Er du gamer, og bruger du mange timer foran skærmen? Så er det vigtigt at internettet er hurtigt og sikkert. Den perfekte spil-oplevelse kræver nemlig både hurtighed fra dig, men endnu vigtigere hurtighed fra internetudbyderen.

Find hurtigt bredbånd til gaming

Sammenlign udbydere og priser, og find en bredbåndsløsning med en hurtig forbindelse.

Hvis du vil sikre dig en bredbåndsløsning, som lever op til en hurtig spiloplevelse, skal du vælge en hastighed på mindst 100 Mbit/s. Særligt efter fibernettet i Danmark er blevet udrullet flere og flere steder, har du gode muligheder for at få en hurtig og stabil internetforbindelse, til en fornuftig pris.

Der er sket meget på bredbåndsmarkedet i Danmark, de senere år, så hvis du ikke har skiftet for nylig, bør du bestemt overveje dine muligheder. Så du er sikker på at sidde med den rigtige løsning, hvor du får mest for pengene.

Tre vigtige faktorer om internet til gaming

  • Hastighed
    Som allerede nævnt, er hastighed en vigtig faktor, når det kommer til at kunne bruge sin forbindelse til at game over. Vi anbefaler, at du vælger en hastighed på mindst 20 Mbit, da der så også er plads til at en anden kan være online på samme net på samme tid.
  • Forsinkelse
    Forsinkelse, eller latency/ “lag” som det også kaldes, er en anden vigtig faktor. Det er nemlig et udtryk for den forsinkelse, der er mellem at signalet når fra det ene sted til det andet. Og jo lavere ping jo bedre, da det er betegnelsen for den tid, det tager signalet at komme frem. Du opnår den laveste ping ved at vælge fibernet, men bredbånd og kabel-TV har også forholdsvis lave ping-tider, da det er faste forbindelser. Mobile bredbånd har de højeste ping-tider.
  • Stabilitet
    Stabilitet er vigtigt, fordi at hastighed og lav forsinkelse ingenting nytter, hvis forbindelsen alligevel hopper af i tide og utide, eller har alt for store udsving i hastigheden. Her gælder det igen, at forbindelser via kabler er langt mere stabile end mobilt bredbånd.

Bredbånd til gamingMobilt bredbånd til computer

Selvom vi anbefaler et internet med en fast forbindelse så som bredbånd, kabel-TV og fibernet, kan det også godt lade sig gøre at game via mobilt bredbånd til computeren. Det skal dog helst være 5G og ikke 4G, for at det giver mening, og dermed er det stadig ikke helt optimalt.

Det som mobilt bredbånd gør, er at det forsinker pingen. Pingen er den forsinkelse der er, fra at data bliver sendt fra et sted, til at det bliver modtaget et andet sted. Det duer ikke at spille et online spil, hvor du skal reagere hurtigt, men hvor pingen alligevel er langsom.

Hvis du rejser rigtig meget, eller bor flere forskelligere steder – f.eks. halvt i sommerhus, halvt i lejlighed, så er det nogle gode grunde der kan gøre, at mobilt bredbånd alligevel er den bedste løsning til dig i lige netop disse situationer.