Sammenlign a-kasser

Det er helt gratis, og tager kun et øjeblik!

Der er en del udbydere på a-kassemarkedet i Danmark og det kan hurtigt blive uoverskueligt for den enkelte. PRISAS gør det nemt og ligetil. Sammenlign priser, fordele og muligheder nedenfor.

Sammenlign a-kasser og find den bedste løsning

..for dig og dine behov

Step 1

Sorter visning efter dine behov

Step 2

Sammenlign priser og udbydere

Step 3

Vælg den bedste løsning

Glad bruger

Det kan være svært at overskue a-kassemarkedet for den enkelte.

Hvilke priser har de forskellige, hvad får man for pengene og hvilke fordele kan man få glæde af.

Det er vigtigt du finder en solid støtte på arbejdsmarkedet og det er a-kassernes fornemmeste opgave. 

Du kan fint gøre brug af a-kasserne i vores oversigt, der hovedsageligt er tværfaglige og velegnede til langt de fleste danskere.

Sådan finder du en billig a-kasse

Det er ikke altid så enkelt at finde en billig a-kasse. Specielt ikke hvis man er uerfaren, eller måske lige er kommet fra skolebænken. I det tilfælde, vil de fleste være i tvivl om den korrekte fremgangsmåde. For det handler ikke bare om at udvælge den billigste a-kasse, med den laveste pris, for det er ikke nødvendigvis den bedste. Her kommer vi med vores bedste råd til dig:

 • Hvilke behov har du for coaching, efteruddannelse, kurser etc? Nogle udbydere gør mere end andre på området, så hvis det er afgørende for dig, bør du have særligt øje for dette.
 • Skal det være med/uden fagforening? Det er ikke alle danskere der tillægger fagforeningen stor værdi, men det afhænger meget af hvad du laver og hvor sikker du er i jobbet. Det er i særdeleshed ved afskedigelser at fagforeningen kan være nyttig. Får du brug for juridisk bistand i den forbindelse, er det fagforeningen som yder denne.

Fagforeningen er specielt værdifuld i forbindelse med fyringer, hvor du kan få brug for juridisk hjælp og bistand. Det er fagforeningen og ikke a-kassens opgave. En af de mest væsentlige grunde til at vælge a-kasse med fagforening.

 • Se på den samlede pakke: Det kan ganske vist være meget vanskeligt, men prøv at se på den samlede pakke som a-kassen tilbyder. Nogle inkluderer rabataftaler, forsikringer og andet, der er værd at tage højde for. Det er derfor ikke så sort/hvidt, som at se på den månedlige pris hos hver enkel udbyder.

Vi håber du er blevet mere bevidst om hvad du bør tage højde for i dine overvejelser, inden du lægger dig fast på at den billigste a-kasse, også er den rette for dig. Det er kun sundt at inkludere flere aspekter i beslutningsprocessen.

 Den rette a-kasse afhænger af dit job

Der er ingen tvivl om at den rigtige arbejdsløshedskasse vil afhænge af dit job, da selv de tværfaglige udbydere har forskellige styrker og medlemsfordele. Af den grund har vi lavet særskilte sider, der fokuserer på bestemte jobs og brancher:

Dagpengesatser for lønmodtagere 2021

Her kan du se de aktuelle dagpengesatser, alt efter dit udgangspunkt:

 • Fuldtid: 19.322 kr. pr. måned
 • Deltid: 12.881 kr. pr. måned

Dimittender med forsørgerpligt:

 • Dimittend fuldtid (82% sats): 15.844 kr. pr. måned
 • Dimittend deltid (82% sats): 10.562 kr. pr. måned

Dimittender uden forsørgerpligt:

 • Dimittend fuldtid (71,5% sats): 13.815 kr. pr. måned
 • Dimittend deltid (71,5% sats): 9.210 kr. pr. måned

Gratis a-kasse under uddannelse

Det er gratis at melde sig ind og være medlem af a-kasse langt de fleste steder. Det er en kæmpe fordel du bør udnytte som studerende under uddannelse. Det er nærmest vigtigere at du får meldt dig ind et relevant sted, frem for at du får fundet den helt perfekte langsigtede a-kasseløsning for dig.

Det vil naturligvis være det optimale scenarie, men hvis du er meget i tvivl, er det altså bedre bare at få meldt sig ind i a-kasse. For konsekvensen og situationen efter endt uddannelse, er bestemt ikke ligeså attraktiv.

Værst er det, at du kan stå i en helt anden position, i forhold til at modtage dagpenge. Du vil sjældent have de samme rettigheder, hvis du først melder dig ind 1-2 måneder efter endt uddannelse.

Se mere om gratis a-kasser til studerende her.

Husk at melde dig ind som studerende!

Husk at få meldt dig ind som studerende inden det er for sent og så får du typisk et rigtig godt udgangspunkt, når du er færdig med studiet. De fleste kan hurtigt modtage dagpenge, hvis man ikke er så heldig, at finde et job med det samme.

Specielt nyuddannede har begrænset erfaringer, hvorfor det kan være svært at finde job lige efter. Det understreger blot vigtigheden af at du kan få dagpenge, i de uger og måneder du søger efter job.

Særlige forhold under Coronakrisen

COVID-19 har på mange måder været en ekstraordinær situation, hvorfor der har gældt en række særlige forhold over de seneste måneder. Vi har her opsummeret tre af de mest væsentlig forhold, du bør kende til.

 • Dagpenge der bliver udbetalt i marts – august 2020, bruger ikke af din dagpengeperiode.
 • Er du blevet ledig under Coronakrisen? Ledige fra 1. marts til 27. maj 2020, skal have deres CV-samtale senest i august 2020.
 • Samtaler med landets a-kasser har været suspenderet i en længere periode pga. Coronakrisen, men er blevet genoptaget igen, flere steder med øget brug af digitale og telefoniske hjælpemidler.

Sammenlign løsninger

Kontakt os

Har du brug for hjælp? Skriv til os:

Mandag – Fredag: kl. 10-17.

 

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked