Det er en god ide at være medlem af a-kasse, uanset om du er pædagogstuderende, medhjælper, eller uddannet pædagog. Det sikrer dig, hvis du pludselig står uden arbejde, eller bliver længerevarende syg. Få overblik over a-kassernes priser og fordele, så du får valgt den bedste for dig.

A-kasser du bør overveje

Her kan du sammenligne gode a-kasser, du kan overveje som pædagog.

Som pædagogmedhjælper har du – ligesom de fleste andre – to muligheder, når du står og skal vælge din nye arbejdsløshedskasse. Du kan enten vælge en, som har specialiseret sig indenfor din faggruppe, eller en tværfaglig a-kasse, hvor alle kan være medlem, uden at det kræver nogen specifik uddannelse eller arbejde. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger.

A-kasserne i oversigten er tværfaglige, mens nedenstående udbydere har et større fokusområde, på netop dit fagområde. Overvejer dine forskellige muligheder, så du får valgt den bedste løsning, ud fra dine behov.

Andre gode muligheder

At vælge arbejdsløshedskasse kan for mange godt være noget af udfordring, da det er svært at skabe overblik over de mange udbydere, som man kan vælge imellem. Her har vi kort set på en række andre gode muligheder, hvor specielt BUPL-A er et oplagt valg for dig som pædagogmedhjælper.

  • BUPL-A
    Dette er Børne- og Ungdomdspædagogernes a-kasse, også kaldet BUPL-A. Denne arbejdsløshedskasse er specialiseret indenfor dit felt, og du er derfor sikret en standard indenfor viden og guidance omkring dit arbejde.
  • FTF-A
    Hos FTF-A er alle velkomne, og det gælder altså også for dig. Da det ikke er en arbejdsløshedskasse, som er specialiseret indenfor en særlig faggruppe, kan den tage mange flere medlemmer, og dermed tilbyde en lavere pris end mange andre a-kasser.

A-kasse til pædagogA-kasse som pædagogstuderende eller nyuddannet pædagog

I oversigten ovenover er priserne taget ud fra, at man har et fast arbejde. Hvis man er nyuddannet pædagog eller pædagogstuderende, er priserne noget andet, de er nemlig meget lavere. Det gælder for både BUPL-A, FTF-A og flere andre at det er gratis at være medlem af a-kassen, så længe du er studerende.

For de fleste arbejdsløshedskasser gælder desuden, at du er berettiget dagpenge så snart du har haft din sidste eksamen, hvis altså du har været medlem mindst et år inden. Ellers får du en måned i karans, hvilket let og helt omkostningsfrit kan undgås. Derfor anbefaler vi, at alle pædagogmedhjælperstuderende skynder sig at melde sig ind, for at være sikre på, at få udbetalt dagpenge så snart man står ledig.