Der findes både tværfaglige og faglige a-kasser. Fælles for disse a-kasser er, at man altid vil have den samme ret til dagpenge uanset hvilken man har valgt at melde sig ind hos.

Nogle a-kasser har speciale for enkelte fagområder, mens andre udbydere ikke har fokus på én bestemt faggruppe, men blot tager alle ind som medlem. Disse kaldes for tværfaglige a-kasser og er blandt landets mest udbredte. 

Der er mange portaler og hjemmesider der sammenligner billige a-kasser, hvor du ligeledes kan få overblik over de tværfaglige udbydere i Danmark. Gå til vores sammenligningsoversigt for at se priser, fordele og meget mere.

Tværfaglig a-kasse er gratis for studerende

Når man er studerende gælder der særlige regler. Først og fremmest er det muligt, at få gratis medlemskab med samme fordele som et betalende medlem har. Du kan få rådgivning, deltage i kurser og udveksle bekendtskaber i det store netværk som findes hos alle a-kasserne.

Der afholdes desuden ofte arrangementer og gruppemøder, hvor der kan være inspiration at hente til jobsøgning og meget mere. Hvis du som studerende melder dig ind allerede i dag kan du godt bruge dit medlemskab så snart du træder ud af studiet, men du skal altid minimum have været medlem af a-kassen ét år før at det kan lade sig gøre at få dagpenge med det samme så snart du dimitterer.

Tværfaglig a-kasse for selvstændige

Selvom de fleste a-kasser har fokus på lønmodtagere, findes der i dag også a-kasser der har fokus på selvstændige. De holder derfor også arrangementer der henvender sig primært til selvstændigt erhvervsdrivende. Selvom man går ind i sin egen forretning med opløftet pande, kan og viser statistikkerne, at over halvdelen af alle virksomheder må dreje nøglen om allerede efter første regnskabsår.

Derfor kan det sagtens svare sig, at melde sig ind selvom man ikke tænker at det vil gå galt. Desværre er der mange der glemmer at melde sig ind hos en a-kasse, hvilket er ærgerligt når det er for sent. En velkendt a-kasse for selvstændige er Dana.dk som har særligt fokus på erhvervsdrivende.

Har man familie har man også et ansvar for at sikre sin familie økonomisk sikkerhed ved ledighed. Derfor er man mere eller mindre nødsaget til at melde sig ind, for at være sikker på at kunne forsøge sine børn. At komme på kontanthjælp er ikke en oplagt mulighed da dette også medfører, at du skal sælge og bruge alle dine værdier før, at det kan lade sig gøre.

Dette sker ikke med en a-kasse og du får dine dagpenge af dem, og beholder alle dine ejendele og opsparinger.