Hvis du vil tage et lån, er der en god chance for, at du skal levere oplysninger om dine økonomiske forhold, for at udbyderen kan sammensætte et tilbud til dig.

Men det er ikke alle mennesker, der er lige vilde med idéen om at give deres lønsedler til fremmede. Heldigvis kan du også låne penge uden at skulle vise dine lønsedler til nogen. Særligt for arbejdsløse i a-kasse, vil det være noget flere efterspørger.

Prisas har derfor set på hvordan du som arbejdsløs, kan låne penge uden lønsedler.

Lån uden lønseddel

Muligt ved små lån online

Mindre lån kræver ofte ikke helt lige så meget “kontrol” fra udbyderens side. Du kan sagtens finde lånefirmaer, der tilbyder mindre pengebeløb uden du skal fremvise lønsedler.

Hos andre firmaer skal du blot angive din månedlige indkomst. For både dagpenge og kontanthjælp fungerer jo som en md. indtægt og da de færreste udbydere kræver en fast mindste indkomst, er der gode chancer for dig.

Online udbyderne er mere overordnede i deres kreditvurdering af dig som kunde. Denne kreditvurdering er meget afgørende for om du bliver godkendt og til hvilke renter. Det normale er dog at du indsender dokumenter, der kan bekræfte din indkomst mv. Det kan ligeledes være fra din a-kasse.

Derfor er der heller ikke altid brug for lønsedler, hvilket kan gøre processen væsentligt nemmere og hurtigere for dig. Men selvom du er arbejdsløs, bør du altid angive din indtægt og fremsende det materiale, der evt. bliver krævet. Det vil nemlig sikre dig lavere renter og færre omkostninger. Der er intet godt eller positivt ved at “skjule” man er uden arbejde. Det er bedre at stå ved den dagpengeindtægt man trods alt har.

Til gengæld er det også kun mindre beløb, du kan låne som arbejdsløs. For hvis du mangler større pengebeløb vil udbyderen se dokumentation for din økonomiske situation, så de føler, at de kan stole på at du betaler pengene tilbage. Det sikrer de ved blandt andet ved at se dine lønsedler fra det seneste år og der er blevet gjort en del for at gøre dem nemmere at hente.

Du bør fremvise lønsedler, hvis du kan

Har du et fast arbejde, men et princip imod at videregive dine private oplysninger eller bare ikke bryder dig om idéen, om at andre skal granske dine lønsedler. Så er det selvfølgelig helt og holdent din ret. Men der er fordele ved at fremvise sine økonomiske dokumenter, når du tager et lån.

Ved at skabe tillid hos udbyderen gør du det også muligt at få et meget bedre tilbud. Ved at fremlægge dine lønsedler kan du overbevise et lånefirma om, at du har en fast, høj indtægt, og det kan munde ud i, at du får en meget lavere rente, end hvis de ikke vidste, om du overhovedet havde en fast indtægt.

Så medmindre du har noget at skjule, er det nemmeste for dig højst sandsynligt at fremlægge dokumentation i form af årsopgørelse og lønsedler. Det vil også gøre, at dine muligheder ikke bliver begrænsede, fordi du ikke er afhængig af, at det skal være en udbyder, der ikke kræver at se lønsedler.