I løbet af vores tilværelse har vi ofte brug for at låne penge. Det kan være et lån til ny bil, et hus, en sommerferie, en ny tørretumbler eller måske en drømmeferie.

Uanset hvad der er årsagen til pengebehovet, så gælder det om at gå efter et billigt lån med en lav rente. Det er bestemt muligt at lave disse hos danske låneudbydere, men det kræver du gør en indsats.

Når du skal finde billige lån med en lav rente, stiller det nemlig krav til dig som låner. Dels det forarbejde du selv gør, for at finde den billigste udbyder og dels de privatøkonomiske forhold du præsenterer dem for.

Faktisk har det aldrig været billigere, men her taler vi som udgangspunkt om banklån eller realkreditlån. De senere år er de såkaldte kviklån nemlig kommet på markedet, og danskerne har taget vel i mod denne låneform.

Rentesatsen på disse kviklån er ofte ganske høje, sammenlignet med klassiske banklån, men ofte betydeligt nemmere at lave. De er nemlig forbundet med betydeligt mindre lånekrav.

Hvis du overvejer at ansøge om et lån på nettet, så skal du huske at fokusere på ÅOP. Det har nemlig betydning for hvor meget du skal betale tilbage, udover det beløb som du har lånt. ÅOP skal fremgå af det tilbud du får fremsendt af diverse udbydere. Husk altid at fokusere på ÅOP, inden du vælger at optage et lån.

Det er derfor helt afgørende at de årlige omkostninger er i fokus, når du skal finde et billigt lavrente lån.

Sådan kan du låne til en lav rente

Vi vil nu se nærmere på hvordan du bør gribe hele processen an. Som udgangspunkt bør du først henvendig dig i din egen bank. Det er en klar fordel hvis du har en stabil indtægt, og generelt ordnede økonomiske forhold. Skal du for eksempel bruge penge til en ny bil, så vil du ofte kunne opnå et billigt lån med en lav rente, hvis banken får pant i bilen, eller hvis du stiller sikkerhed for lånet med friværdi i din bolig.

Jo større sikkerhed banken kan få for dit lån, jo lavere rente kan du forvente. Inden du går i banken for at låne til en lav rente, bør du opstille et retvisende budget. På den måde viser du banken at du er forberedt, og har styr på tingene, og dermed vil banken ofte være mere positivt indstillet på at tilbyde lån med lav rente.

Søg hos mange lånefirmaer online

Prisas har lavet en god oversigt over lånefirmaerne på nettet, hvilket gør det nemt og hurtigt at finde et billigt lån. Klik på knappen for at starte din ansøgning. Vi anbefaler du søger hos 3-4 udbydere.

Lån penge - op til 400.000

Er det ikke lykkedes dig at overtale banken, bør du fokusere på udbyderne på nettet. Når du skal finde den laveste rente hos disse, er der kun én vej. Ansøg hos så mange som mulige. Hellere 6 end 2.

Jo flere du ansøger hos, desto bedre er chancerne for at finde en fornuftig lav rente på dit lån. Brug derfor de 10-15 minutter ekstra det måtte tage.