Hvilken a-kasse skal man vælge, når man er færdiguddannet eller er ved at læse sig til socialrådgiver? Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvornår og hvilken a-kasse man skal melde sig ind i. Hvis du er i tvivl, så læs med her og bliv klogere på, hvad du skal foretage dig, hvis du allerede er uddannet eller er under uddannelse til socialrådgiver.

Sammenlign a-kasser til socialrådgivere

Man er som lønmodtager fuldstændig frit stillet ift. at vælge a-kasse. Faktisk kan man sagtens lade være med at melde sig ind i en arbejdsløshedskasse, men hvis man så en dag står uden arbejde, er man til gengæld fuldstændig alene, og kan ikke få nogen hjælp, hverken økonomisk eller i form af kurser og hjælp til CV og jobansøgninger. Derfor er det en god idé at blive medlem. Her er 4 a-kasser som alle passer godt til socialrådgivere.

 

FTF-A – en anden god mulighed

Socialrådgiverforeningen har selv været med til at oprette FTF-A, og det er den eneste a-kasse som tilbyder en specifik service til socialrådgivere. Detvil derfor være en anden rigtig god mulighed, udover ovenstående tværfaglige a-kasser. Disse er populære og velansete, men uden samme specifikke fokus på din jobstilling.

A-kasse til socialrådgivereDansk Socialrådgiverforening anbefaler FTF-A

Hos Dansk Socialrådgiverforening anbefaler de FTF-A, da foreningen selv har været med til at oprette denne a-kasse. FTF-A er det eneste sted, hvor de tilbyder specifik service til socialrådgivere, og de er desuden blandt en af landets billigste arbejdsløshedskasser. Der er ansat folk indenfor socialrådgiverfeltet, som holder øje med udviklingen af ledigheds- og beskæftigelsesudviklingen, og som har en stor viden indenfor netop denne faggruppe.

De har en målrettet service til socialrådgivere

Det at du får en målrettet service til dit fag hos FTF-A taler for, at det er den bedste a-kasse for dig. Men det betyder dermed ikke, at det er din eneste mulighed, for du bør nemlig også tage et kig på f.eks. de to arbejdsløshedskasser, som vi har anbefalet tidligere i artiklen.
Her kan du blive klogere på den pris, du vil skulle betale om måneden, samt hvad der er af medlemsfordele så som billige forsikringer eller billige fagforeninger.