Er du ved at uddanne dig til ingeniør, eller søger du en ny a-kasse som ingeniør? Lige meget hvad, så er det en rigtig god idé at være medlem af en a-kasse. Vi giver dig overblikket over muligheder, priser og fordele hos a-kasserne.

Find en god a-kasse som ingeniør

Fagforeningen IDA, som står for Ingeniørforeningen i Danmark anbefaler Akademikernes A-kasse. Det vil derfor være et godt valg, men se også mulighederne hos andre danske a-kasser, via oversigten.

 

A-kasse for ingeniørerAkademikernes ambitiøse Arbejdsløshedskasse

Indtil i 2013 eksisterede Ingeniørernes A-kasse, også kaldet IAK, som var en arbejdsløshedskasse, primært for ingeniører. Bare navnet antyder, at dette var en arbejdsløshedskasse, som var skræddersyet til dig som ingeniør.

I 2013 fusionerede IAK med Akademikernes A-kasse, og de hedder i dag Akademikernes Ambitiøse Arbejdsløshedskasse. Det er dog stadig en arbejdsløshedskasse, som har specialister indenfor ingeniørfeltet, og det er derfor den ideelle a-kasse, som vi vil anbefale alle ingeniører at melde sig ind i.

Akademikernes ambitiøse Arbejdsløshedskasse vigtigste opgave er at få dig i job, når du bliver ledig, samt udbetale dagpenge indtil da. Derudover er de behjælpelige, hvis du skal på barselsorlov eller f.eks. bliver sygemeldt over en længere periode og har brug for sygedagpenge.

Det koster 434,- kr. at være medlem af AKA om måneden. Dette er det laveste kontingent for højtuddannede i Danmark. Hvis du er under uddannelse, og er under 30 år, er medlemsskabet gratis.

Har du særlige behov som ingeniør?

Hvis man som ingeniør pludselig mister sit job, er der to ting, som er vigtige; at blive sikret økonomisk samt at få en god hjælp til at komme videre. Det er netop disse to ting, som a-kassen hjælper dig med, og igennem karrierevejledning, kurser og workshops kan du blive klædt på til hurtigt at komme i arbejde igen.