Hvilken a-kasse skal du vælge, når du er uddannet socialrådgiver eller ved at læse til socialrådgiver? Det kan være svært at overskue de forskellige muligheder. Vi har lavet en oversigt, hvor du kan få overblik og sammenligne a-kassernes priser, fordele mv.

Sammenlign a-kasser til socialrådgivere

Få overblik over a-kasserne, sammenlign og find den rette udbyder, ud fra dine behov.

Du er som lønmodtager fuldstændig frit stillet ift. at vælge a-kasse. Faktisk kan du sagtens lade være med at melde dig ind i en arbejdsløshedskasse, men hvis man så en dag står uden arbejde, kommer du til at blive hårdt ramt. Du har intet sikkerhedsnet hverken økonomisk eller i form af kurser og hjælp til CV og jobansøgninger. Derfor er det altid en god idé at blive medlem.

FTF-A – en anden god mulighed

Socialrådgiverforeningen har selv været med til at oprette FTF-A, og det er den eneste a-kasse som tilbyder en specifik service til socialrådgivere. Detvil derfor være en anden rigtig god mulighed, udover ovenstående tværfaglige a-kasser. Disse er populære og velansete, men uden samme specifikke fokus på din jobstilling.

A-kasse til socialrådgivereDansk Socialrådgiverforening anbefaler FTF-A

Hos Dansk Socialrådgiverforening anbefaler de FTF-A, da foreningen selv har været med til at oprette denne a-kasse. FTF-A er det eneste sted, hvor de tilbyder specifik service til socialrådgivere, og de er desuden blandt en af landets billigste arbejdsløshedskasser.

Der er ansat folk indenfor socialrådgiverfeltet, som holder øje med udviklingen af ledigheds- og beskæftigelsesudviklingen, og som har en stor viden indenfor netop denne faggruppe.

De har en målrettet service til socialrådgivere

Det at du får en målrettet service til dit fag hos FTF-A taler for, at det er den bedste a-kasse for dig. Men det betyder dermed ikke, at det er din eneste mulighed, for du bør nemlig også tage et kig på f.eks. de to arbejdsløshedskasser, som vi har anbefalet tidligere i artiklen.

Her kan du blive klogere på den pris, du vil skulle betale om måneden, samt hvad der er af medlemsfordele så som billige forsikringer eller billige fagforeninger.