Grundet det traditionelt stærke bånd mellem de skandinaviske lande, herunder særligt naboskabet mellem Danmark og Sverige, er det muligt at oprette en bankkonto og låne i Sverige som dansker.

Dette samarbejde muliggør nemlig at danskere uden svensk personnummer eller adresse i Sverige, kan låne penge i svenske banker. Man skal blot kunne legitimere sin identifikation, og så er processen for lånet sådan set i gang.

I denne artikel vil Prisas se nærmere på muligheder for at låne penge i Sverige som dansker eller andre af EU-landene. 

 

Mulighederne for at låne penge i udlandet

Der er store muligheder for at låne penge i udlandet som dansker. Særligt på grund af det stærke velkonsoliderede skandinaviske samarbejde og på grund af de stærke bånd i den europæiske unions medlemslande.

Her ser mange muligheden for at låne pengene til en billigere rente end herhjemme, hvilket i det lange løb sikrer et billigere lån alt i alt. Hvad end det er til bolig, bil eller andre investeringer.

Blandt de mest populære destinationer for låneoptagere, er værd at nævne både Schweiz og Sverige, der er kendt for at tilbyde ekstremt billige lån med renter helt ned til 0,5 %. Hermed følger selvfølgelig også en vis risiko, men er man villig til at gå på kompromis med denne, kan man opnå rigtig billige lån.

Især sidstnævnte land er, også på grund af dets geografiske placering, ofte af os danskere når vi skal optage forskellige lån. Man behøver nemlig hverken at have svensk statsborgerskab eller have bolig i Sverige, men blot kunne identificere sig selv.

Ligesom ved lån i Danmark, kræver optagelsen af lån i Sverige dog långiveren prøver ens kreditværdighed, således at den enkelte dansker skal kreditvurderes, da bankerne ikke kan tage disse kredittjek tværs over grænserne. Derfor kan det være fordelagtigt for låntageren, at lade sin indkomst indgå på en svensk konto, da disse netop er tilgængelig for de svenske banker.

Ved et boliglån gælder særlige betingelser for lånet, og i Sverige kræver dette en forhåndsgodkendelse – det vil sige et såkaldt låneløfte.

Ansøg her

 

Hvem tilbyder lån i Sverige?

Når man undersøger muligheden for at låne penge i Sverige, må man først og fremmest finde ud af hvem man ønsker at optage det hos. Der er flere banksamarbejder på tværs af grænserne indenfor de større banker, hvor de svenske banker SEB og Nordea, stormer frem på markedet og tiltrækker flere og flere kunder.

Online lånefirmaer som Vivus, Ikano og Ferratum har hovedsæde i Sverige, hvorfor de naturligvis er oplagte muligheder. Vi kender alle tre fra det danske marked og findes på vores oversigt over de bedste lånefirmaer på nettet. De forskellige lånefirmaer har forskellige tilbud og vilkår, og det er derfor op til den enkelte at finde det perfekte match.