Har du brug for  penge, men banken har sagt nej? Så er du havnet i præcis samme situation som mange andre danskere. Prisas ser derfor nærmere på dine muligheder for at optage lån uden om din bank.

Der er nemlig kommet flere gode alternativer på markedet, som du søge hos i stedet. Dem vil vi præsentere dig for her.

Hvad du bør gøre kommer meget an på hvilken type lån du søger, men for langt de fleste vil det være enten forbrugslån eller boliglån. Vi går derfor i dybden med de to områder.

Forbrugslån

Hvis du søger et forbrugslån, kan det være til mange forskellige formål. Det kan være du behøver penge til ferien, et nyt køkken eller noget helt tredje.

Her kan du med fordel søge hos udbyderne online, som vi giver dig overblikket over i vores oversigter. Her kan du ansøge om alt fra 100 kroner til 350.000. Der er med andre ord beløbsstørrelser der matcher alle behov.

Renterne og omkostningerne ved online lån er blevet langt mere fornuftige over de seneste par år. Det er slet ikke så dyrt som det har været tidligere, generelt set.

Men du bør fortsat søge tilbud hos flere udbydere, for at finde den billigste løsning til dine behov.

Tjek vores guide til at lave forbrugslån med lav rente her.

Boliglån

Hvis du søger finansiering til dit boligkøb, bør du kende til konceptet Udenombanken.dk. De fungerer som en ekstern bank, for dig der søger kapital til ny bolig.

De tilbyder dig boliglånsrenter fra 5 % og du kan lave boliglån til alt fra ejerbolig, til sommerhus eller kolonihave. Et super godt alternativt, hvis banken har sagt nej  og du søger alternativer.

Hos dem kan du i princippet søge fra 100.000 til 1.800.000 millioner kroner, alt efter hvad du søger.

Du får ifølge hjemmesiden svar inden for 24 timer og når kreditvurderingen er gennemført, vil deres långivere give dig et tilbud. Du låner altså pengene af professionelle långivere og ikke et enkelt pengeinstitut.

Det sker ud fra det populære peer-to-peer koncept og det har virkelig skabt nye muligheder på markedet – for personer som dig – der er blevet afvist af banken. En rigtig positiv tendens og mulighed. Man kan kun spekulere i om det er en afledt konsekvens af finanskrisen.

Uanset hvad bør du i hvert fald kende dine alternativer og muligheder som forbruger, så du nemmere kan vælge den rette løsning til dine behov og aktuelle situation.