bedre og sundere privatøkonomi. Ved små manøvrer og tjek kan der spares mange penge og de fleste danskere undlader et årligt eftersyn, af deres egen økonomi. Vi giver dig råd til hvor du kan sætte ind og husk det er bedre...

Bedste a-kasse for studerende

Vil du finde den bedste a-kasse for studerende? Det er en rigtig god idé at få tilmeldt sig en a-kasse, både som studerende eller hvis man er helt nyuddannet. Det giver dig nemlig muligheden for at modtage dagpenge fra dag 1 du er ledig. Du skal normalt optjene...

Har jeg det rigtige job?

Brænder du for dit nuværende job? Måske er det på tide at tænke efter, om du bruger din tid rigtigt, og om du måske endda gør en forskel? Det er ærgerligt at bruge mange af sine timer i hverdagen, på et job man ikke brænder for, og som ikke interesserer dig. Her...

Lån til at betale a-kasse og fagforening

A-kassen og fagforeningen er vigtige enheder og samarbejdspartnere for rigtig mange danskere. De giver os den økonomiske tryghed, som vi alle har brug for på et eller andet niveau. De sikrer dig mod fyringer og arbejdsløshed. Det er bare ikke altid at pengene stemmer...

Frit valg af a-kasse

Når det kommer til at vælge din kommende a-kasse, så er der masser af forskellige udbydere og en del forskellige priser. Nogle er specialiseret indenfor bestemte områder som f.eks. byggebranchen, og andre har nogle rigtig gode medlemsfordele. Uanset hvad du måtte lede...

Billig tværfaglig A-kasse

Der findes både tværfaglige og faglige a-kasser. Fælles for disse a-kasser er, at man altid vil have den samme ret til dagpenge uanset hvilken man har valgt at melde sig ind hos. Nogle a-kasser har speciale for enkelte fagområder, mens andre udbydere ikke har fokus på...