Grundet det traditionelt stærke bånd mellem de skandinaviske lande, herunder særligt naboskabet mellem Danmark og Sverige, er det muligt at oprette en bankkonto og låne i Sverige som dansker. Ofte vil det dog kræve enten svensk personnummer eller adresse i Sverige.

Hvis du er bosiddende i Sverige, har været der i mange år og er en etableret del af samfundet, kan det sagtens give mening at låne penge der. Er det ikke tilfældet, bør du fortsat holde dig til de danske lånemuligheder. 

Dine “svenske” lånemuligheder afhænger meget af den enkelte udbyder og dit udgangspunkt. Faktisk findes deres låneudbydere som er aktive i både Danmark og Sverige, hvor bl.a. Bank Norwegian, Vivus, Ferratum, Spargo Finans og L’EASY kan nævnes.

Her kan du se hvad de kan tilbyde på det danske marked, med muligheden for at ansøge hos dem gratis og uforpligtende.

Mulighederne for at låne penge i udlandet

Der er fornuftige muligheder for at låne penge i udlandet som dansker, men det kræver du er en integreret del af landet. Særligt på grund af det stærke velkonsoliderede skandinaviske samarbejde og på grund af de stærke bånd i den europæiske unions medlemslande.

Her ser mange muligheden for at låne penge hvis man bor i landet, uanset om det så er Sverige eller Norge. Hvad end det er til bolig, bil eller forbrug generelt.

Blandt de mest populære destinationer for låneoptagere, er værd at nævne både Schweiz og Sverige, der er kendt for at tilbyde billige lån med lave renter. Især sidstnævnte land er, også på grund af dets geografiske placering, en oplagt mulighed for nogle danskere med særlig tilknytning. Man behøver nemlig ikke altid have svensk statsborgerskab eller have bolig i Sverige, et svensk personnummer kan nogle steder være nok.

Når alt dette er sagt, mener vi fortsat at man som dansker bør afsøge de “danske” låneudbydere først. Du kender sproget, landet og der findes rigtig gode udbydere at vælge imellem. Brug oversigten til at søge helt uforpligtende.

Ligesom i Danmark, kræver optagelsen af lån i Sverige at långiveren prøver ens kreditværdighed, således at den enkelte dansker skal kreditvurderes, da bankerne ikke kan tage disse kredittjek tværs over grænserne. Derfor kan det være fordelagtigt for låntageren, at lade sin indkomst indgå på en svensk konto, da disse netop er tilgængelig for de svenske banker.

Ved et boliglån gælder særlige betingelser for lånet, og i Sverige kræver dette en forhåndsgodkendelse.

Hvem tilbyder lån i Sverige?

Når man undersøger muligheden for at låne penge i Sverige, må man først og fremmest finde ud af hvem man ønsker at optage det hos. Der er flere banksamarbejder på tværs af grænserne indenfor de større banker, hvor de svenske banker SEB og Nordea, stormer frem på markedet og tiltrækker flere og flere kunder.

Online lånefirmaer som Vivus, Ikano og Ferratum har hovedsæde i Sverige, hvorfor de naturligvis er oplagte muligheder. Vi kender alle tre fra det danske marked og findes på vores oversigt over de bedste lånefirmaer på nettet. Lendo, Bank Norwegian, L’EASY og Komplett Bank er andre eksempler på svenske udbydere. De forskellige lånefirmaer har forskellige tilbud og vilkår, og det er derfor op til dig, at finde det perfekte match, hvis du vælger at gå den vej.