Har du brug for et lån til nyt køkken? Du har mulighed for at søge finansiering af dit nye køkken, via online bankerne, der kan tilbyde lave renter og en nem ansøgningsproces. Se dine muligheder, sammenlign og find det bedste lån til køb af køkken.

Finansiering af køkken

Ansøg gratis og uforpligtende.

 

Start med at klarlægge prisen

Det første du skal gøre og forhåbentlig allerede har gjort, er at få klarlagt køkkenprisen. Det er altid helt centralt, når du skal låne penge. Først når du kender til prisen på dit projekt, kan du fastlægge hvad dit reelle pengebehov er. Det er klart, at der kan opstå situationer hvor processen bliver omvendt, men det vil typisk være fordi du kun kan låne et begrænset beløb.

Når du kender til dit eksakte pengebehov til nyt køkken, bør du lægge en stor indsats i at undersøge mulighederne. Lad det være sagt, at banken kan være meget omstændigt og svære at overbevise, mens lånefirmaer online er nemmere og hurtigere at ansøge hos.

Når du alligevel skal afprøve mulighederne i din egen bank, er det fordi renten ofte er lavere. Så forhør dig om mulighederne i din bank og kombiner det med at søge hos 2-3 udbydere online. Det vil give dig flere lånetilbud retur, hvoraf du kan vælge det billigste.

Dine to primære lånemuligheder

Køkkenet er et af de dyreste rum at indrette, men omvendt er det to af hjemmets vigtigste, når det kommer til velvære. Meget afhænger af din privatøkonomi, men det er blevet sværere at lave forbrugslån i banken.

Nu til dine helt konkrete muligheder online og i banken. I din egen bank er der ingen grænser i lånebeløb – kun dem din privatøkonomi sætter. Tal og undersøgelser viser, at det er blevet langt sværere at få godkendt forbrugslån hos bankerne, end før Finanskrisen. Så mist ikke modet, hvis du bliver afvist af dem. Du er langt fra den eneste.

Der har været omvendt vækst på online markedet, hvor flere nye udbydere har presset renteniveauet ned og hvor NemID har gjort det nemmere og hurtigere end nogensinde før. På nettet kan du søge om alt fra 500 til 500.000 kroner flere steder.

Udbydernes alderskrav og indkomstkrav er forskellige, men hvis du er dansk statsborger, myndig og ude af RKI, kan du ansøge hos flere af de prisvenlige udbydere. Gå til vores låneoversigt for at få overblikket og finde det billigste lån til nyt køkken.

Man kan ikke tale om dine lånemuligheder, uden at nævne de helt centrale elementer, der påvirker disse:

  • Alder
  • Indkomst (og rådighedsbeløb)
  • Bolig -og familieforhold
  • Eventuel gæld

Disse elementer vil altid indgå som en større eller mindre del af udbydernes kreditvurdering. 

Finansiering hos køkken -og bad firmaet

Det vigtigt ikke at forglemme de finansieringsløsninger som mange køkken -og badfirmaer tilbyder deres kunder. Her kan du ofte låne i 12-48 måneder uden renter, gebyrer eller udbetaling.

Det er klart at selvom firmaet foreskriver at du bare skal være 18 år og ude af RKI, så vil de ligeledes lave en kreditvurdering af dig. Så inden du jubler af glæde, vil du fortsat skulle opfylde visse standarder. Dertil kommer at det ikke er alle udbydere med finansieringsløsninger.

Men det er bestemt en attraktiv mulighed for nogle. Invita og HTH er to af landets førende og de tilbyder begge finansiering af nyt køkken. Så hvis de har passende elementer til køkkenet, kunne det være en løsning til dit nye projekt.

Vi håber du er blevet klogere på finansieringsmulighederne og hvordan du kommer godt og billigt i gang med projektet i hjemmet.

Hvad koster et nyt køkken?

Vi startede med at skrive, at du bør starte med at fastlægge prisen, inden du begynder at undersøge lånemulighederne. Er du ikke helt så langt i processen, eller vil du gerne vide hvad er normalt klassisk køkken koster? Prisas ser nærmere på det i dette afsnit.

Én af de vigtigste parametre for køkkenets pris, er dets størrelse. Jo flere kvadratmeter der skal dækkes, jo dyrere vil det blive. Du vil normalt have behov for flere skabe, en større bordplade og andet, der får prisen til at løbe i vejret. Vi mener specielt der er 3 håndtag du kan skrue på, når det kommer til køkkenprisen:

  • Bordpladens materiale
  • Fronten på skabe (greb eller grebsfri)
  • Hvidevarer

Der er ingen tvivl om at bordpladen er den primære ting, der kan få prisen til at eksplodere, hvis du fx. vælger en i massiv sten, kontra en tilsvarende model i kompaktlaminat. Kompaktlaminat bordpladen er et prisvenligt valg, der giver et pænt look, men hvor du ikke får den “ægte vare” som hvis du valgte en massiv variant. Omvendt er det måske sjovere at betale 5.000, frem for 30.000 for bordpladen?

Fronterne på dine skabe er en anden ting, der kan få prisen til at svinge med +/- 5.000 kr. alt efter størrelsen på dit køkken. Så her bør du ligeledes overveje om du går efter den gode prisvenlige, eller lidt dyrere og måske mere lækre løsning.

Sidst er der hvidevarerne der kan svinge meget, men hvor du ofte har nogle selv. Det vil være en ting der nemmere kan udskiftes/opgraderes undervejs, så det kunne være en overvejelse værd. Medmindre du ønsker indbyggede opvaskemaskiner og vaskemaskiner i køkkenet, så bør du vælge de rigtige modeller fra start.

Det var lidt om hvad der kan få prisen til at svinge fra det billige, til det dyre. For det er vanskeligt at svare konkret på hvad et nyt køkken koster. Som hovedregel kan nævnes, at langt de fleste kan finansieres for mellem 15.000 og 100.000 kr. Hvis du har et begrænset budget og penge på kontoen, bør du kunne komme relativ langt for 30.000 kr. Specielt hvis du er villig til at gå på kompromis, med nogle af dine ønsker og drømme.

Alternativt kan du altid optage et lån til nyt køkken, der kan være med til at give et større råderum, når du skal sammensætte dit drømmekøkken.