Nets er firmaet bag NemID løsningen og det har været en rigtig dyr investering. Faktisk har det kostet hele 314 millioner kroner at få udviklet og drevet siden starten i 2008.

Mere præcist er det datterselskabet Nets DanID der har stået for driften, og underskuddet er ikke til at tage fejl af. Med 314 millioner kroner tabt, ser Nets nu frem mod at få afkast på deres investering. Det skal ske via selvsamme NemID løsning.

Opskriften er klar, det skal sælges i udlandet og så skal der findes flere firmaer i Danmark. Mere om det her. 

3 mulige kundegrupper for Nets

Administrerende direktør Bo Nilsson ser 3 mulige kundegrupper for Nets, som de ikke har forfulgt særlig hårdt indtil videre. Det drejer sig om følgende:

  • Private firmaer – NemID til kunder eller internt brug.
  • Sælge NemID som “pakke” til andre lande.
  • Vinde udbuddet om national digital signatur i Danmark.

Specielt de private kunder har hele tiden været en del af planen for NemID projektet, men deres salg har skuffet indtil videre. Som forbruger vil du sikkert vide, at det primært er banksektoren og offentlige instanser som Borger.dk og Skat.dk, der har taget løsningen til sig.

Det skal der nu laves om på og det skal ske via en mere aggressiv tilgang til markedsføringsdelen, ifølge direktør Bo Nilsson.

Læs også: Lån og få pengene i dag med NemID

Statens kontrakt om NemID udløber i 2017

Det sidste punkt 3 er interessant, da NemID kontrakten med staten udløber i november 2017. Til den tid vil der altså komme et nyt udbud på løsningen og her er Nets ikke selvskrevet til at vinde kampløbet.

Ifølge EPN.dk vil Digitaliseringsstyrelsen faktisk sende opgaven i udbud i 2015, så andre virksomheder får tid til at udvikle en afløser for NemID.

Det bliver spændende at se hvem der kommer til at tage kampen op med Nets selskabet.