Det kan være svært at få økonomien til at stemme som studerende. Mange er presset på økonomien, da man har udgifter til husleje, studiebøger og faste omkostninger.

Hvis du har brug for penge på kontoen, er forbrugslån til studerende en af dine muligheder. Vi giver dig overblik over dine lånemuligheder, så du får valgt den bedste løsning.

Find et lån som studerende

Du kan søge lån som studerende, helt gratis og uforpligtende.

 

Dine lånemuligheder som studerende

Du har fine muligheder for at finde et forbrugslån til studerende, hvis du blot skal bruge et mindre pengebeløb. Jo større lånebeløb du vælger, desto større krav til din økonomi og indkomst. Har du et fast arbejde eller deltidsjob ved siden af dit studie, vil det være en klar fordel for dine godkendelseschancer.

Du skal dog ikke regne med at kunne låne fx 100.000 kr, hvis du udelukkende har SU som indtægtskilde. Der er altså begrænsede muligheder for at finde forbrugslån til studerende, men ved de mindre beløb har du stadig en del udbydere at vælge mellem.

Et alternativ kan være at søge om et SU-lån, men så er vi ovre i en helt anden boldgade. Du kan også vælge at søge om forbrugslån til studerende med medsøger. Her kan du fx søge sammen med en af dine forældre, og så vil du have meget større sandsynlighed for at få lånet indvilget. Når du har en medsøger, er det nemlig jeres fælles økonomi, der bliver vurderet. Det øger både dine chancer for at blive godkendt, og du kan samtidig få en meget lavere rente.

Forbrugslån på SU

Har du kun SU’en som indtægt, vil det fortsat være muligt at optage forbrugslån til studerende men uden de samme muligheder som alm. lønmodtagere med en højere fast indtægt. Derudover bør du gøre det med omtanke og med hensyntagen til din privatøkonomi. I mange tilfælde kan det være ligeså godt at fokusere på mulighederne ved et SU-lån, hvor afbetalingsforholdene er mere attraktive.

Mange studerende afhænger fuldstændig af deres SU. Som studerende på en videregående uddannelse modtager man 5.941 kr om måneden før skat, hvis man er udeboende. På den ungdomsuddannelse er beløbet det samme, hvis du er fyldt 20 år, men kun 3.811 kr, hvis du er 18 eller 19 år. Er du hjemmeboende, så er beløbene meget mindre.

Selvom dette er en rigtig god støtte til unge i uddannelse, så er det ikke nogen indtægt, som giver en høj årlig indkomst. Og derfor kan du på basis af din SU ikke leve op til indtægtskravene hos nogle af de større online udbydere. Her kræver nogle for eksempel, at du har en årlig indkomst på over 250.000 kr, hvis du skal optage et større lån. Andre udbydere kræver, at du har et fast arbejde. Derfor må du søge andre steder hen, hvis du vil finde et forbrugslån til studerende.

Se også: A-kasse til studerende

Er det en god idé?

Et andet spørgsmål er, om det overhovedet er en god idé at optage et forbrugslån som studerende. De fleste studerende har som sagt en relativt stram økonomi i forvejen, og her skal man altså huske på, at det koster dyrt at låne penge. Derfor skal du være helt sikker på, at du har råd til at afbetale lånet igen. Det er en rigtig dårlig idé at forgælde sig fra så ung en alder, hvis man ikke formår at overholde afbetalingsplanen.

Du kan overveje, om du i stedet skal finde et fritidsarbejde for at få mere luft i økonomien. Og ellers kan du altid vurdere, hvor meget investeringen haster. Er du for eksempel færdig med studiet om et år og har et arbejde, der venter på dig, så kan det måske være en idé at vente, indtil din økonomi er lidt mere stabil. Er du sikker på, at du vil kunne klare afbetalingen, så er der altså – omend begrænsede – muligheder for at finde et lån til studerende.

Du kan nemt og hurtigt låne penge som studerende på nettet, men det er en god idé at snakke med din bankrådgiver først. Det er muligt de kan hjælpe dig med lån til en lavere rente, eller på anden led dig god rådgivning.

Hos lånefirmaerne i Danmark er der en klar forskel på om du er 18, 21 eller 25 år. Er du under 21 år, vil du opleve at færre udbydere ønsker at tilbyde dig noget. Desto vigtigere er det, at du får ansøge hos flere på én gang.

Relevante sider for studerende

Der er mange services og rabatter at hente som studerende. Det er med at udnytte de fordele man kan som ung. PRISAS har derfor fundet to af de bedste sider frem, som kan give dig rabatter, hjælp og gode råd som studerende.

Mødepladsen for studerende – Studenterguiden.dk
Studenterguiden.dk er en stor portal for danske studerende. Det er en mødeplads målrettet unge, som er i gang med studie. På sitet kan du finde mange guides, tips og interessant indhold.

Studerende Online
Studerende Online eller Studerendeonline.dk er en portal hvor du kan få glæde af en lang række fordele. Det kan være til studiet, jobbet eller karrieren som helhed. En god portal hvis du har brug for hjælp til at finde job eller hvilken karrierevej du skal tage efter uddannelsen.