Prisas ser nærmere på hvordan hele ansøgningsprocessen forløber, når du skal søge lån via mobilen. Læs med hvis du gerne vil se og vide, hvordan du låner penge via mobilen. Alle hjemmesider er efterhånden mobilvenlige, så det gør ingen forskel om du sidder på din computer, tablet eller smartphone.

Det er efterhånden fortid, dengang hvor man skulle ansøge via en SMS. I dag behøver du ikke tænde din computer for at kunne tage et forbrugslån. Smartphones har gjort det meget simpelt og hurtigt at tage et online lån. Så længe du har internetforbindelse på din mobiltelefon, har du muligheden for hurtigt at udfylde en låneansøgning.

Få klik med tommelfingeren og så kan pengene faktisk være sat ind på din NEMkonto og du kan gå ud og få fat i det, du mangler eller godt kunne tænke dig. Mere om hvordan du gør rent praktisk i næste afsnit.

Søg lån online via mobilen

Det er hurtigere og nemmere end nogensinde før at tage et lån, hvis du har en mobiltelefon. Det er sådan set ikke ret meget anderledes at søge om et lån over mobilen, end det er via firmaets hjemmeside. Vilkårene for lånene er præcis de samme og det samme er interfacet i høj grad. Deres sider er nemlig optimeret og lavet til, at du lige så nemt kan ansøge via mobilen.

Du skal generelt blot følge disse 5 trin for at gennemføre ansøgningen:

  1. Vælge lånebeløb (og løbetid)
  2. Klik på “Ansøg om lån”
  3. Udfylde dine personlige informationer
  4. Gennemse og bekræfte vilkår
  5. Indsend ansøgning

Det hele vil kunne gennemføres på omkring 5 minutter, alt efter hvor hurtig du er på tasterne.

Ansøg om at låne penge

Det er vigtigt at bemærke, at din indkomst kun skal kunne dokumenteres. Det er sjældent et krav at lønsedler mv. medsendes i første omgang, hvilket ville besværligge processen fra din smartphone. Det er firmaerne bevidste om.

Det vil derfor typisk være efterfølgende, at du kan risikere at skulle indsende yderligere dokumentation som de 3 seneste lønsedler og den seneste årsopgørelse.

Når du engang modtager svar retur, vil lånetilbuddet havne i din indbakke. Hvorefter du nemt kan underskrive med dit NemID. Igen kan det gøres fra den enhed, du nu foretrækker. Ved større lån skal du kunne dokumentere din årlige indkomst og typisk opfylde flere krav. Ellers er det bare at klikke ind på låneudbyderens hjemmeside, udfylde en ansøgning og vente på et svar.

SMS lån er fortid – nu søger du fra hjemmesiden

Engang var det sådan, at man kunne sende en SMS til en låneudbyder, og så få penge på den måde. Det er slut. Selv om nogle firmaer måske stadig kalder et lån fra en mobiltelefon for et SMS-lån, så er der i praksis tale om præcis samme måde, som hvis du gør det via din computer. I stedet for at sende en sms, skal du klikke dig ind på firmaets hjemmeside og så er du i gang.

Du behøver ikke nødvendigvis sidde derhjemme i sofaen for at ansøge om et lån. Principielt er det fuldstændig ligegyldigt, hvor henne i verden du er. Så længe du har mulighed for at gå online på din telefon, kan du søge. Du kan også søge om større beløb, end der var mulighed for med de forældede SMS lån – og til en lavere rente.

Det er særligt en god idé at sætte sig ind i selskabernes krav til kunder, så du ikke ansøger forgæves. Ja, der er mange fordele ved nutidens online marked. Vi håber du er blevet klogere på hvordan fremgangsmåden forløber.