Leder du efter det billigste og bedste bredbånd, og bor du i lejlighed? Læs med her og få gode råd til at vælge det internet, der passer bedst til din situation. Der er forskel på hvilken hastighed der egner sig bedst, afhængig af om du bor alene eller sammen med nogen.

Sammenlign bredbånd til din lejlighed

De fleste lejligheder ligger i storbyer som København, Århus og Odense. Der er som udgangspunkt tre slags bredbånd, som du kan vælge imellem – via telefonstik, kabel TV eller fiber. Dette gælder både hvis man bor i lejlighed eller hus. Få et godt indblik i mulighederne herunder, vi gør det enkelt at sammenligne bredbånd til lejlighed.

De forskellige slags bredbånd

Man kan få den ældste slags bredbånd, som kommer via kobberledninger, og alt man skal bruge for at modtage dette, er et telefonstik. Det virker fint og er udmærket stabilt, men der er en begrænsning på hastigheden. Så elsker du at sidde og game, og gør dine roommates det også, er det måske ikke den allerbedste løsning for jer, selvom der absolut intet er galt med hastigheden.

Bredbånd til lejlighedDen anden slags bredbånd, som man kan få, er gennem kabel-TV. Dette kræver, at du har et kabe-tv-stik siddende. Her har du mulighed for en pakkeløsning, som gør at du modtager TV og internet fra samme udbyder. I stedet for at komme ind gennem telefonstikket, kommer internettet her ind gennem dit kabel-TV. Der er hos nogle udbydere dog også mulighed for udelukkende at modtage bredbånd, og vælge fjernsynspakken fra.

Gode råd til at vælge internet til lejlighed

Når du skal vælge dit nye bredbånd til lejlighed, er der nogle ting som er gode at overveje, før du bestiller. For det første skal du finde ud af, om du gerne vil have bredbånd via kabel-TV. Dette kræver, at du f.eks. har et kabel-TVstik i væggen. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis kræver, at du også bliver modtager af en TV-pakke, og du kan derfor godt vælge kabel-TV uden også at få fjernsynspakken med.

Derudover skal du gøre dig det klart, hvad du har behov for af hastighed. Det er nemlig dumt at betale ekstra penge for noget, du alligevel ikke bruger. Som udgangspunkt kan en enkelt person, der har egen smartphone og computer nøjes med omkring 20 Mbit. Med denne hastighed kan man både streame fjernsyn og serier, høre musik online og bruge computeren som det primære arbejdsredskab, hvis man arbejder eller studerer meget online.