Når du skal tage et lån, er der nogle krav du skal opfylde, for at blive godkendt som kunde. Kravene varierer fra udbyder til udbyder, og for eksempel er der langt strammere krav i bankerne end hos de lånefirmaer du finder online.

Der er altid krav til den ansøgning du sender og de fleste steder er der krav om dokumentation. Hos bankerne har de brug for al dokumentation lige fra legitimation til lønsedler og budget.

Nogle steder online kan du helt slippe for at sende dokumenter afsted. Se hvornår du skal bruge hvad.

Ved små kviklån

Når du tager et lån fra en udbyder på nettet kan du opleve, at der er meget frie rammer for lånansøgningen. Tager du et lille kviklån er der mulighed for, at de ikke vil bede dig om en lang række informationer om din økonomi. Da der er tale om mindre pengebeløb, vil et CPR nummer være tilstrækkeligt.

De ønsker ikke at lave en grundig og tidskrævende kreditvurdering af dig, når du kun ansøger om 2.000 eller 5.000 kroner. Tager du et lån online uden at fremvise dokumentation, er det som udgangspunkt lidt dyrere end ellers. Omvendt er de langt hurtigere og lettere at lave.

Læs mere og ansøg om kviklån her.

CPR nummer

Til gengæld skal du altid oplyse dit CPR-nummer, når du tager et lån. Dit CPR-nummer er først og fremmest et garanti for, at du er den person, du udgiver dig for. Der er også en anden grund til, at alle låneudbydere vil have oplyst CPR. Det er en muligheden for at tjekke om du er registreret i RKI.

Er du registreret i RKI, skal du ikke regne med at blive godkendt. Det er ufravigeligt krav hos alle firmaer, at du ikke er angivet som en dårlig betaler.

Ved forbrugslån

Det er anderledes, når du skal tage et større lån som eksempelvis et forbrugslån. Det drejer sig om flere penge, og derfor er der oftere en længere løbetid og større behov for at du kan dokumentere din angivne indtægt. Renten er desuden lavere end ved de små kviklån.

Se mere og søg om forbrugslån på denne side.

Lønsedler & årsopgørelse

Når du skal fremvise dokumentation online, drejer det sig i høj grad om lønsedler og årsopgørelser. Dine lønsedler skal vises, for at udbyderen får et overblik over din månedlige indkomst. Årsopgørelsen skal vises blandt andet så udbyderen kan se, om du har en stor gæld eller lignende.

Alt i alt er dokumenterne altså et bevis for, at din økonomi er i orden – eller ikke er det. Jo bedre din økonomi er, jo større sandsynlighed er der for, at du kan få en lav rente.

NemID til at underskrive

Når du ansøger om et lån på internettet, skal du slutte af med at underskrive låneaftalen, som hvis det var i banken eller et hvilket som helst andet sted. Da det foregår online, bruger du dit NemID som underskrift.

Det hele foregår elektronisk og online, hvilket både giver en hurtigere, nemmere og mere fleksibel proces for begge parter. En af de klare årsager til at lånemarkedet på nettet er blevet et udbredt alternativ til banken.