Ønsker du at låne penge som elev og lærling? Du har generelt gode muligheder for at låne penge online, uanset om du er elev, færdigudlært tømrer, elektriker, VVS’er, mekaniker etc. Få et indblik i dine bedste muligheder for at optage lån online. 

Her kan du låne som elev og lærling

Ansøg gratis og uforpligtende.

Vi følger løbende lånemarkedet og har derfor et godt kendskab til deres renter, vilkår og hvem der er populære. Ud fra dette har vi lavet en oversigt med førende udbydere, vi kan anbefale. Det giver dig en god start og du kan ansøge uforpligtende hos samtlige firmaer.

Uddannelse og stilling har begrænset indflydelse

Når vi nævner mange jobs, brancher og stillinger i denne artikel, er det fordi den i bund og grund ikke har nogen indflydelse. En elektriker kan godt tjene mere end en tømrer og omvendt. Ens indkomst kan være meget forskellig, alt efter hvad du laver og hvor du arbejder.

Det er nemlig din indkomst der har stor betydning for, hvilken rente du får tilbudt og om du overhovedet får godkendt din ansøgning. Din stilling/job skal ganske vist oplyses meget overordnet, men det er indkomsten der betaler afdragene.

Så en mindre indkomst, gør det sværere at betale afdrage måned efter måned, relativt set. Det har derfor en stor indflydelse hvad du tjener, særligt med øje for at du ønsker et billigt lån som tømrer, elektriker, VVS montør, mekaniker, chauffør eller hvad du laver.

Din indkomst vil dog ofte være tilstrækkelig til at blive godkendt, selv hvis du kun er på dagpenge eller kontanthjælp, men det vil så typisk være til en højere rente.

Indkomst og alder er afgørende online

Når du søger lån online, er kravene til indkomst og alder afgørende for dine muligheder. Alderskravet skal opfyldes og kan være på alt fra 18 til 23 år. Det mest udbredte er en aldersgrænse på 21 år.

Det er kun få udbydere der kræver en mindsteindkomst og her er det typisk kun på 125.000 eller 150.000 kroner om året. Noget langt de fleste danske elever, lærlinge og lønmodtagere får ind på kontoen.

Alt i alt er lånemarkedet på nettet rigtig fleksibelt og nemt at anvende for enhver. Det kan godt være du har oplevet at din uddannelse og stilling, har haft en indflydelse i banken. På nettet skal du blot have en tilstrækkelig indkomst og så er resten underordnet.

Du kan nemt komme i gang med at ansøge lån hos os, uanset om du er mekaniker, VVS montør, tømrer, chauffør eller lærling under uddannelse.

Er du på en lærlinge- eller elevløn?

Hvis du er en lærling eller elev, med dertilhørende løn, bør du helt klart fokusere på udbydere som har begrænsede indkomstkrav og generelt er det en god idé at tjekke, at du opfylder kravene hos de enkelte långivere. Det kan du enkelt gøre via oversigten, hvor du finder relevante informationer på hver udbyder.

Ifølge Uddannelsesguiden ligger en elevløn på mellem 9.500 – 12.500 om måneden. Det vil være tilstrækkeligt til at få bevilget et forbrugslån, for langt de fleste. Hvis det viser sig at du hverken kan blive godkendt i banken eller online, kan du altid vælge at søge om supplerende SU via www.SU.dk.

Bør jeg låne penge som lærling?

Det er kun fornuftigt at spørge sig selv, om man bør låne penge som lærling, for du er kun i starten af dit voksenliv. Det betyder at de færreste har stor gæld allerede, fra bil eller boligkøbet. Omvendt har man typisk begrænset erfaring fra arbejdsmarkedet og mindre kapital mellem hænderne.

Vi mener at det afhænger meget af formålet bag. Hvis du har brug for ekstra penge til huslejen, uddannelsen eller til at betale regninger, så kan det give god mening. Hvis du gerne vil låne til ny iPad eller en dyr ferie med vennerne, bør du tænke dig om en ekstra gang.

Det er naturligvis din beslutning og du vil have gode chancer for at blive godkendt online, men husk på at alle pengene skal betales tilbage – med renter. Du bør derfor være meget forsigtig med at søge mere end du reelt mangler, da det kan være dyrt i sidste ende.

Bør jeg låne penge som elev?

Du kan være elev i mange forskellige brancher og fagområder. Det vil ligeledes være meget forskelligt, hvor langt du er, før du er færdig med forløbet. Det kan virke ligegyldigt, men er det ikke i vores øjne. Hvis du lige er startet som elev, er der nemlig længere udsigter til en højere fast indtægt og omvendt.

Det er nemlig din månedlige indkomst du skal bruge til at betale dine månedlige afdrag og jo mere du tjener, desto nemmere vil det forløbe for dig. Om det er en god idé at låne penge som elev, vil derfor afhænge af flere faktorer.

Dels om hvor langt du er i forløbet, hvordan din privatøkonomi ser ud og ikke mindst hvad pengene skal bruges på. Formålet har igen en stor indvirkning på, om det er en fornuftig beslutning. Vi oplever mange unge får gældsat sig, blot for at kunne købe ny computer eller cykel. Det er en dårlig idé.

Men hvis du skal bruge pengene på noget virkeligt vigtigt for dig, kan der være gode grunde til at optage forbrugslån online. Det er ikke alt man kan vente uger og måneder på at købe eller betale.

 

Vi håber du er blevet klogere på en række af de overvejelser du bør gøre dig, inden du søger lån som lærling eller elev. Det er kun sundt at gennemtænke disse, så du er sikker på at træffe den korrekte beslutning. Husk dog altid på, at du kan ansøge og indhente lånetilbud, uden du binder dig til at sige JA eller tage en endelig beslutning.