Det kan være vanskeligt at vælge den korrekte bredbåndsforbindelse. Det kan være man flytter i ny lejlighed som studerende, rykker i nyt kontor som virksomhed eller bare ikke kender ens aktuelle forbindelse.

I alle tilfælde kan det være vanskeligt at vide, hvilken bredbåndsforbindelse man skal vælge. PRISAS giver dig gode råd til at vælge en løsning, der er hurtig nok uden den bliver for dyr.

Sådan vælger du bredbånd

For alle må det gælde om at finde det billigste bredbånd, med en hastighed der er præcis som den skal være. Hverken for langsom da det er vildt irriterende. Hverken hurtigere end nødvendigt, da det blot vil gøre du betaler mere end der er grund til.

En god huskeregel er at studerende og par der bor i lejlighed, fint kan nøjes med en hastighed på 20 Mbit/s.

Om 20 Mbit/s så er nok for dig er meget et temperaments spørgsmål. Nogle vil foretrække en 40-50 Mbit/s forbindelse, for en ekstra hurtig hastighed. Det koster lidt, men er måske det det værd for dig. Som studerende på budget kan mindre gøre det.

Husk at tage højde for hvor mange personer der bruger internettet. Der er stor forskel på om I er et par i lejlighed, eller en familie på 4 i et større hus.

Ved sidstnævnte vil vi helt klart anbefale dig at vælge en hastighed på mindst 50 eller 100 Mbit/s. Huset er større så mere hastighed vil gå tabt og er i samtidig 3-4 online på samme tid, vil det helt klart være et godt valg. Ellers kan internettet hurtigt fremstå langsomt, da I deles om hastigheden.

Alt i alt er det meget forskelligt hvilket behov og krav man har, om man søger billigt bredbånd til studerende eller om fokus mere er at finde stabilt bredbånd til lejligheden.

Forbindelsen kan altid skrues op

Når du vælger forbindelsen endeligt, er det altid godt at huske på den kan skrues op så snart du ønsker det. Vi anbefaler derfor at du vælger en lidt langsommere hastighed til at starte med, hvis du er i tvivl om fx. 20, 50 eller 100 Mbit/s er den rette løsning for dig.

Med et enkelt opkald til bredbåndsudbyderen kan du få øget hastigheden, mens det kan være mere vanskeligt at nedgradere hvis du har oprettet aftalen og måske accepteret en bindingsperiode.

Routeren kan være skyld i langsom forbindelse

Det sker for mange at routeren rent faktisk er årsagen til en langsom forbindelse, der er på færre Mbit/s end bestilt. Så hvis du synes det går lige lovlig langsomt, bør du starte med at teste hastigheden. Er den cirka på det bestilte? Hvis ikke, vil det ofte være pga. routeren. Hvis den er, ja så er der ikke andet for end at få skruet hastigheden i vejret.