Minilån er en moderne betegnelse for mindre beløb, ofte på under 50.000 kr. Mange minilån vil have en højere åop, end ved andre lånetyper, specielt dem du laver i din bank.

Formålet med minilån kan være mange, men erfaringer viser at de primært bliver anvendt til forbrug og fornøjelse, eller betaling af eksisterende gæld. Er det sidste tilfældet, bør du altid benytte dig af muligheden for et samlelån i stedet, da det er markant bedre for din privatøkonomi.

Minilån eller ‘de små lån’

Kært barn har mange navne og ‘de små lån’ er et andet navn for minilån. Det er reelt bare lån uden sikkerhed eller der benævnes minilån fordi beløbet er lille.

Der er altså intet specielt over låneformen og de bliver typisk lavet på nettet. Bankerne er sjældent interesserede i at tilbyde små pengebeløb til deres kunder, medmindre man har en sund privatøkonomi eller kan stille sikkerhed bag.

Hvordan laver jeg et minilån

Processen for at lave et minilån er meget simpel. Du søger hos lånefirmaer online, hvorefter du vil få svar på din ansøgning inden for få timer, til flere dage. Du vil hurtigt få en afklaring på dine muligheder og kunne udvælge det bedste tilbud, til din situation.

Du vil allerede kunne have pengene på din Nemkonto dagen efter via den digitale signatur. Du skal blot have lønsedler og årsopgørelse klar ved ansøgningen og så kan du nemt underskrive aftalen via din NemID.

Det er en rigtig god idé at tilmelde dine afdrag til betalingsservice, for at undgå de høje gebyrer som udbyderne tager, hvis du betaler for sent eller overfører pengene manuelt.

Er små minilån et godt eller dårligt valg?

Det korte svar er NEJ. Det er dyrt når du fokuserer på åop og baggrunden for at vælge disse løsninger er sjældent rationelle. Det er ofte et udtryk for at du har et forbrug eller et behov, som din privatøkonomi reelt ikke kan bære. Rent privatøkonomisk vil det derfor ikke være det bedste valg.

Omvendt kan hver enkel dansker have sine årsager og man skal derfor passe på med generelle betragtninger.

Relaterede lånetyper på nettet

I vores oversigter kan du nemt sammenligne udbydere og komme i gang med ansøgningsprocessen. Det store overblik og flere ansøgninger, er vejen til at finde den billigste løsning på markedet. Du kan aldrig vide hvem der er bedst eller billigst på forhånd, da du bliver kreditvurderet individuelt.