Hvilken a-kasse skal du vælge, hvis du er under uddannelse eller overvejer at skifte a-kasse som læge? Få overblik over dine muligheder, a-kassernes priser og hvilke udbydere der er populære blandt læger.

Gode a-kasser for læger

Akademikernes A-kasse er et populært valgt mellem mange læger, så de vil være et godt valg. I oversigt kan du sammenligne de forskellige a-kasser, deres priser og fordele, så du får valgt den rette.

Som læge har du mange muligheder for valg af a-kasse. Der findes mange tværfaglige a-kasser, der er åbne for alle, og der kan både være ulemper og fordele ved dette.

De tværfaglige arbejdsløshedskasser kan i nogle tilfælde være mindre specialiserede, omvendt er fx. Akademikernes A-kasse og Magistrenes A-kasse gode eksempler på, at selv de tværfaglige udbydere, kan være stærke på bestemte fagområder.

Fordelen ved de tværfaglige a-kasser kan være prisen, at det er billigere at være medlem, eller at der følger gode ting med, som billige forsikringer, særlige fordele eller lignende.

A-kasse til læger og lægestuderendeFlest læger er medlem af Akademikernes A-kasse

Selvom det står dig frit for, hvilken a-kasse du vil være meldt ind i, er de fleste læger medlem af Akademikernes A-kasse. Lægeforeningen anbefaler alle læger, at bruge denne arbejdsløshedskasse, da AKA faktisk består af 22 medlemsorganisationer, hvor netop Lægeforeningen er en af disse.

Her er du derfor sikker på, at dem der behandler din sag og hjælper dig, hvis du f.eks. bliver arbejdsløs eller skal på barsel, har rigtig god styr på dit arbejdsområde, og ved hvad du kan kræve af din arbejdsplads, hvad du kan få udbetalt rent økonomisk og meget andet.

Det er gratis at være medlem af denne arbejdsløshedskasse, når du er studerende og under 30 år. Når du er færdiguddannet og skal til at betale for dit medlemskab, er AKA den arbejdsløshedskasse med det laveste kontingent, når det gælder højtuddannede. Prisen ligger på 427 kr. om måneden, og det får du ikke billigere andre steder.

Kan også anbefales til lægestuderende

Hos flere udbydere er det gratis at være medlem som lægestuderende og derfor anbefaler vi kraftigt at du melder ind i en relevant a-kasse. Der er mange gode grunde til at melde sig ind, bl.a. det at hvis du har været medlem i et år inden du bliver færdiguddannet, så er du berettiget dagpenge fra din første dag som ledig.

Disse fordele som studerende findes hos flere udbydere og du kan se hos hvilke, i oversigten på siden.

OBS: Gratis a-kasse forudsætter..

Det er værd at notere sig at den gratis a-kasse for studerende, forudsætter at du ikke tjener mere end dagpengesatsen på 1 år og at den gratis periode er begrænset til 5 år. Dette forhold er særligt aktuelt for lægestuderende, da flere tjener over dagpengegrænsen via deres vikariat. Så vær OBS på dette forhold.