På kort tid er lån, der bliver givet fra person til person, blevet populært. Det er en mulighed for at tage et lån uden om banken, hos mere utraditionelle udbydere. Konceptet er, at man som låntager opretter sig hos en virksomhed, der formidler lån fra person til person – og de finder så en privatperson, investor eller virksomhed, der ønsker at udlåne.

Konceptet bliver populært set kaldt for peer-to-peer, hvor peer betyder bruger. Vi ser nærmere på det nye koncept på lånemarkedet. 

Peer-to-peer konceptet er populært

Konceptet med at låne uden om banken peer-to-peer er især blevet populært inden for de sidste par år. De findes i mange afskygninger og former, men er specielt opstået da mange privatpersoner og virksomheder, har fået afslag af banken.

Det har affødt nye firmaer som Udenombanken og Lendino, der hjælper med henholdsvis boliglån og erhvervslån. Et perfekt alternativ for de kunder, der er blevet afvist af deres bank.

Långiverne er ofte privatpersoner, der har økonomien til det, eller virksomheder, der ser en mulighed i en god investering. Altså udelukkende gode og sunde formål.

Ofte er der ikke stramme krav til en låntager, når man søger et peer-to-peer lån, men der er dog nogle få krav. Et dansk CPR-nummer ofte nødvendigt og så vil det altid blive tjekket om du er registreret i RKI. Et register over dårlige betalere.

Kravene til dig som ansøger er mere lempelige end i banken og minder meget, om de normale krav på online markedet. Faktisk finder du nogle af de mildeste krav hos den nye udbyder Udenombanken.dk, hvor RKI ikke engang behøver at være en stopklods.

Et godt alternativ til banken

Rigtig mange får afslag fra bankerne om at låne penge til enten forbrug, boligkøb eller en ny bil. Derfor er blandt andet peer-to-peer løsningen blevet så populært. Flere og flere opdager, at det ikke er nødvendigt at være afhængig af bankernes kreditvurdering, men at der i stedet er mange gode alternativer.

Forbrugs -og boliglån uden om banken har ofte haft en del negativ omtale, men der er mange både sikre og fornuftige muligheder, du med fordel kan benytte dig af. Det er en god idé at undersøge markedet grundigt, før man bestemmer sig for en lånudbyder – og husk på at din egen bank ikke nødvendigvis er den billigste løsning!