En af de vigtigste grundpiller til at kunne forstå dine lånemuligheder, er at kende til forholdet med det ønskede beløb og din indkomst. Jo større lån du ønsker at lave, desto større krav stiller det typisk til din indkomst og privatøkonomi.

Du bør betragte din månedlige indtægt som bankernes eller lånefirmaernes sikkerhed for, at du kan tilbagebetale penge. For uden indtægt, ingen mulighed for at afdrage. Prisas ser på lån i forhold til indkomst, i denne artikel. 

 

Indkomstbetydningen online

En af de mange fordele ved online markedet er, at de ikke blander sig i formålet og har gjort hele ansøgningsprocessen nem og hurtig. Det betyder at de, til forskel fra banken, kun har opstillet et vist indkomstkrav. De udbydere der tilbyder små lånebeløb, har typisk slet ikke krav til din indtægt.

Så indkomstbetydningen ved ansøgninger online varierer og vil primært være aktuel, når du søger større beløb. Anderledes vil det forholde sig i banker og realkreditinstitutter, som vi vil se nærmere på nedenfor.

 

Indkomst og rådighedsbeløb er nøgleord

Når du bevæger dig rundt på lånemarkedet online, vil du bemærke at specielt RKI og din alder er to af de vigtigste parametre, for dine muligheder. I mere generelle finansieringssammenhænge i banken, realkreditinstitutter eller hos bilforhandleren er det særligt din indkomst der er afgørende.

Alle udlån bliver lavet baseret på en risiko hos den enkelte långiver. Jo større risikoen er, desto højere renter og omkostninger kommer du til at betale. Det er derfor lån med sikkerhed er billigere, end dem uden.

Indtægten er den mest væsentlige form for “sikkerhed” for pengeinstitutterne. Det er bare vigtigt at tolke det i en sammenhæng med begreber som budget og rådighedsbeløb. Det er jo ligegyldigt at få 17.000 kroner udbetalt, hvis det hele forsvinder til faste udgifter.

I banken vil du derfor opleve at de både betragter din månedlige indtægt og dit rådighedsbeløb, i en større vurdering. Så mens mange låneudbydere online blot har et fast indkomstkrav, uden kendskab til rådighedsbeløb, vil det ofte være tilfældet i banker og realkreditinstitutter.

 

Vi håber du er blevet klogere på betydningen af lånebeløb og din indkomst. Det er i hvert fald centralt for at kunne forstå den store sammenhæng.