Julen kan være en svær tid som familie, hvis man har et presset budget. Børnene forventer gode julgaver, masser af and og alt det sædvanlige halløj. Mange oplever derfor at det er svært at skære ned på udgifterne, men når pengene ikke er tilstrækkelige kan det være påkrævet.

I hvert fald hvis du ikke vælger at tage et lån. For selvom banken ofte vil være negative, er mulighederne anderledes positive på nettet. Her kan flere udbydere hjælpe dig med penge til julegaver. Der er endda et par udbydere, der tilbyder nye kunder det første lån gratis.

Så mulighederne er der uden tvivl, det gælder bare om at kende til dem. I denne artikel ser vi nærmere på dine lånemuligheder online og på hvordan du kan spare lidt penge i december. 

 

Mangler du penge til julegaver?

Alle skal have gode julegaver, specielt børnene i familien. Det vil ikke være sjovt at skære ned på det område, fordi kontoen er i bund. Din tilgang til pengeproblematikken bør afhænge meget af hvordan din privatøkonomi ser ud generelt.

Er der bare kortvarigt lavvande eller har du mere generelle økonomiske problemer og en væsentlig gæld? Hvis du befinder dig i den første kategori, vil du have rigtig gode muligheder for at blive godkendt af firmaerne online. Det vil tilmed være forsvarligt, da du kan betale pengene tilbage relativ hurtigt.

Hvis du befinder dig i den anden kategori anbefaler vi derimod, at du tænker dig om 2 gange. Du bør utvivlsomt skære på alle de udgiftsposter du kan, og så bør gavebudgettet sænkes. Frigiver det ikke penge nok, vil lånebeløbet i hvert fald være markant mindre. Men vær meget påpasselig med for høje ÅOP satser!

Dine lånemuligheder online

Dine lånemuligheder online vi altid afhænge af en række faktorer. Din alder, faste indkomst og ønskede lånebeløb er tre af de mest centrale. Den store forskel på online markedet og banken er to ting. For det første er udbyderne på nettet ofte ligeglade med formålet bag lånet. Så du skal ikke bruge energi på at overbevise dem.

For det andet vil det være uden sikkerhed, så du skal ikke bruge tid og kræfter på at stille hus, bil eller lignende bag som sikkerhed. Alt i alt er det langt hurtigere, nemmere og mere fleksibelt.

Ved lån til julegaver vil beløb op til 5.000 være tilstrækkelige for de fleste. Her henviser PRISAS dig til 7 af de førende lånefirmaer på nettet, hvor du kan søge om alt fra 500 til 400.000 kroner. Spændet er stort, men søg ikke mere end du behøver.

I vores oversigter kan du se nærmere på hvem, hvad og hvor du kan ansøge. Søg gerne 2-4 steder for at optimere dine chancer for godkendelse og lavere omkostninger. Du kan se mere om lån til julegaver og julen generelt på denne side.

Gode råd til en billigere jul

Hvis du mangler penge til julegaver, er der al mulig grund til at spare hvor du kan. Vi lovede dig en række gode råd til en billigere jul og dem får du her.

  1. Sammenlign priser og find gaverne til den laveste pris online.
  2. Køb fødevarer i god tid så du udnytter rabatter og tilbud.
  3. Fjern alle de ekstraordinære udgiftsposter, fx. weekendophold, biografture etc. Hygge og juleaften er det vigtigste.
  4. Lav selv gaverne (hvis du er kreativ).
  5. Juster gavebudgettet internt i familien.
  6. Gå amok juleaften! Du kan spare alle andre dage, men ikke den 24. december.

Det sidste råd er ikke just et sparetip, men meget vigtigt at følge. Der skal være en gulerod for enden af tunnellen og juleaftenen skal være perfekt. Så her må du hverken spare på and, flæskesteg eller anden mad.

På Budgethuset har de ligeledes skrevet en artikel fyldt med gode råd og tips til en billigere jul.

God jul – vi håber du kommer godt igennem den!