A-kasser

Det kan være svært at overskue a-kassemarkedet for den enkelte dansker. Hvilke priser har de forskellige, hvad får man for pengene og hvilke fordele kan man få glæde af. Det er vigtigt du finder en solid støtte på arbejdsmarkedet og det er a-kassernes fornemmeste opgave. Du kan fint gøre brug af a-kasserne i vores oversigt, der hovedsageligt er tværfaglige og velegnede til langt de fleste danskere.

Sammenlign a-kasser og find den billigste a-kasse

..for dig og dine behov

Sammenlign a-kasser og find den billigste a-kasse, der samtidig opfylder dine behov og krav. Det kan være du foretrækker at kunne tilføje fagforening, gerne vil have visse fordele eller lignende. Se priser, fordele og vilkår herunder:

Der er en del udbydere på a-kassemarkedet i Danmark og det kan hurtigt blive uoverskueligt for den enkelte. Prisas fremviser her en række af de mest populære tværfaglige a-kasser, så du enkelt kan finde en god løsning. Der er flere udbydere at vælge imellem, så du kan altid vælge at undersøge flere muligheder selv. 

Sådan finder du en billig a-kasse

Det er ikke altid så enkelt at finde en billig a-kasse. Specielt ikke hvis man er uerfaren, eller måske lige er kommet fra skolebænken. I det tilfælde, vil de fleste være i tvivl om den korrekte fremgangsmåde. For det handler ikke bare om at udvælge den billigste a-kasse, med den laveste pris, for det er ikke nødvendigvis den bedste. Her kommer vi med vores bedste råd til dig:

  • Hvilke behov har du for coaching, efteruddannelse, kurser etc? Nogle udbydere gør mere end andre på området, så hvis det er afgørende for dig, bør du have særligt øje for dette.
  • Skal det være med/uden fagforening? Det er ikke alle danskere der tillægger fagforeningen stor værdi, men det afhænger meget af hvad du laver og hvor sikker du er i jobbet. Det er i særdeleshed ved afskedigelser at fagforeningen kan være nyttig. Får du brug for juridisk bistand i den forbindelse, er det fagforeningen som yder denne.

Fagforeningen er specielt værdifuld i forbindelse med fyringer, hvor du kan få brug for juridisk hjælp og bistand. Det er fagforeningen og ikke a-kassens opgave. En af de mest væsentlige grunde til at vælge a-kasse med fagforening.

  • Se på den samlede pakke: Det kan ganske vist være meget vanskeligt, men prøv at se på den samlede pakke som a-kassen tilbyder. Nogle inkluderer rabataftaler, forsikringer og andet, der er værd at tage højde for. Det er derfor ikke så sort/hvidt, som at se på den månedlige pris hos hver enkel udbyder.

Vi håber du er blevet mere bevidst om hvad du bør tage højde for i dine overvejelser, inden du lægger dig fast på den bedste og billigste a-kasse, ud fra dine behov. Det er kun sundt at inkludere flere aspekter i beslutningsprocessen.

Gratis a-kasse under uddannelse

Det er gratis at melde sig ind og være medlem af a-kasse langt de fleste steder. Det er en kæmpe fordel du bør udnytte som studerende under uddannelse. Det er nærmest vigtigere at du får meldt dig ind et relevant sted, frem for at du får fundet den helt perfekte langsigtede a-kasseløsning for dig.

Det vil naturligvis være det optimale scenarie, men hvis du er meget i tvivl, er det altså bedre bare at få meldt sig ind i a-kasse. For konsekvensen og situationen efter endt uddannelse, er bestemt ikke ligeså attraktiv. Værst er det, at du kan stå i en helt anden position, i forhold til at modtage dagpenge. Du vil sjældent have de samme rettigheder, hvis du først melder dig ind 1-2 måneder efter endt uddannelse.

Se mere om a-kasser til studerende her.

Husk at melde dig ind som studerende!

Husk at få meldt dig ind som studerende inden det er for sent og så får du typisk et rigtig godt udgangspunkt, når du er færdig med studiet. De fleste kan hurtigt modtage dagpenge, hvis man ikke er så heldig, at finde et job med det samme.

Specielt nyuddannede har begrænset erfaringer, hvorfor det kan være svært at finde job lige efter. Det understreger blot vigtigheden af at du kan få dagpenge, i de uger og måneder du søger efter job.