Finansiering af ejerlejlighed/andelsboligDet danske boligmarked er i fremgang og priserne er steget en del de seneste år. Det gør ikke dit behov for kapital mindre, når du skal købe en ny ejerlejlighed eller andelsbolig.

Når du skal lån penge til bolig, har du altid kun haft en mulighed. Du kan søge finansiering i banken og hos realkreditinstituttet. Det kræver at du har en sund økonomi og opfylder bankens krav.

Men mange danskere har fået NEJ og derfor er der heldigvis kommet et godt alternativ til afviste danskere. Et alternativ, hvor der lånes uden om banken.

Boliglån i banken

Boliglån i banken er de fleste danskere bekendte med. Du skal fremsende lønsedler, årsopgørelse og budget, så din egen bank kan kreditvurdere dig og udforme et købsbevis. Det er et bevis der viser, hvor mange penge du kan låne for.

Her er din indkomst og rådighedsbeløb to af de vigtigste elementer, ligesom eksisterende gæld kan have en negativ indflydelse.

Ud fra det tilbudte boliglån, ved du altså hvor dyr en ejerlejlighed eller andelsbolig du kan gå efter. Desværre oplever mange danskere at blive afvist eller få et alt for lavt tilbud. Man får jo efterhånden ikke meget for under en million.

Boliglån uden om banken

Til alle afviste danskere, er der kommet et alternativ i Udenombanken.dk. Her kan du søge gratis og uforpligtende, hvorefter du bliver kreditvurderet og modtager lånetilbud retur. Præcis som det kendes hos de øvrige lånefirmaer online.

Forskellen er bare, at du her optager boliglån til en rente på ned til 5 %. Her kan du ansøge om alt fra 100.000 til 1.800.000 kroner. Altså nok til boligkøb af kolonihaver, andelsbolig, eller hvis du foretrækker en ejerlejlighed.

Det er klart, at renten ikke helt kan konkurrere med realkreditinstituttet, men sådan er det. Nogle gange kan man bare ikke vente 4-6 måneder, hvis drømmeboligen lige er fundet. Og nogle gange kan der være lange udsigter til at banken vil godkende dit ønskede lånebeløb.

Vi mener derfor uden tvivl at Udenombanken er et glimrende supplement til landets banker, der har gjort det svært for mange danske købere.

Dit valg af lånebeløb har meget at sige for dine muligheder og godkendelseschancer generelt, ligeledes når du søger finansiering af dit boligkøb. Jo flere penge du skal låne, desto større krav bliver der stillet til din økonomi og månedlige indkomst.

Det kan derfor gøre, at du må overveje lejligheder, til en lavere pris. Det er en snak du skal tage med bankrådgiveren, så du ved, hvor meget de kan bankgodkende dig til.

Video om forskellene mellem ejerlejlighed og andelsbolig

Når du køber ny bolig laver du en stor investering, der har markant betydning for din privatøkonomi. Du bør derfor være 100 % klar over forskellen mellem en ejerlejlighed og en andelsbolig.

Der gælder nemlig forskellige forhold, dels i deres prisudsving og dels i den månedlige udgift. I denne video kan du blive klogere om diverse forskelle. Ejerlejligheder er som udgangspunkt dyrere pr. kvadratmeter af en grund. Så overvej hvad der er den rigtige løsning for dig.