Er du ved at uddanne dig til ingeniør, er du nyuddannet eller er du allerede i arbejde som ingeniør? Lige meget hvad, så er det en rigtig god idé at melde dig ind i en a-kasse. I denne artikel kommer vi med gode råd til, hvilken a-kasse der er bedst at melde sig ind i.

En ideel a-kasse til ingeniører

Vi anbefaler dig som studerende, nyuddannet eller allerede i fast job en hel specifik arbejdsløshedskasse, som du vil passe rigtig godt ind i med din faglige uddannelse. Fagforeningen IDA, som står for Ingeniørforeningen i Danmark, anbefaler ligeledes denne arbejdsløshedskasse til deres medlemmer. Det drejer sig om AKA som vi har set nærmere på længere nede. Hvis du overvejer andre gode tværfaglige a-kasser for ingeniører, kan du se flere af dem her:

 

A-kasse for ingeniørerAkademikernes ambitiøse Arbejdsløshedskasse

Indtil i 2013 eksisterede Ingeniørernes A-kasse, også kaldet IAK, som var en arbejdsløshedskasse, primært for ingeniører. Bare navnet antyder, at dette var en arbejdsløshedskasse, som var skræddersyet til dig som ingeniør.

I 2013 fusionerede IAK med Akademikernes A-kasse, og de hedder i dag Akademikernes ambitiøse Arbejdsløshedskasse. Det er dog stadig en arbejdsløshedskasse, som har specialister indenfor ingeniørfeltet, og det er derfor den ideelle a-kasse, som vi vil anbefale alle ingeniører at melde sig ind i.

Akademikernes ambitiøse Arbejdsløshedskasse vigtigste opgave er at få dig i job, når du bliver ledig, samt udbetale dagpenge indtil da. Derudover er de behjælpelige, hvis du skal på barselsorlov eller f.eks. bliver sygemeldt over en længere periode og har brug for sygedagpenge.

Det koster 434,- kr. at være medlem af AKA om måneden. Dette er det laveste kontingent for højtuddannede i Danmark. Hvis du er under uddannelse, og er under 30 år, er medlemsskabet gratis.

Har du særlige behov som ingeniør?

Hvis man som ingeniør pludselig mister sit job, er der to ting, som er vigtige; at blive sikret økonomisk samt at få en god hjælp til at komme videre. Det er netop disse to ting, som a-kassen hjælper dig med, og igennem karrierevejledning, kurser og workshops kan du blive klædt på til hurtigt at komme i arbejde igen.