Har du den rigtige bredbåndsløsning? Det kan være svært at vide, om man har den optimale løsning, da der findes mange forskellige slags bredbåndsløsninger, men det kan både spare dig penge og give dig en hurtigere forbindelse, hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i det.

Vi guider dig gennem hastigheder og bredbånd i denne artikel.

Den rigtige bredbåndsløsning matcher dine behov

Der er stor forskel på, hvad hastighed de forskellige bredbåndsudbydere tilbyder, og der er lige så stor forskel på, hvor høj en hastighed, man egentlig har behov for. Om man bor alene eller er en stor børnefamilie under samme tag har selvsagt en betydning for, hvad man har brug for af hastighed.

Måske har du aldrig tænkt yderligere over jeres internetvalg, men det kan faktisk betale sig at sætte sig en lille smule ind i de mange forskellige bredbåndsløsninger, som findes. På den måde kan du sikre dig de to vigtigste ting, når det kommer til internet;

  1. At du har den billigste løsning for dig.
  2. At du har valgt den hastighed, som passer bedst til din husstands behov.

Formålet har stor indflydelse

Hvad bruger du din internetforbindelse til? Hvis du elsker at game online, har du brug for en langt bedre og mere stabil bredbåndshastighed, end hvis du bare kan lide at surfe lidt rundt på de sociale medier eller nyhedssider. Hvis du udelukkende bruger din bredbåndsforbindelse til sidstnævne, kan du snildt nøjes med en hastighed på omkring 25 Mbit/s.

Streamingtjenester med musik, film og serier bliver mere og mere populære, og det kræver en forholdsvis høj hastighed at se en film over nettet, hvis den skal være i en god opløsning. Hvis du er en af de mange danskere, som elsker at se fjernsyn over nettet, så er en hastighed på 50 Mbit/s god, hvor du sagtens kan se film og serier i HD-kvalitet. Vælger du en endnu højere hastighed på omkring 75 Mbit/s, vil du stort set ikke opleve nogen ventetider på nettet, og du vil kunne streame i den knivskarpe 4K-kvalitet.

Hvis I bor flere i hjemmet, og alle har hver sin computer og smartphone, hvorpå der bl.a. spilles spil og streames fjernsyn, så har I naturligvis brug for en højere internethastighed, end hvis der kun boede én i husstanden. Som tommelfingerregel har hver person i husstanden brug for omkring 25-30 Mbit. På den måde undgår I en dårlig forbindelse, selvom alle sidder ved hver deres computer og streamer i høj kvalitet.

Test din forbindelse på Tjekditnet

På Tjekditnet.dk kan du måle din nuværende bredbåndshastighed ved blot at indtaste din adresse, og lade hjemmesiden gøre arbejdet for dig. Det tager ikke mere end et minuts tid, og herefter kan du bruge din nuværende hastighed til at sammenligne priser og hastigheder, så du kan finde ud af om du har den rigtige bredbåndsforbindelse.

Du kan også lynhurtigt få et overblik over, hvad du har af muligheder for bredbånd og fibernet på din adresse. Det hjælper dig godt på vej mod den rette løsning.