Hårde hvidevarer er en del af alle danske hjem, men de er dyre og kan derfor være svære at finansiere selv. Det kan kræve et lån og det er derfor firmaer som LEASY tilbyder dig køb med månedlige afdrag.

I denne artikel ser PRISAS på hvordan du kan låne penge til ny vaskemaskine, tørretumbler, køleskab eller fryser. Det er nemlig langt fra alle danske familier der har 8-10.000 kr. til køb af nye hvidevarer.

Se mere om hvordan du kan finde lån til opvaskemaskine, køleskabe mv. her, suppleret med et par gode råd, inden du køber dine hårde hvidevarer. 

Søg om lån til fryser, køleskab mv. på nettet

Uanset hvilke hårde hvidevarer du efterspørger, kan du søge om lån på nettet uden udbyderne reelt har fokus på formålet bag. Det er en helt ny situation, end hvis du besøger din egen bank. Beder du dem om 15.000 kr. eller mere, så vil de straks se nærmere på din privatøkonomi og spørge ind til formålet.

Søg om lån herMener banken ikke formålet er fornuftigt, så kan svaret hurtig blive nej. Der er ingen tvivl om at det vil være nemmere at blive godkendt, hvis du søger om lån til fryser, køleskab eller tørretumbler på nettet. Det er den klare tendens.

Hårde hvidevarer er så essentiel en del af hjemmet, at det er helt forståeligt, hvis du gerne vil købe nyt. Faktisk viser undersøgelser at gamle toiletter og opvaskemaskiner kan være rigtig dyre i drift og at det faktisk kan være en rentabel investering at købe nyt.

Så selvom lån og økonomisk ansvarlig sjældent indgår i samme sætning, kan det faktisk godt være scenariet i denne situation.

Prisas.dk har tidligere lavet en oversigt over de lånefirmaer, der kan låne dig 25000 kr. online. Du kan med fordel besøge siden og udfylde en ansøgning hos 2-3 af udbyderne. Det vil være en god start, da du kan blive klogere på mulighederne og se om renterne er på et fornuftigt niveau.

Du skal altid huske på, at du aldrig forpligter dig til at sige JA til lånet, selvom du har ansøgt.

 

Gode råd inden køb af hårde hvidevarer

Når du ligefrem låner penge til dine nye hårde hvidevarer, er det endnu vigtigere at du får valgt den rette model. Vi vil derfor gerne give dig et par råd med på vejen.

1. Vær opmærksom på energiforbruget

Mange har en tendens til kun at fokusere på prisen, men energiforbruget er faktisk mindst lige så vigtigt. For over en længerevarende periode på 3-5 år, har det en stor indflydelse på dine månedlige regninger.

Du bør derfor gå efter energivenlige mærker/modeller, så du ender med at lave en god langsigtet investering.

2. Prøv at forhandle prisen

Det ligger ikke i danskernes natur at prutte om prisen, fordi mange mener det er pinligt og forkert. Det er det ikke! Når selv Forbrugerrådet Tænk anbefaler dig at prutte om prisen, så er det fordi du har en reel mulighed for at få afslag i prisen.

Kan du bare spare 500 kr. på dit nye køleskab, er det så ikke besværet værd? Det koster ikke noget at give det et forsøg og der er rigeligt med udbydere på markedet.

3. Tillægsforsikringer?

Det kan være svært at vurdere om man skal hoppe på de tillægsforsikringer, der altid er forbundet med hvidevarer og elektronik køb som TV og computer.

De er ikke billige, så undersøg hvad dine nuværende forsikringer dækker. Hvis de forsikrer dig grundigt nok, er der jo ingen grund til at betale ekstra. Det er meget normalt af en familieforsikring dækker mange af de samme skader og derfor gør den tæt på overflødig.

Alternativet er nettets brugtmarkeder

Til sidst er det vigtigt at holde sig for øje, at der også er muligheden for at købe hårde hvidevarer på nettets brugtmarkeder. De færreste synes nok det er lækkert at købe et brugt køleskab eller fryser, men omvendt kan det forholde sig med vaskemaskiner og tørretumblere.

Det er smag og behag. At købe brugt rummer mange fordele og ulemper, men hvis man er dygtig, kan der laves rigtig gode handler med produkter der kan holde i flere år.

Så hav muligheden i baghovedet. Det kan jo være det overflødiggjorde et lån.