Der er ikke noget værre, end når filmen hakker eller din computer lagger. Det kan skyldes, at din bredbåndsforbindelse ikke er hurtig nok til at klare kravene for spillet eller streamingtjenesten.

Du kan heldigvis hurtigt finde ud af, hvor hurtig din forbindelse er og på den måde vurdere, om du har brug for et hurtigere bredbånd.

Test hastigheden online

Hvis du flere gange har oplevet at din computer hakker, når den virkelig sættes på prøve, er det måske en god idé at finde grunden til dette. Det kan selvfølgelig have noget at gøre med din computers specifikationer, så start med at undersøge, hvor mange ram og hvilket grafikkort din computer har.

Hvis alt skulle være i orden på den front, er der stor sandsynlighed for, at det er din internetforbindelse den er gal med. Undersøg hvem din udbyder er, så ved du hvad din downloadhastighed burde være.

Efter du har fundet ud af, hvad du betaler for, kan du tjekke din internetforbindelse med forskellige hastighedstests på internettet. Her er et par steder, der tilbyder hastighedstests:

Det er en god idé at tage hastighedstesten hos den udbyder, som leverer dit internet. Det kan nemlig snildt ske, at du finder ud af din internetforbindelse ikke er så hurtig, som den burde være. Og så er det bedst at du kan sige til din udbyder, at det er deres test, der viser det.

I vores sammenligningsoversigt kan du nemt se hastigheder og priser, så du kan se hvem der tilbyder dig mest for pengene. Og så du kan se om der findes billigere alternativer på markedet.

Sammenlign bredbånd

Husk på, at flere enheder på samme netværk kan medføre dårligere forbindelse, og der kan også være udsving hos nogle udbydere, så du på nogle tidspunkter af døgnet kan få en hurtigere forbindelse, end du betaler for, og på andre tidspunkter det modsatte.

Sidst kan din router påvirke den trådløse hastighed, så hvis du har bestilt en på fx. 50 mbit/s, vil det typisk kun være gældende ved den direkte kabelforbindelse. Ikke når du bruger internettet trådløst. Hvis der er stor forskel, gør du klogt i at investere i en ny god router, der gør du får mere ud af din bestilte bredbåndshastighed.

Gaming stiller visse krav

Hvis du bruger din computer til at spille online, er en god internetforbindelse utrolig vigtig, hvis oplevelsen ikke skal ødelægges fuldstændig. Gaming kan nemlig kræve en høj internethastighed, hvis spillet ikke skal lagge og gøre det umuligt at game ordentligt.

Hvis du gamer, har du brug for internet på minimum 20 Mbit, hvis du ikke vil opleve lag. Hvis I er flere, der gamer på samme netværk, er det nok også en god idé at investere i en endnu hurtigere bredbåndsforbindelse, så I alle kan spille på samme tid.

Det kan også være en god idé at indstille begrænsninger i routeren eller aftale et loft på hastigheden, når I downloader, hvis I er flere på samme netværk, så der ikke sidder en person og blokerer, for at de andre kan spille ved at downloade film med hele forbindelsen.