Har brug for et lån til kosmetisk operation? Så er du langt fra den eneste, for omkostningerne overstiger nemt det den almene familie har på kontoen.

Når du skal finansiere dine nye bryster, ansigtsløft eller lignende, gælder det om at undersøge mulighederne og indhente lånetilbud. Du har flere muligheder som vi vil præsentere for dig her. 

Dine finansieringsmuligheder

Når du skal låne mange penge, gør du altid klogt i at bruge ekstra tid på at finde den bedste låneudbyder. Det vigtigste er ikke hvem der kan tilbyde dig lån til kosmetisk operation, men derimod hvem der kan gøre det billigst.

Her er de mest udbredte og anvendte finansieringskilder:

  • Banken
  • Online udbydere
  • Klinikken

Banken vil være det første valg hos mange, men det kan være rigtig svært at blive godkendt hos dem. Specielt fordi det kosmetiske indgreb på ingen måde er nødvendigt. De vil derfor betegne det som et forbrugslån, i stil med når du mangler penge til ferie eller nyt køkken.

Søg lån onlineOnline udbydere er blevet et rigtig godt alternativ, hvor de er mere åbne for at låne penge ud. De blander sig mindre i formålet og stiller lavere krav. Det er derfor Prisas hjælper dig med at søge lån online, så du finder de billigste udbydere.

Du vil opleve at mange klinikker ligeledes kan tilbyde finansiering, men det sker typisk via et samarbejde med finansieringsfirmaer. Mange af dem som ligeledes findes på nettet. Selvom det kan lyde attraktivt, bør du være særlig opmærksom på den tilbudte ÅOP fra disse. Der er ingen garanti for at det er den bedste løsning.

Svaret fra online udbyderne kommer hurtigt og det giver dig et godt udgangspunkt, inden du skal snakke med banken. Har de allerede afvist dig, kan du nøjes med at søge online og undersøge mulighederne hos din klinik.

Så længe du opfylder følgende krav, har du gode muligheder for at blive godkendt:

  • Ikke i RKI.
  • Fast løn/pension.
  • 18 år og bosiddende i Danmark.

Altså meget lave krav som de fleste danskere kan opfylde.

Kosmetiske operationer er udbredte

Kosmetiske operation er er udbredte i Danmark og særligt nye bryster er noget mange kvinder får foretaget. Nye bryster vil ofte koste mellem 30-40.000 kroner og det afkræver et lån hos de fleste.

Kosmetisk operationLangt de fleste plastikoperationer bliver foretaget på private klinikker og der findes derfor ikke eksakte tal på udbredelsen. Men siden plastikkirurgien kom til Danmark i 1970’erne er det virkelig blevet populært.

Vi lever i et samfund hvor vi skal være perfekte, så det er ikke så underligt, hvis du overvejer at låne penge til større bryster eller lignende. Antallet af brystoperationer er en af de få typer, der bliver registreret nogenlunde præcist via Mammaregisteret.

Ifølge Jyllands Posten blev der udført omkring 20.000 operationer årligt i 2012, mens hver sjette dansker har overvejet kirurgien. Så det er bestemt blevet populært i Danmark og Statens Serum Institut kunne i 2013 melde om en forbrugsstigning fra 193 til 260 millioner fra 2010 til 2013 inden for plastikkirurgien.

Forundersøgelsen er vigtig

Uanset hvilket indgreb du skal have foretaget, bør du møde velforberedt op til forundersøgelsen. Den er nemlig afgørende for det videre forløb. Få stillet alle dine spørgsmål, så du er med hele vejen. At vigtige spørgsmål og overvejelser kunne være følgende:

  • Hvad er reaktionerne 1-2 uger efter operationen?
  • Hvor længe skal jeg tage fri fra arbejde?
  • Bør jeg være særlig opmærksom på noget før/efter operationen? (Primært i forhold til mad, piller og medicin)
  • Hvordan er jeg forsikret?