Er du under uddannelse til at blive gymnasielærer, eller er du allerede færdiguddannet, og leder efter en god a-kasse? Her på siden har vi sammensat en guide med hjælp og gode råd til dig, så du kan finde den bedste a-kasse til gymnasielærer.

Gode a-kasser for gymnasielærere

Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) anbefaler Magistrenes Arbejdsløshedskasse, hvilket vi derfor også gør på denne side. Da Gymnasieskolernes Lærerforening er dem der har allerbedst styr på dit arbejdsområde, må de vide hvilken a-kasse du bør melde dig ind i. Der er frit valg ift. hvilken arbejdsløshedskasse, man vil være medlem af og ønsker du af den ene eller anden årsag ikke at blive medlem af MA, har vi suppleret op med to andre alternativer:

Vejen til at blive lærer

For at blive gymnasielærer skal man have gennemført en kandidatuddannelse, som kombinerer to fag man kan undervise i på gymnasierne. For hvert af de fag, man kan undervise i på gymnasiet findes der faglige krav, som man skal opfylde. Når man har fundet en stilling, som er interessant, og som man opfylder, kan man søge denne. Når man bliver ansat som gymnasielærer for første gang, skal man tage det der hedder et pædagogikum. Det gør man på det gymnasium man underviser på, og det er et pædagogisk supplement til de faglige kompetencer.

A-kasse til gymnasielærereAlt dette kan Gymnasieskolernes Lærerforening hjælpe dig med. Det er en fagforening, som er til for gymnasielærere, og de har derfor helt styr på, hvad det kræver for uddannelse, hvordan et godt arbejdsmiljø er, hvilke overenskomster der er på dit område og meget mere. GL er den bedste fagforening, hvis du er gymnasielærer, og de anbefaler at du melder dig ind i Magistrenes Arbejdsløshedskasse, som er dem der bl.a udbetaler din løn, hvis du en dag bliver ledig.

Det er ikke den letteste vej at blive gymnasielærer, for man skal først igennem en 5-årig kandidatuddannelse, derefter finde job og til slut tage et pædagogikum. En god uddannelse kræver en god a-kasse, der tager varer for alt der har med din løn at gøre. Skal du på barsel, står du pludselig uden arbejde, og har du brug for hjælp og rådgivning, er det din arbejdsløshedskasse, der står klar til at hjælpe.