Hvem har ikke lyst til at tage på ferie? Når man først har fået fri fra arbejdet eller har børnene hjemme, så vælger mange danskere at drage sydpå. Den danske vejr er ustabilt og når sjældent samme temperaturer som Spanien, Italien og Grækenland.

En skiferie med venner og bekendte, er et andet populært feriemål hos danskerne. Uanset hvad, kan du skaffe finansiering ved at optage et ferielån, så I kan komme afsted som familie, venner eller kærestepar.

PRISAS hjælper alle danskere med at finde det billigste lån på nettet. Det gør vi via oversigter over de førende udbydere. Søg hos 2-3 af disse, for at forbedre dine chancer for gode renter og vilkår.

Når du låner penge på nettet blander firmaerne sig sjældent i formålet, så det har ikke den store betydning om formålet er lån til badeferie, efterårsferie eller skiferie. Så længe din privatøkonomi er fornuftig.

Lån til badeferie, skiferie mv.

Det gør ingen forskel om du vælger at låne penge til badeferie, sommerferie eller skiferien sidst på året. Udbyderne blander sig ikke i formålet, så du kan optage lån uanset hvilken ferie du drømmer om.

Mange danskere vælger at tage et ferielån der kan finansiere rejsen og som så bliver betalt tilbage i månederne efter. Om du har behov for et ferielån på 10.000 eller 20.000 kr. gør ikke den store forskel. Det vigtigste er du har en indtægt, så de kan betales tilbage.

Indkomstkravet varierer fra udbyder til udbyder og kan ligge på alt fra 150.000 årligt til 250.000 kr. i årsindkomst. Ved de helt små beløb, stilles der ikke krav til indkomst. Søg hos de relevante firmaer og så vil du hurtigt finde ud af, om din indtægt er tilstrækkelig.

De populære feriesteder hos danskerne

Ved du ikke hvor du skal hen endnu? Danskerne elsker at rejse og vi har vores klare favoritter. Prisas har set nærmere på de mest populær feriesteder, hvor vi danskere ofte rejser hen. Det kunne være god inspiration, hvis du ikke allerede har været der.

  • London
  • Bangkok
  • Paris
  • Barcelona
  • Istanbul
  • Antalya

*Tendensen er altså tydelig, vi foretrækker storbyferier med muligheden for høje temperaturer. 

Prisvenlige destinationer

Storbyerne er sjældent billige, så til sidst har vi fundet to mere eksotiske og prisvenlige rejsemål til dig, med et presset budget:

Mostar 

Mostar ligger i Bosnien og er en by med en lang og interessant forhistorie. Du kan overnatte for under 400 kr. og stedet ligger i toppen af Trivagos indeks. Det skal bemærkes at Mostar er på UNESCOs verdensarvliste, så det siger lidt om, hvor spændende byen reelt er. Et godt, men billigt rejsemål.

Ait Ben-Haddou

Ait Ben-Haddou ligger i Marokko og er ligeledes at finde på UNESCOs verdensarvliste. En god feriedestination, hvis du er til flotte bygningsværker, der har dannet rammen om storfilm som Gladiator, Kingdom of Heaven og den nuværende serie Game of Thrones.

Med overnatningspriser på 300 – 350 kr. er det billigt sted og med den historiske dimension, er du klar til at tage på eventyr. Eller du kan nyde vejret, mens du besøger de lokale småbutikker.

Alternativer til at søge lån til ferie online

Der er flere alternativer til at søge lån til ferie online og flere af dem har du sikkert allerede overvejet. Uanset hvad, præsenterer vi dig for alternativerne her, så du er sikker på at vælge den rette finansieringsvej for dig og dine behov.

Banken

Det første og mest oplagte alternativ til online udbyderne, er din egen bank. Landets pengeinstitutter er dog generelt blevet svære at låne penge hos, da kravene er blevet strammet i stor stil. Særligt når formålet er til forbrug og en lækker ferie, er det tvivlsomt de vil bevilge dig pengene.

Du bør naturligvis spørge dem, hvis du ikke allerede har forhørt dig, men du skal ikke forvente det store. Det vil kræve et rigtig godt forhold til din bankrådgiver og en privatøkonomi, der er sundere end de flestes.

Rejsebureauet

Det kan være at rejsebureauet tilbyder en eller anden form for finansiering, eller mulighed for at betale for rejsen over en længere periode. Det er ikke fordi at finansieringsløsninger er standard hos diverse rejsebureauer, men du kan være heldig.

Så hvis du mangler pengene på kontoen, kan du altid undersøge muligheden for enten at låne hos dem, eller for at betale over flere måneder.

Familie & venner

Du har altid mulighed for at spørge din familie eller dine nærmeste venner. Det er noget de færreste danskere er vilde med og som udgangspunkt, er vi ligeledes modstandere af penge mellem venner og familie. Det er en dårlig idé, der kan få alvorlige og mangeårige konsekvenser, hvis det går galt.

Dette selvom der er tale om små beløb på 5.000 eller 10.000 kr. Det er i høj grad principperne og uenighederne der kan trække dybe spor, selvom pengebeløbet ikke er det største. Så medmindre du har en meget troværdig og tæt familie/ven, der kan tilbyde dig et kortvarigt lån, så bør du ikke forfølge denne mulighed.

Vi mener faktisk at du bør være ekstra sikker på at kunne tilbagebetale pengene til tiden, når du har dem fra dine nærmeste, da forpligtelsen vil være langt større. Ikke nødvendigvis økonomisk, men på det moralske plan.

Der kan være scenarier hvor du tager afsted med dine venner eller familie, hvorved de kan lægge ud for 2 personer og derved betale for dig. Dette kan være en funktionel løsning, men du står stadig i samme økonomiske situation, hvor du skal have betalt dem tilbage inden for en overskuelig fremtid.

Vores anbefaling er at du holder dig til online markedet eller banken. Specielt med tanke på at du kan søge gratis smålån som ny kunde online, hos udbydere som Lendon.