Privatlån er en udbredt lånetype, som mange firmaer tilbyder online. Den klare fordel ved at søge på nettet er, at udbyderne ikke stiller spørgsmål til formålet og så får du hurtigt svar. Bliver du godkendt kan pengene være på din konto næste dag. Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge.

Oversigt: De bedste privatlån online

Vi har lavet en oversigt over de bedste privatlån online, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at udfylde ansøgninger. Vi anbefaler altid, at du søger mindst 2-3 steder. Det er gratis og så sikrer det dig, at du ender med flere tilbud foran dig, hvoraf du kan vælge det bedste.

 

Guide til det bedste privatlån for dig

Prisas.dk har lavet en kort og overskuelig guide, der kan hjælpe dig med at lave et godt online lån, der matcher din situation. Hvis du følger vores 3 trin kan du være sikker på at ende ud med det bedste privatlån, efter dine behov.

Uanset hvor du søger på nettet, er der tale om privatlån uden sikkerhed. Du skal altså hverken stille bil, bolig eller lignende som sikkerhed bag og det gør, at du langt nemmere og hurtigt kan blive godkendt af udbyderne.

1. Undersøg låneudbyderne

Bedste privatlån onlineFørst og fremmest skal du have undersøgt låneudbyderne. Det kan du passende gøre i vores oversigt ovenfor. Og så kan du eventuelt forhøre dig om mulighederne hos andre banker, selvom det kræver en meget sund privatøkonomi.

Du vil derved få et godt overblik over dine lånemuligheder og kendskab til, hvor du opfylder deres krav til dig som forbruger.

Hvis du allerede kender dit eksakte pengebehov, kan det være en god idé at se muligheder, ud fra dit lånebeløb. Der kan nemlig være meget forskel, alt efter om du søger 5.000, 20.000 eller 100.000 kr. online.

Start med at gå til vores oversigt med lånebeløb.

2. Ansøg hos mindst 3 firmaer

Vores anbefaling er at du søger om privatlån hos alle de udbydere, hvor du kan. Du har reelt intet at miste, udover din tid. Du bør i hvert fald søge hos minimum 3 låneudbydere, men husk på at jo flere steder du søger, desto større er dine chancer for et billigt privatlån.

Alle lånetilbud er uforpligtende og det tager kun få minutter at ansøge, så der er ingen grund til at lade vær. Du snyder kun dig selv og det kan betyde markant flere omkostninger.

3. Sammenlign ÅOP og udvælg det bedste

Nu skulle du gerne sidde med flere lånetilbud foran dig, alt efter din privatøkonomi og hvor flittig du har været til at ansøge. Det er derfor tid til at sammenligne tilbuddene og det bliver hurtigt uoverskueligt, for den almene dansker.

Det vigtigste parameter for et godt lån, er dets åop. Et udtryk for dets årlige omkostninger i procent. Fokuserer du på det tal, overser du ikke oprettelsesgebyrer og andre omkostninger, der hurtigt bliver glemt.

Om du skal vælge lånetilbuddet med den laveste åop er individuelt, da andre faktorer kan spille ind, men det bør i hvert fald have dit fokus.

Privatlån med fordele

Privatlån uden sikkerhed kan nemt laves online, hvor udbyderne hverken stiller spørgsmål til formålet eller at du stiller hus, bil eller lignende som sikkerhed. Det gør processen markant hurtigere og nu har du tilmed mulighed for at optage disse lån med stærke fordele. At du kan få særlige fordele som kunde er noget relativ nyt på markedet. Der er specielt to fordele der er blevet udbredte og det er muligheden for at sætte afbetalingen på pause og muligheden for sikring mod arbejdsløshed. 

Sikring mod arbejdsløshed

Det er aldrig rart at blive fyret og det eneste der kan gøre det værre er, at du tilmed skal betale dyre afbetalinger på dit privatlån. Hos visse udbydere har du muligheden for at blive forsikret mod arbejdsløshed, hvor du får betalt de månedlige afdrag, skulle du blive fyret.

Det giver en dejlig tryghed og sikkerhed for dig som kunde, så du ikke skal frygte for dit job i lige så høj grad. Der er jo nok bekymringer forbundet med ens arbejde og månedlige indkomst. De fleste danskere har fortsat boliglånet, billånet og huslejen at tænke på, så 1-2.000 kroner kan gøre en stor forskel. Hvis du har et særligt behov for at lave privatlån med en sikring mod arbejdsløshed, bør du derfor ansøge hos udbydere der tilbyder dette.

Pauselån – sæt afbetalingen på pause

Pauselånet er en anden ny mulighed, der giver dig en klar fordel som forbruger. De fleste kender til behovet for luft i økonomien og hvis man har taget et lån online, kan det være svært at få råd til betalingen måned efter måned. Specielt hvis man har fået en dyr ekstra regning eller har været uheldig i forskellige sammenhænge. Det kunne være et sammenstød i trafikken, et indbrud eller lignende. Der kan være utallige scenarier, hvor der kan komme en dyr omkostning til forsikringen, bilværkstedet etc.

Muligheden for at sætte afbetalingen på pause, er derfor en rigtig smart og nyttig løsning. Det kan hurtigt blive aktuelt for dig, og selv hvis det ikke bliver, kan det være et rart sikkerhedsnet i hverdagen. Det giver dig en form for livline, hvis økonomien kommer ind i en særlig hård periode.

Der er flere udbydere som er begyndt at tilbyde fordelen, men DER Privat Finans var én af de første. Efter D:E:R relancerede deres låneplatform, har de haft god succes med deres Pause -og Tryglån. Det er en helt nytænkende måde at tænke finansiering på og fordele der er i tidens ånd. For hvem kan ikke huske fyringer og pressede økonomier efter Finanskrisen?

Hvordan foregår udbetalingen?

Vil du gerne vide hvad der sker efter du har ansøgt og godkendt lånetilbuddet? Du skal underskrive aftalen med din NemID signatur og herefter vil lånefirmaet oprette dig som kunde i deres system. Det sker relativ hurtigt og langt de fleste har en udbetalingstid på 1-2 dage.

Det betyder at hvis du godkender aftalen i dag, kan du håbe på at have dem allerede næste hverdag. Det er klart, at i weekenderne kan der gå længere tid på grund af de såkaldte bankdage. Hvis du er så heldig at have samme pengeinstitut som den valgte udbyder, kan du tilmed have pengene på kontoen samme dag. Det må du naturligvis ikke forvente, da 1-2 dage er standarden på online markedet. Medmindre du vel og mærke søger om de helt små og hurtige kviklån.

Gode råd hvis du mangler penge

Hvis du mangler penge er et privatlån ikke altid den rette løsning, eller det eneste du bør gøre. Det kan være du generelt mangler økonomisk overskud i hverdagen, eller gerne vil styrke din privatøkonomi ved at spare penge. Uanset hvad, giver vi dig her 5 gode råd til hvordan du kan forbedre din økonomi og få flere penge mellem hænderne hver måned:

1. Tag et bijob eller ekstra arbejde

Det første du kan gøre er at tage et bijob eller ekstra arbejde på din nuværende arbejdsplads. Det er bestemt ikke alle danskere der har mulighed for at tage et bijob, hvis du allerede arbejder fuldtid og skal passe dine børn. Men hvis I er en økonomisk presset familie, bør der være plads til én af jer kan tage nogle flere timer. Og er du studerende bør der være rigelig med mulighed for at finde et studiejob eller et deltidsarbejde ved siden af.

Det er altid nemmere sagt end gjort, at få ekstra arbejde og timer, men husk på det vil styrke din månedlige indkomst. Det er positivt at to årsager. Den åbenlyse er at du får flere pengene mellem hænderne, den anden er at det styrker dine lånemuligheder både online og i banken. De ser meget på dine indtægter når de kreditvurderer dig, så det kan faktisk medføre billigere tilbud og lavere renter.

2. Skær i dine udgifter 

Du kan ligeledes vælge at skære i dine udgifter. Der findes utallige metoder, men start med at kigge dine abonnementer igennem. Har du glæde af alle dine abonnementsløsninger og har du de rigtige? Alt for mange danskere betaler mere end de forbruger og så kender de fleste til at have et inaktivt fitness abonnement. Hvis du er én af dem, kan du hurtigt spare de 200-250 kroner det koster om måneden.

En kritisk gennemgang af din økonomi og dit forbrug kan være sundt med jævne mellemrum. Der er næsten altid penge at spare, så overvej  at gå dit nuværende forbrug og udgifter igennem med kritiske øjne.

3. Planlæg indkøb

Planlægning af indkøbene kan lyde banalt, men gør vitterligt en forskel. Du vi blive overrasket over hvor mange penge der bliver brugt på impulskøb, som slik, chokolade, fede tilbud og meget mere. Impulskøb udgør en stor del af ekstra omkostningerne i husholdningen, ved at lægge en klar plan for hvad du mangler, kan du undgå dette.

4. Få lagt et budget

Du har helt sikkert hørt det før. Få lagt et budget der skaber klarhed over din økonomi. Det kan lyde kedeligt og lad os bare erkende, at det er ret tørt at arbejde med. I hvert fald medmindre du er glad for matematik og Excel. Ikke desto mindre er det økonomiske overblik en fundamental del af at have en sund privatøkonomi.

Det er den eneste metode til at få klarlagt dit rådighedsbeløb. Det skal du jo kende til, førend du kan vælge en passende månedlig ydelse ved låneansøgningen. Du vil ligeledes opleve at budgettet kan fungere som en øjenåbner for hvor mange penge du bruger på forskellige ting. Det sætter hele husholdningen i perspektiv og det kan være ret sundt og nyttigt, når du skal træffe beslutninger.

5. Sælg brugte ting

Sidst kan du overveje at sælge brugte ting. Det kan være du har en cykel du ikke bruger mere, at du har en masse tøj eller DVD film liggende. De fleste hjem kan sælge ting og tjene et par tusinde kroner, nogle gange mere.

Det er ikke pengebeløb der overflødiggøre et privatlån uden sikkerhed, men det giver dig trods alt muligheden for at slå to fluer med ét smæk. Du tjener penge og kommer af med dit gamle ragelse.

Definitionen på det bedste privatlån

Vi har skrevet meget om det bedste privatlån på denne side, men hvad er egentlig definitionen på det? Der findes jo ikke en generel definition på hvad der er bedst, da det er op til den enkelte at vurdere. Det gælder både i lånemæssige sammenhænge, når du skal vælge ny mobiltelefon eller købe nyt køkken. Det hele handler om behov og personlige præferencer.

Som forbruger bør du være bevidst om dine forskellige muligheder, så DU ender ud med den rigtige løsning. Hvad end det så måtte være. Det er ikke altid at prisen betyder det hele, selvom man hurtigt kan forfalde til dette når der skal vælges privatlån. For at give dig et mere nuanceret billede af, hvad det bedste privatlån kan indebærer, har vi set nærmere på 4 forskellige forhold, der kan have en betydning for din beslutningsproces.

Hvad er det bedste privatlån for dig?

Det helt afgørende spørgsmål er, hvad der er det bedste privatlån for dig og ikke for alle andre. De fleste tænker og fokuserer kun på renten, selvom der er andre aspekter man kan tage med i overvejelserne. Vi ser på de 4 forhold lige her:

1. Laveste renter og kreditomkostninger

Det første forhold er udbyderen og tilbuddet med den laveste rente og kreditomkostninger. Det er førsteprioriteten for de fleste og med god grund. Det er naturligvis vigtigt at du finder en billig løsning, der ikke koster dig mere end nødvendigt. Du kan bare godt ende med to lånetilbud, hvor der kun er begrænset forskel på de samlede omkostninger. Særlig i dette tilfælde, er det godt at have andre forhold at fokusere på, når der skal tages en beslutning.

2. Særlige fordele

Ét af de forhold kunne være særlige fordele hos diverse selskaber. Det kan være muligheden for at sætte ydelsen på pause, hvis du pludselig bliver presset rent økonomisk eller får en stor uforudset regning. Det kan være muligheden for at få afdragsfrie måneder eller blive forsikret mod arbejdsløshed. Fordele findes i mange skikkelser og du bør være opmærksom på disse, såfremt det kan have en betydning for dig.

3. En udbyder du har tillid til

Det tredje forhold kunne være, at du foretrækker en udbyder du har tillid til. Det kan være du har søgt penge hos dem før og hele forløbet gik som ønsket. Eller at du kender en som har haft gode erfaringer med et bestemt selskab. Det kan ligeledes være du skeler meget til anmeldelser og vurderinger online, hvor det hele virker positivt. Der findes mange fremgangsmåder, men hvis det er vigtigt for dig med tillid og tryghed til udbyderen, kan det være værd at lægge lidt ekstra kræfter i. Du kan i princippet vente med at tjekke de enkelte selskaber, til efter du forhåbentlig har modtaget et konkret lånetilbud fra dem.

4. Fleksibel afdragsordning og passende månedlig ydelse

Et sidste forhold kan være en fleksibel afdragsordning, hvor du fx. kan afviklet privatlånet før tid, uden det medfører ekstra omkostninger. Der kan være tale om mange penge og hvis du tror det er et realistisk scenarie, bør du bestemt undersøge dette forhold. Det kan ligeledes være at nogle vender tilbage med en mere passende månedlig ydelse.

For selvom du har fastsat en månedlig ydelse på fx. 1.200 kr. i ansøgningsformularen, er det ikke sikkert dette er ydelsen i det tilbud, du får retur. I visse tilfælde kan ydelsen være korrigeret og det kan være både negativt og positivt for dig, alt efter din økonomiske situation. Netop fordi du kan ende med to lånetilbud, med forskellige ydelser, kan det ligeledes være en parameter.

Det er altså ikke altid så ligetil at vælge, specielt ikke hvis du vil gøre det velovervejet og korrekt. Der er mange aspekter og forhold du bør være opmærksom på, inden du tager den endelige beslutning om, hvad der er bedst for dig.