Leder du efter det billigste og bedste bredbånd, og bor du i lejlighed? Få et godt indblik i mulighederne via PRISAS. Vi gør det enkelt at sammenligne bredbånd til lejlighed. Der er forskel på hvilken hastighed der egner sig bedst, afhængig af om du bor alene eller sammen med nogen.

Sammenlign bredbånd til din lejlighed

 

De forskellige bredbåndsmuligheder til lejligheden

De fleste lejligheder ligger i storbyer som København, Århus og Odense. Der er som udgangspunkt tre slags bredbånd, som du kan vælge imellem – via telefonstik, kabel TV eller fiber. Dette gælder både hvis man bor i lejlighed eller hus.

Fiberbredbånd

Fiberbredbånd er den mest moderne og fremtidssikrede løsninger, der bliver anlagt flere og flere steder i Danmark. Særligt i de større byer er der et godt fibernetværk, hvorfor det vil være en mulighed for de fleste.

Fiber graves ned i jorden og er derfor dyrt at anlægge, men giver både mere stabile og langt hurtigere internetforbindelser. Hvis du har muligheden for at vælge fiberbredbånd til din lejlighed, vil det derfor være vores anbefaling. Som det fremgår i oversigten, vil det ligeledes betyde at du får meget for pengene.

Telefonstik

Man kan få den ældste slags bredbånd, som kommer via kobberledninger, og alt man skal bruge for at modtage dette, er et telefonstik. Det virker fint og er udmærket stabilt, men der er en begrænsning på hastigheden. Så elsker du at sidde og game, og gør dine roommates det også, er det måske ikke den allerbedste løsning for jer, selvom der absolut intet er galt med hastigheden.

Via Kabel-TV

Bredbånd til lejlighedDen anden slags bredbånd, som man kan få, er gennem kabel-TV. Dette kræver, at du har et kabe-tv-stik siddende. Her har du mulighed for en pakkeløsning, som gør at du modtager TV og internet fra samme udbyder.

I stedet for at komme ind gennem telefonstikket, kommer internettet her ind gennem dit kabel-TV. Der er hos nogle udbydere dog også mulighed for udelukkende at modtage bredbånd, og vælge fjernsynspakken fra.

Gode råd når du skal vælge internet til lejlighed

Når du skal vælge dit nye bredbånd til lejlighed, er der nogle ting som er gode at overveje, før du bestiller. For det første skal du finde ud af, om du gerne vil have bredbånd via kabel-TV. Dette kræver, at du f.eks. har et kabel-TV stik i væggen.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis kræver, at du også bliver modtager af en TV-pakke, og du kan derfor godt vælge kabel-TV uden også at få fjernsynspakken med.

Derudover skal du gøre dig det klart, hvad du har behov for af hastighed. Det er nemlig dumt at betale ekstra penge for noget, du alligevel ikke bruger. Som udgangspunkt kan en enkelt person, der har egen smartphone og computer nøjes med omkring 20 Mbit.

Med denne hastighed kan man både streame fjernsyn og serier, høre musik online og bruge computeren som det primære arbejdsredskab, hvis man arbejder eller studerer meget online.