Det er altid svært for alle parter, at gå igennem en skilsmisse. Det er både en stressende og ubehagelig tid, og mange af dagligdagens små ting kan virke uoverskuelige.

Økonomi er noget af det sidste, man har lyst til at tænke på, men det er svært at komme uden om. Her er lidt hjælp til dig, der står midt i en skilsmisse, og har svært ved at overskue den økonomiske situation.

Sådan løser i det økonomiske

Når du og din partner bliver skilt, skal i foretage en bodeling. Det betyder, at i skal dele alle jeres værdier og jeres fælles gæld. Medmindre i har foretaget jer andet, så er jeres formue fælleseje, og den skal deles ligeligt. Er det muligt for jer selv at dele alle de ting i ejer – huset, bilen og formuen – behøver i ikke have jeres deling godkendt af en myndighed.

Derfor kan det være en god idé at få en advokat til at hjælpe med at ordne økonomien og at lave bodelingen. På den måde har i også en tredjepart, der er objektiv, og kan hjælpe jer til ikke at blive for følelsesmæssigt involveret.

Jeres formue bliver ligeligt delt, og det samme gør jeres gæld ved skilsmisse. Medmindre andet er aftalt og særlige forhold er gældende naturligvis. Sæt jer ind i præcis hvad jeres gæld er, og find gerne en måde at få den ud af verden på. Det gør ikke gælden mere overskuelig, at den bliver delt op.

Hvis det er helt umuligt for jer at blive enige omkring opdelingen af jeres bo og fælles formue, kan i vælge at få skifteretten til at afgøre det for jer.

Mulige økonomiske tilskud

Der er flere muligheder for at få økonomiske tilskud under skilsmissen. Mange vælger at få et ægtefællebidrag, der også bliver kaldt et underholdsbidrag, hvis den ene af de to parter i skilsmissen har flere penge end den anden. Når i beslutter jer for ægtefællebidrag beslutter i ofte også en varighed af det.

Hvis i har børn sammen under 18 år, når i bliver skilt, betaler den ene forældre børnebidrag til den anden. Det kan enten være et fast beløb eller nogle faste udgifter. Er barnet 18-24 år kan der betales uddannelsesbidrag i stedet. Det er jeres fælles pligt at sørge for jeres børn efter en skilsmisse.

Kan i ikke blive enige om, hvilket beløb børnebidraget skal ligge på, kan statsforvaltningen afgøre beløbet.

PRISAS ved hvor mange ubehagelige situationer og konsekvenser en skilsmisse kan have, men gør jer selv den tjeneste, at få hurtigt styr på de økonomiske aspekter. Det er vel og mærke fundamentet for, at I kan betale regningerne og få mad på bordet. Det giver kort sagt mere ro på en ellers hektisk periode for mange.