Vil du finde den bedste a-kasse som studerende? Det er en rigtig god idé at få tilmeldt sig en a-kasse, både som studerende eller hvis du er helt nyuddannet. Det giver dig muligheden for at modtage dagpenge fra dag 1, du er ledig.

Du skal normalt optjene anciennitet før du har ret til dagpenge, men du har andre gode forudsætninger som studerende. Det er gratis at melde sig ind i a-kasse som studerende.

Gratis a-kasser for studerende

Få et gratis medlemskab som studerende

Her en oversigt over gratis a-kasser for studerende, hvor du gratis kan melde dig ind. Sammenlign fordele og priser i oversigten:

Få meldt dig ind i tide

Få meldt dig ind i en a-kasse, da det er gratis at være medlem som studerende. På den måde får du tidligt styr på tingene, frem for hurtigt at skulle finde den rette udbyder, lige efter du er blevet færdiguddannet. Perioden fra du er nyuddannet og til du skal have tilmeldt dig er typisk ret kort og det er en periode, hvor der er meget andet at tænke på.

Gratis a-kasse for studerendeGør allerede nu en indsats for at finde den bedste a-kasse for dig som studerende, så du er klar til at modtage dagpenge, skulle det mislykkedes at finde et job.

Dertil kommer de mange fordele og muligheder du får glæde af som medlem. I oversigten kan du se en lang række af fordelene hos hver enkel. Det kan være hjælp til at skrive ansøgningen, kurser der styrker dine jobmuligheder, eller attraktive rabataftaler.

De fleste a-kasser og fagforeninger er meget mere end dagpenge. Det er en støtte på arbejdsmarkedet, der hjælper dig med at finde arbejde og giver dig bedre forudsætninger, selv når du har fået job. At det så giver en god og tryg økonomisk ballast, i form af dagpenge, er naturligvis det primære.

Mange studerende glemmer a-kassen

Der er rigtig mange ting at have styr på som studerende, hvor eksamener, nye fag, bøger og sociale arrangementer hurtigt fylder det meste. For ikke at nævne hverdagens basale elementer som arbejde, husleje og fritidsinteresser.

Det er ikke alle der tænker på a-kassen som det første og det er en skam. Og en stor fejl! For kun i den situation, har du muligheden for at melde dig ind i en gratis a-kasse for studerende. Det er helt unikt og en mulighed du ikke må tabe på jorden.

Som nævnt kan det blive helt fatalt at vente 1-2 måneder til efter endt uddannelse, da du derved kan miste dagpengeretten og er nødt til at vente mindst 1 år på at optjene den.

Brug vores oversigt til at sammenligne mulighederne, deres fordele og klik dig ind på de udbydere, der matcher dine behov. Her kan du altid læse mere om hver enkel, såfremt du ønsker yderligere information.

I tvivl om hvad du skal vælge?

Det er helt normalt at være i tvivl om hvad der skal vælges og der findes ikke noget facit. Det er altid et godt udgangspunkt at vælge en a-kasse som er specialister inden for ens fagområde. Fx. er MA a-kasse rigtig gode for humanister og scient.er. Business Danmark og CA a-kasse er rigtig gode for personer inden for business, salg og marketing. Når det er sagt vil de forskellige tværfaglige a-kasser i oversigten have noget at byde på hver især.

Vores bedste råd vil faktisk være at få meldt dig ind, selv hvis du ikke er helt sikker. Det er gratis som studerende og du kan altid skifte udbyder efterfølgende. Her vil dagpengeretten flytte med, i modsætning til hvis du står helt uden nogen. Så det vil aldrig være et godt scenarie.

Bemærk det er individuelt hvad den bedste løsning er for dig, udbyderne i oversigten er derfor blot nogle af dine muligheder.