Grundet det traditionelt stærke bånd mellem de skandinaviske lande, er det muligt at oprette en bankkonto og låne i Sverige som dansker. Ofte vil det dog kræve enten svensk personnummer eller adresse i Sverige.

Hvis du er bosiddende i Sverige og har været der i mange år, kan det sagtens give mening at låne penge der. Er det ikke tilfældet, bør du fortsat holde dig til de danske lånemuligheder. 

Dine “svenske” lånemuligheder afhænger meget af den enkelte udbyder og dit udgangspunkt. Der findes flere låneudbydere som er aktive både i Danmark og Sverige, hvor udbyderne Bank Norwegian, Lendo og L’EASY bl.a. kan nævnes.

Her kan du se hvad de kan tilbyde på det danske marked, med muligheden for at ansøge gratis og uforpligtende.

Find et godt lån

Vil du gerne se de svenske lånemuligheder, kan du få overblik over udbyderne i Sverige via Termino.se.

 

Mulighederne for at låne penge i udlandet

Der er fornuftige muligheder for at låne penge i udlandet som dansker, men det kræver du er en integreret del af landet. Særligt på grund af det stærke velkonsoliderede skandinaviske samarbejde og på grund af de stærke bånd i den europæiske unions medlemslande.

Her ser mange muligheden for at låne penge hvis man bor i landet, uanset om det så er Sverige eller Norge. Hvad end det er til bolig, bil eller forbrug generelt.

Blandt de mest populære destinationer for låneoptagere, er værd at nævne både Schweiz og Sverige, der er kendt for at tilbyde billige lån med lave renter. Især sidstnævnte land er, også på grund af dets geografiske placering, en oplagt mulighed for nogle danskere med særlig tilknytning. Man behøver nemlig ikke altid have svensk statsborgerskab eller have bolig i Sverige, et svensk personnummer kan nogle steder være nok.

Når alt dette er sagt, mener vi fortsat at man som dansker bør afsøge de “danske” låneudbydere først. Du kender sproget, landet og der findes rigtig gode udbydere at vælge imellem. Brug oversigten til at søge helt uforpligtende.

Ligesom i Danmark, kræver optagelsen af lån i Sverige at långiveren prøver ens kreditværdighed, således at den enkelte dansker skal kreditvurderes, da bankerne ikke kan tage disse kredittjek tværs over grænserne. Derfor kan det være fordelagtigt for låntageren, at lade sin indkomst indgå på en svensk konto, da disse netop er tilgængelig for de svenske banker.

Ved et boliglån gælder særlige betingelser for lånet, og i Sverige kræver dette en forhåndsgodkendelse.

Hvem tilbyder lån i Sverige?

Når man undersøger muligheden for at låne penge i Sverige, må man først og fremmest finde ud af hvem man ønsker at optage det hos. Der er flere banksamarbejder på tværs af grænserne indenfor de større banker, hvor de svenske banker SEB og Nordea, stormer frem på markedet og tiltrækker flere og flere kunder.

Der er efterhånden mange online banker og lånefirmaer, der er både på det danske og svenske marked. Du bør primært fokusere på, hvor du kan opnå den laveste rente. Du vil opleve at flere af aktørerne ,som du finder i vores oversigt over de bedste lånefirmaer på nettet, ligeledes er aktive i Sverige.

Lendo, Bank Norwegian, L’EASY og Komplett Bank er eksempler på svenske udbydere. De forskellige lånefirmaer har forskellige tilbud og vilkår, og det er derfor op til dig, at finde det perfekte match, hvis du vælger at gå den vej.

Som på det danske marked, findes der i Sverige en lang række udbydere som primært er på det svenske marked. Lendify og FavoritLån er alle udbydere der ikke er kommet til Danmark endnu, mens Sambla for nylig har taget ind på det danske lånemarked. Du har med andre ord et bredt udvalg af valgmuligheder i Sverige, hvis du foretrækker at låne penge hos de svenske udbydere.