Er du chauffør, og skal finde ud af, hvilken a-kasse der passer bedst til dig? Vi guider dig gennem junglen af arbejdsløshedskasser her, så du kan få et overblik over hvad du har af muligheder for a-kasser som chauffør.

Find en a-kasse som chauffør

Sammenlign a-kassernes priser og fordele, der vil være et godt valg for dig som chauffør.

Det er en vigtig beslutning, at få valgt den rette a-kasse, da det kan give dig mange fordele og muligheder. Se hvem vi mener du bør overveje, hvis du arbejder som lastbilschauffør, taxachauffør eller lignende, via vores oversigt.

Der findes rigtig mange former for chauffører, og jobbet dækker derfor over flere forskellige jobfunktioner. Afhængig af hvad slags chauffør du er, er der forskellige overenskomster og løn for netop det område, du arbejder med.

A-kasse som chauffør3F er specialister i chauffører

Hos 3F er de specialister i chauffører, vi har derfor dedikeret et helt afsnit til dem. Hvis du både bliver medlem af deres fagforening og a-kasse er du sikret, at der bliver taget hånd om dine arbejdsforhold og din løn, og i tilfælde af at du mister dit arbejde, står de til rådighed og udbetaler dagpenge til dig.

Som chauffør vil 3F være et godt valg, da det nok er dem der ved allermest om dit arbejdsområde, og som derfor kan hjælpe og vejlede dig på bedste vis. Ovenstående tværfaglige a-kasser er dog andre gode bud, hvor du bør fokusere på både prisen og deres fordele. Det kan jo være at visse fordele kan have en særlig betydning for dig som chauffør.

Gode råd når du vælger

Vi anbefaler, at du tjekker priserne på de nævnte udbydere og sammenligner disse. Det kan være en rigtig god idé også at finde ud af, hvad det koster at kombinerer a-kasse og fagforening, da der ofte er mange penge at spare her.

Dette er vigtige ting at huske på, når man vælger sin nye arbejdsløshedskasse. Selvom det kan virke som mange penge at skulle betale hver måned, er de nemlig din allerbedste ven, hvis du en dag står uden arbejde.

A-kassen udbetaler dine dagpenge, og fagforeningen sørger f.eks. for at det psykiske som fysiske arbejdsmiljø lever op til kravene på området, og du kan altid henvende dig til dem, hvis du er i tvivl om noget arbejdsrelateret.