Brænder du for dit nuværende job? Måske er det på tide at tænke efter, om du bruger din tid rigtigt, og om du måske endda gør en forskel? Det er ærgerligt at bruge mange af sine timer i hverdagen, på et job man ikke brænder for, og som ikke interesserer dig.

Her på Prisas kan du få gode råd til at finde ud af, om du har det rigtige job.

Ting du bør spørge dig selv om

Som lønmodtager er joblivet ikke mere sikkert end at du på slutningen af måneden kan nå at få besked om, at du er udvalgt til at skulle stoppe. Det behøver ikke være forbi du har gjort dit arbejde dårligt, eller ikke har levet op til jobkravene, men måske pga. nedskæringer mm. Det er derfor vigtigt at du brænder for det du laver eller arbejder med det du brænder for. Nedenstående spørgsmål kan være en god idé at stille sig selv, når tvivlen rammer.

Er jeg glad på jobbet?

Hvordan har du det når du står op om morgenen? Er du glad over at skulle på arbejde, eller er det mest af alt noget du har lyst til at gemme dig under dynen over? At være glad for og på sit arbejde er rigtig vigtigt, når det kommer til trivsel på arbejdspladsen. Hvis du ikke er glad på jobbet, vil det måske også smitte af på dine kolleager, så spørg dig selv om du er glad på jobbet.

Har jeg gode kollegaer?

Gode kollegaer er alfa omega når det kommer til jobs. Hvis du ikke har særlig gode kollegaer, så kan det have stor betydning for hele din jobsituation og din trivsel på arbejdet. Gode kollegaer bidrager til et godt fællesskab på jobbet, og kan gøre dig robust i forhold til de udfordringer du måtte have på din arbejdsplads. Det er nogle du kan have det sjovt med, stoler på og kan dele dine frustrationer med, samt sparre fagligt med.

Brænder jeg for jobbet?

Mange ved ikke helt hvad de brænder for eller om de tør at følge den drøm de nu har. Og hvorfor ikke? Det betyder ikke at du skal opsige dit trygge job, men blot at du burde have et arbejdsliv, som du drømmer om, og som du glæder dig til hver morgen. Find ud af hvad du brænder for, og hvordan du når dertil. Spring ud i det, hvad er det værste der kan ske? Det kan også være du drømmer om en anden plads i det firma du er i nu; få det sagt!

Er det en del af mine fremtidsplaner?

Når du sidder i dit nuværende job, er det så en del af dine fremtidsplaner? Hvis ikke, ved du så hvad der er? Som sagt, så handler det om at stå op om morgenen, og glæde sig til at komme på arbejde, og arbejde med det man brænder for. Hvis du drømmer om et job i cateringbranchen, men har et job på et kontor, så se at få skiftet branche, og arbejd med det du kan lide.