Søger du et forbrugslån til pensionister? Du kan blive klogere på hvem der kan hjælpe dig her. Vi giver dig overblikket over hvor du kan søge lån som pensionist.

Lån penge som pensionist

Mulighederne for forbrugslån til pensionister kan være lidt mere begrænsede, i forhold til almindelige lønmodtagere. Nogle online banker har krav til, at du har et fast arbejde eller en bestemt indtægt. Følgende udbydere vil derimod være oplagte steder at søge som pensionist.

Din indtægt som pensionist

Din indtægt er altid et centralt forhold, når du skal låne penge, det samme gælder for dig som pensionist. Er du nået folkepensionsalderen, så vil du som minimum modtage den sum. Her skal du være mellem 65 og 68 år, afhængig af, hvornår du er født. Samtidig skal du være dansk statsborger og have fast bopæl i Danmark.

Som enlig vil du som udgangspunkt modtage 12.462 kr om måneden før skat, mens du som gift vil modtage 9.199 kr. Disse beløb kan være lavere, hvis du har andre indtægtskilder såsom lønindtægt, indtægt fra egen virksomhed eller dagpenge.

Nogle vil acceptere pensionen som en indtægt, og derved vil denne mulighed stadig holdes åben. Andre steder har de ikke bestemte indkomstkrav og det er dem vi fremviser i vores oversigt ovenfor. Her kan du ansøge gratis og uforpligtende, for at se hvad de kan tilbyde dig.

Gode muligheder ved mindre lånebeløb

Ved mange af online udbyderne har du gode muligheder for at søge forbrugslån til pensionister. Her findes nemlig mildere krav til din indkomst. Alt efter din økonomiske situation, vil godkendelseschancerne være højest når du søger om mindre pengebeløb.

Der er også mulighed for at blive godkendt til de større lånebeløb, men det kræver, at du undersøger markedet mere grundigt. Du kan med fordel bruge oversigterne her på hjemmesiden til at danne dig et overblik og sammenligne. Lånio, Lendo og GoBanker er alle gode tjenester, der hjælper dig med at indhente flere tilbud, via én låneansøgning hos dem.

Hvad får du i pension?

Der findes forskellige former for pension, og derfor kan ens økonomi som pensionist også se meget forskellig ud. Generelt kan man inddele det danske pensionssystem i tre dele eller tre steder, du kan modtage pengene fra. Nogle vil modtage fra én, andre fra to og nogle fra alle tre kilder. Det afhænger af dit arbejdsliv, før du blev pensionist.

  • De lovbaserede pensioner: Dette er dem som det offentlige står for. Det gælder fx folke- og førtidspension, men også ordninger som ATP Livslang Pension, som næsten alle er omfattet af. Alle vil kunne modtage disse, når de når folkepensionsalderen eller hvis de kvalificerer sig til førtidspension.
  • Arbejdsmarkedspensioner: Her er der tale om dem, der oprettes som led i dit ansættelsesforhold. Det vil sige, at din arbejdsgiver sørger for, at noget af din løn bliver indbetalt på en pensionsopsparing. Dette eksisterer for langt de fleste lønmodtagere.
  • Individuelle ordninger: Dette er ordninger, som du selv har oprettet. Det kan både være gennem et pensionsselskab eller et pengeinstitut. Det er langt fra alle, som har sørget for en sådan ordning selv, og størrelsen af puljen vil også variere i høj grad.