En af de vigtige parametre for lånefirmaerne er, at man har en fast indtægt, da det er deres sikkerhed for at pengene kan tilbagebetales.

Ønsker du at låne uden fast job, vil det derfor stille større krav til din økonomi. Det kan ligeledes være, at du er freelancer og ikke er fast tilknyttet en arbejdsplads. PRISAS giver dig et indblik i dine lånemuligheder.

At låne penge som ledig

Du har flere muligheder for at låne penge som ledig online, uanset om du er på dagpenge, fleksjobber eller freelancer. Vi har lavet en oversigt over udbydere, hvor du har fornuftige chancer for at blive godkendt til et lån uden fast arbejde.

 

Hvad er mine muligheder?

Der er ingen tvivl om at dine muligheder og chancer er bedst, hvis du har et fast job. Det er sværere at blive godkendt til et lån uden fast job og indtægt. Men søger du hos flere låneudbydere, vil det styrke dine muligheder for dels at blive godkendt og dels for at opnå en lav rente.

Så at du er arbejdsløs behøver ikke betyde, at du ikke kan låne penge. Det kan aldrig skade at ansøge, da det er helt uforpligtende. Du kan altid afvise dem hvis de ikke opfylder dine behov.

Det er langt fra umuligt at få godkendt et forbrugslån online, bare fordi du står uden arbejde. Der er flere lånefirmaer, der ikke har fast indkomstkrav eller krav til du har fast arbejde. Du skal dog være opmærksom på, at mulighederne vil være begrænsede, uden en fast indtægtskilde.

Udbydere i oversigten er blandt de gode kandidater, hvis du er uden fast job og derfor kan fremvise en begrænset fast indkomst. Er der tale om mindre lånebeløb, så har du bedre mulighed for at få indvilget et lån. Flere online banker tilbyder nemlig lånebeløb, uden faste krav til din indkomst.

Det kan sagtens være, at du har en relativt stærk økonomi på trods af at være arbejdsløs, og så vil dette åbne op for flere muligheder. Har du en begrænset økonomi i forvejen, så bør du måske tænke to gange over, om det er det rigtige tidspunkt at optage et forbrugslån på.

Tjek kriterierne, før du søger

Udbyderne har forskellige krav til ansøgeren, og derfor vil du kunne blive godkendt hos nogle og ikke hos andre. Alle har et krav til alder, og denne grænse kan ligge på enten 18, 20, 21 eller maksimalt 23 år. Derudover kræves det, at du bor i Danmark, og at du ikke er registreret i RKI.

I tillæg kræver nogle udbydere som nævnt, at du har et fast arbejde eller kan dokumentere en indtægt i form af lønsedler og årsopgørelse. Disse selskaber vil altså ikke have mulighed for at tilbyde forbrugslån uden fast job og indkomst.

I oversigten øverst kan du se hvem der kan hjælpe dig med et forbrugslån til ledige. Indsend en gratis og uforpligtende ansøgning for at se, hvad de kan tilbyde dig. Derefter kan du bedømme, om du har råd til at optage et lån som arbejdsløs, og i så tilfælde hvilken løsning, som er den billigste for dig.

Der er ingen tvivl om at din privatøkonomi generelt er mere skrøbelig, når du er uden fast arbejde, hvorfor du bør tænke dig ekstra god om, inden du søger penge som ledig. Når det er sagt, kan mange arbejdesløse på dagpenge have en helt fin og sund økonomi, der ligeledes kan resultere i et lånetilbud med en fair rente.

Se også: Dagpengesatser og regler

Råd til at komme i arbejde

Der er mange metoder til at komme i arbejde og det vigtigste er, at du gør en helhjertet indsats. PRISAS vil råde dig til at forsøge følgende:

  • Oprette profiler på diverse jobportaler
  • Få rådgivning til at optimere dit CV
  • Besøg relevante virksomheder og institutioner for at tilbyde din arbejdskraft
  • Gør brug af arbejdsformidlingen Jobnet

Der er al mulig grund til at gøre brug af den hjælp du kan få hos Jobnet. De kan hjælpe dig på en lang række områder og du kan se alle mulighederne ved at besøge Jobnet.dk.

Særlige regler for dig på kontanthjælp

Er du på kontanthjælp, så skal du være opmærksom på, at der gælder nogle helt særlige regler. Du må nemlig ikke have en formue, hvis din udbetaling af kontanthjælp skal være berettiget. Et lån vil tælle som formue, og derfor kan du kun låne op til et vist beløb, før grænsen overskrides.

Låner du for meget, så vil din næste udbetaling af kontanthjælp altså være uberettiget, og så kan du risikere straf og tilbagebetalingskrav. Sæt dig derfor godt ind i reglerne på området, før du optager et lån på kontanthjælp. Hvilket du ligeledes bør gøre med omtanke, da din økonomi typisk vil være skrøbelig.

Opsummering

Opsummerende skal det siges, at så længe du får dagpenge eller fleksjobber, vil dine lånemuligheder online være fornuftige. Det handler blot om at udvælge de rette udbydere, som ikke har store krav til din faste indkomst.

Her kan du med fordel bruge sammenligningsoversigten på PRISAS, til at identificere de steder du bør ansøge.