Har du penge stående på kontoen, som du ikke får brug for lige foreløbig? Så gør du klogt i at få dem indsat på en højrentekonto, da det giver dig det maksimale afkast. Det er et sikkert og fornuftigt alternativ til at investere i aktier, obligationer eller valuta. Specifikt for dig der ikke ønsker at løbe en risiko.

Når du skal finde den “billigste” højrentekonto, skal du anskue det omvendt, end når du optager lån. I denne sammenhæng er en høj rente positiv, da det medfører et højere afkast. Det er nemlig dig der får renterne, og ikke banken. Få et godt indblik i mulighederne og hvordan du bør sammenligne renter på højrentekonti.

Sammenlign renter på opsparingskonti

Prisas.dk har set nærmere på mulighederne på markedet og giver dig et indblik i flere af de banker, med de højeste renter, på deres opsparingskonti. Du bør altid supplere med at undersøge dine muligheder i din egen bank, så du har noget konkret at sammenligne med.

For de fleste vil nok mene der er fordele i at have pengene samlet ét sted, så undersøg samtidig hvad din egen bank har at tilbyde. Som du vil bemærke nedenfor, er der særligt to centrale forhold, du skal være bevidst omkring.

Dels har det en stor indflydelse, om du vælger en fast eller variabel rentetype. Den faste vil ofte medføre en højere rentesats, det er godt for dig, men vil samtidig indebære en længere bindingsperiode. Bemærk samtidig at jo længere binding du vælger, desto bedre rente kan du opnå på din opsparingskonto.

Her er de aktuelle renteforhold og muligheder, hos flere af de attraktive udbydere af opsparingskonti:

Jyske Bank

  • Variabel rente: 0,60 % (6 mdr. binding)

Middelfart Sparekasse

  • Variabel rente: 0,45 % (ingen binding)

Frøs Sparekasse

  • Variabel rente: 0,45 % (ingen binding)

Nykredit

  • Variabel rente: 0,36 % (ingen binding)

Kilde: www.Mybanker.dk

Din overvejelse bør specielt gå på om du ønsker en variabel eller fast rente, samt hvor lang en binding du er villig til at acceptere. Det er noget du altid kan tage en snak med din bankrådgiver omkring. Uanset om du skal spare penge op eller tage et forbrugslån, kan rådgiveren være en god hjælp. Du kan selv gøre meget for at finde de bedste og billigste løsninger, til din situation.

Er du interesseret i vores relaterede sider om de billigste lån online? Så tjek vores side om de billigste lån netop nu.

Højrentekonto online eller i banken?

Vil du gerne finde den bedste højrentekonto for dig, så bør du helt sikkert snakke med banken. Det kan du gøre sideløbende med at du undersøger mulighederne på nettet. Ved at snakke med banken, får du specielt to fordele.

Du får undersøgt hvad de kan tilbyde dig af renter og så kan du få svar på de mange spørgsmål du måtte have. Det er helt normalt at være i tvivl om hvad man skal vælge og hvad de forskellige løsninger indebærer. Den samtale kan du tage med bankrådgiveren, selvom du så ender med at vælge en anden opsparingskonto. De kan jo ikke bestemme hvad du skal vælge, selvom du har været til et møde.

Når alt dette er sagt, mener vi at du bør vælge din egen bank, medmindre der er markante fordele at opnå andetsteds. Det være sig i form af bedre vilkår eller højere rente. Jo flere penge du har til opsparing, desto mere vil selv små renteforskelle kunne betyde.

Vi håber du er blevet klogere på mulighederne og på hvad du bør vælge som forbruger.