Prisas.dk giver dig overblik over dine lånemuligheder på nettet og gør det enkelt at sammenligne.

Oversigt over lånemuligheder (2024)

Der kommer løbende nye lånemuligheder til, hvilket skaber en god dynamik og fordel for dig som forbruger. Af nyere lånemuligheder i Danmark kan nævnes Arcadia Finans og Kreditnu.

Faktorer der påvirker dine lånemuligheder

Alle personer er unikke og det gælder ligeledes, når det kommer til deres lånemuligheder. Inden har samme privatøkonomiske forhold, alder og baggrund.

Det betyder at en ansøgningsproces altid er individuel og kræver en særlig indsats af låneren. I hvert fald hvis du ønsker de optimale låneforhold, efter dine behov.

Du må ikke tro at du har helt de samme lånemuligheder som din kollega, fordi I tjener det samme. Eller har de samme muligheder som din veninde, fordi I har samme alder og er vokset op sammen.

PRISAS har gjort det nemt for dig at tjekke de relevante udbydere online, ud fra hvilket pengebehov du har via overskuelige oversigter. Find dit lånebeløb her og tjek mulighederne ud fra dette.

6 centrale faktorer

Prisas.dk giver dig her et indblik i en række af de faktorer, der spiller en central rolle for dine muligheder:

  • Indtægt

Din indtægt spiller selvsagt en væsentlig rolle, da det er låneudbyderens sikkerhed for, at du er i stand til at betale dine afdrag og tilbagebetale hele lånet.

  • Alder

Alder er en anden faktor, du bør være opmærksom. Personer på 37 år har næsten altid bedre lånemuligheder, end en ung person på 23 år. Det kan i høj grad tillægges den kreditværdighed låneudbyderne tillægger dig som kunde. Har du hverken job, begrænset erhvervserfaring og intet hus, så er det selvsagt sværere at låne penge. Det er derfor flere finansieringsselskaber kræver du er mindst 25 år.

  • Troværdighed

Troværdighed kan være mange ting og er et samlet udtryk for låneudbyderens tiltro til dig som person. Har du en plettet straffeattest, eller har du tidligere været i RKI, så kan det påvirke dine muligheder i negativ retning.

  • Gæld

Bankerne og lånefirmaer er ikke glade for gæld, for det betyder at flere kreditorer skal kæmpe om dine penge. Samtidig ligger det ekstra pres på dig som kunde, da du vil have flere afdrag at tage stilling til. Kort sagt, gæld er en negativ faktor og stopper det dine muligheder, bør du overveje et samlelån.

  • Børn eller ægtefolk

Man skulle måske ikke tro det, men det kan faktisk have en betydning om du har børn eller en mand/kone. Hvor meget indvirkning det har på det fremsendte lånetilbud variere, men det kan i hvert fald have en indflydelse på om du får Ja eller Nej. Det er meget logisk, for med 3 børn vil kravene til din indkomst naturligvis være højere.

  • RKI

Den sidste faktor, RKI, er nok den vigtigste på hele listen. Er du registreret i RKI er det meget svært at låne penge og de eneste du kan lave, er ekstremt dyre. RKI og lån hænger ikke sammen, så hold dig fra dem og søg i stedet privatøkonomisk rådgivning.

Vejledning til at få billigere lånemuligheder

På trods af der er mange faktorer der spiller en rolle, kan du alligevel selv gøre en indsats for at få billige lånemuligheder. Prisas.dk vil anbefale dig at gøre to ting som forbruger.

  1. Søg hos mange lånefirmaer
  2. Fokuser altid på ÅOP

Gør du begge dele, vil dine chancer for at få billige lånemuligheder være markant bedre. Det vil i hvert fald sikre dig, at du får et billigere lån.

PRISAS har arbejdet på at hjælpe dig på vej og lavet en god oversigt over de førende lånefirmaer på markedet. Vi har særligt udvalgt dem, så du kan komme godt i gang. HUSK at søge hos mange firmaer, for at styrke dine muligheder for godkendelse og attraktive låneforhold.

Låneudbydernes forhold

Nu til de forhold der afhænger mere af låneudbyderen og deres vilkår. Foruden deres subjektive vurdering af din låneansøgning, så har specielt to ting en markant indflydelse på dine godkendelseschancer.

Lånebeløbet og løbetiden

Lånebeløbet og løbetiden har meget at sige, når du skal låne penge. Jo flere penge du ansøger om, desto højere krav skal du forvente der bliver stillet. Det er ret logisk. Firmaets risiko vil jo stige i takt med at beløbet stiger.

Samtidig kan løbetiden være et område, der fortjener mere opmærksom end du tror. Det har nemlig en indvirkning på, hvilke ydelser du skal betale hver måned. Når du oplyser din årlige indkomst til en låneudbyder, vil de typisk have standard beregninger, der kan udregne dit rådighedsbeløb.

Hvis det rådighedsbeløb er mindre end den månedlige ydelse, så kan du være sikker på at blive afvist. En længere løbetid vil være med til at sænke den månedlige ydelse.

Gør dig selv den tjeneste at anvende en låneberegner inden du ansøger, for at få et indtryk af, hvilke beløb og løbetid der matcher din privatøkonomi. Her bør du opdage, hvis ydelsen er større end du kan bære.

Med/uden sikkerhed

Sidste faktor i vores store gennemgang af dine muligheder er sikkerhedsstillelsen. Om du laver et lån med eller uden sikkerhed. I banken vil de fleste lånetyper være med sikkerhed. Det gælder for både boliglån og mange billån. På nettet er tendensen modsat. Her vil samtlige udbydere tilbyde dig lån uden sikkerhed.

Det vigtigste for dig at vide er, at hvis du stiller sikkerhed vil det give dig lavere renter og omkostninger. Det er fordelen. Omvendt giver sikkerhedsstillelsen noget besvær og ikke alle mennesker ejer hus, bil eller bolig. Så der er fordele og ulemper ved begge dele.

Stiller du sikkerhed bag, vil du som hovedregel kunne låne flere penge, med samme personlige forhold. Du må bare gøre op med dig selv, hvad det er du har behov for.