Er du gamer, og bruger mange timer foran skærmen på at blive bedre og bedre? Så er den bedste forudsætning, at internettet er hurtigt og sikkert. Den perfekte spil-oplevelse kræver nemlig både hurtighed fra dig, men endnu vigtigere hurtighed fra internetudbyderen. Samtidig kræver det stabilt internet, så du ikke risikerer at hoppe af i et afgørende sekund – og dem er der mange af, når man gamer!

Brug for hurtigt bredbånd til gaming?

Hvis du vil sikre dig en bredbåndsløsning, som lever op til disse ting, skal du vælge en hastighed på mindst 20 Mbit. Et sted mellem 20 Mbit og 50 Mbit er godt for gamere, men gerne hurtigere. Herunder ser du en oversigt over gode bredbåndsløsninger til gaming. Sammenlign udbyderne her:

Tre vigtige faktorer om internet til gaming

  • Hastighed
    Som allerede nævnt, er hastighed en vigtig faktor, når det kommer til at kunne bruge sin forbindelse til at game over. Vi anbefaler, at du vælger en hastighed på mindst 20 Mbit, da der så også er plads til at en anden kan være online på samme net på samme tid.
  • Forsinkelse
    Forsinkelse, eller latency/ “lag” som det også kaldes, er en anden vigtig faktor. Det er nemlig et udtryk for den forsinkelse, der er mellem at signalet når fra det ene sted til det andet. Og jo lavere ping jo bedre, da det er betegnelsen for den tid, det tager signalet at komme frem. Du opnår den laveste ping ved at vælge fibernet, men bredbånd og kabel-TV har også forholdsvis lave ping-tider, da det er faste forbindelser. Mobile bredbånd har de højeste ping-tider.
  • Stabilitet
    Stabilitet er vigtigt, fordi at hastighed og lav forsinkelse ingenting nytter, hvis forbindelsen alligevel hopper af i tide og utide, eller har alt for store udsving i hastigheden. Her gælder det igen, at forbindelser via kabler er langt mere stabile end mobilt bredbånd.

Bredbånd til gamingMobilt bredbånd til computer

Selvom vi anbefaler et internet med en fast forbindelse så som bredbånd, kabel-TV og fibernet, kan det også godt lade sig gøre at game via mobilt bredbånd til computeren. Det skal dog helst være 4G og ikke 3G, for at det giver mening, og dermed er det stadig ikke helt optimalt.

Det som mobilt bredbånd gør, er at det forsinker pingen. Pingen er den forsinkelse der er, fra at data bliver sendt fra et sted, til at det bliver modtaget et andet sted. Det duer ikke at spille et online spil, hvor du skal reagere hurtigt, men hvor pingen alligevel er langsom.

Hvis du rejser rigtig meget, eller bor flere forskelligere steder – f.eks. halvt i sommerhus, halvt i lejlighed, så er det nogle gode grunde der kan gøre, at mobilt bredbånd alligevel er den bedste løsning til dig i lige netop disse situationer.