En opsparing er altid fornuftig at have, så der er sat penge til side til uforudsete udgifter, næste runde fødselsdag eller den næste store rejse. Og så er det selvfølgelig endnu bedre, hvis din opsparing kan vokse sig større, mens du venter.

Med en opsparingskonto kan du få renter på de penge, du har stående, og på den måde kan du faktisk tjene ved at have penge stående i banken. Her ser vi på fordelene ved at sætte dine overskydende penge ind på en opsparingskonto med høj rente.

Få dine penge til at yngle sikkert

En opsparingskonto fungerer på den måde, at du hele tiden kan sætte penge ind på den fra dine andre konti. Det kan fx være, at du har et budget med 500 kr. i overskud hver måned. Så er det fornuftigt at sætte disse penge ind her. Så er de nemlig først og fremmest væk fra din forbrugskonto, og de er sat sikkert til side.

Du kan selvfølgelig altid trække penge ud fra din opsparingskonto igen, når du har brug for dem, men du kan ikke få et betalingskort til din opsparing. På den måde står de sikrere og mere utilgængeligt, når de er placeret på din opsparing.

Samtidig har du faktisk mulighed for direkte at tjene penge ved at have dem stående på en opsparingskonto. Du får nemlig renter på beløbet, og jo mere du har stående, jo mere tjener du selvfølgelig hvert år.

I langt de fleste tilfælde vil det være muligt at få en væsentlig højere rente på din opsparingskonto end på din normale NemKonto, og derfor er det meget fornuftigt at oprette en sådan. Og så er det desuden et godt alternativ til at investere pengene andetsteds, fordi de hermed er sikret, og du får en fast rente hver måned.

Opsparingskonti er helt anderledes end lån, hvor man er vant til at jagte en lav rente. Her er det dine penge som “udlånes” hvorfor du bør gå efter en høj rente.

Læs også: Lån penge med lav rente

Gå efter den højeste rente

Du kan få en opsparingskonto i din bank. Det allervigtigste, når du skal vælge den rigtige, er naturligvis renten. Jo højere rente, jo mere tjener du på de penge, du har stående. Særligt hvis du har et relativt stort beløb stående på din opsparingskonto, så kan du faktisk tjene et ganske fornuftigt beløb hvert halve eller hele år, når renten påregnes.

Selv en lille forskel på 0,2% kan have stor betydning. Har du 50.000 kr. stående til en månedlig rente på 0,8%, så får du 400 kr. om måneden i rente. Har du derimod samme beløb stående til en månedlig rente på 1,0%, så får du i stedet 500 kr. om måneden.

Derfor kan det godt svare sig at bruge lidt tid på at undersøge markedet for at finde den bank, der kan tilbyde dig den højeste rente på din opsparingskonto. Du skal altid huske at sammenholde det med de andre faktorer, der spiller ind, så du samlet set får den mest optimale løsning for dig.