Der kommer månedligt nye tal, der viser ledigheden i det danske samfund. Udviklingen har været positiv i lange perioder og er faldet med næsten 20.000 personer, i løbet af de sidste 12 måneder.

Nye ledighedstal fra juni 2014 skuffer desværre og afspejler en stilstand i ledighedstallet, sammenlignet med maj. Læs mere om udviklingen og de nye tal her. 

Ledighedstal for Juni er uændret

Det skuffende element ved de nye tal er, at Juni ikke har vist et yderligere fald i ledighedsantallet. Det har vi ellers været vant til over de senere måneder. Ledigheden lå på 133.900 i Juni måned, svarende til at 5,1 % af danskerne er ledige.

Der kan være mange årsager til udviklingen, men flere eksperter er enige om det afspejler et svagt økonomisk opsving. At den danske økonomi går fremad, men med små skridt.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at ledigheden kan opgøres på flere måder og bliver påvirket af nye reformer og tiltag. Både kontanthjælpsreformen og en kortere dagpengeperiode menes at have nedbragt ledigheden siden starten af 2014, uden det nødvendigvis giver et retvisende billede af et samfund i stor fremgang.

Går du selv rundt uden arbejde, bør du besøge Jobcenter, hvor du kan få hjælp med din jobsøgning. Det er en god hjælp for ledige og de har mange ressourcer og stor viden om, hvordan du kommer hurtigt i arbejde igen.

Hvis økonomien er presset kan det være du har brug for et lån? Det er hvad mange kan forfalde til, men det er bestemt ikke nemt uden indkomst, så det gælder om at ansøge det rigtige steder.

Læs også : Lån uden fast job

Overraskende eller forventet?

En af de store spørgsmål er om udviklingen i ledighedstallene er overraskende eller forventet? Der vil nok være fortalere for begge synspunkter, men der har aldrig været tvivl om, at det økonomiske opsving ville tage tid.

Det bliver et moderat opsving, ifølge mange eksperter og Prisas er helt enige. Set i det lys er det ikke voldsomt overraskende, men snarere skuffende.

Dertil kommer, at de sidste ledige personer altid vil være sværest at få i arbejde. Alene fordi der typisk er færre arbejdspladser at vælge imellem og fordi det typisk er de personer, med det svageste CV/kompetencer. Så før eller siden ville nedgange i ledigheden stoppe eller stagnere. Det skete i Juni, der viste samme tal som Maj 2014.

Prisas.dk vil følge udviklingen tæt, da jobmarkedet og den danske økonomi er centrale områder for alle danskere.

Har du lyst til at læse mere om ledighed, a-kasser og det danske arbejdsmarked? Se flere artikler på vores a-kasseblog.