Dine muligheder for at låne penge når du er 18 år og under 25 år kan være begrænsede, da mange personer i den alder, er økonomisk trængte. Specielt fordi de færreste har fuldtidsjob og er under uddannelse.

PRISAS har derfor set nærmere på hvilke muligheder du har for at låne penge under 25 år og giver dig her et godt overblik. Du kan søge om lån her. 

Oversigt: Lån for personer på 18 – 25 år

  • Det er gratis og uforpligtende at søge hos udbydere.
  • Vi anbefaler du udfylder 2-3 ansøgninger = større chance for godkendelse.

Vi tager forbehold for ændringer hos de forskellige udbydere. 

Mulighederne for at låne penge under 25 år

Det er ingen hemmelighed at dine lånemuligheder er sværere når du er under 25 år, hvis du ikke har et fuldtidsjob eller sikkerhed som bolig eller bil. Det er årsagen til at mange firmaer har sat en nedre grænse for, hvem de ønsker at have som kunder.

Hos nogle låneudbydere kan du låne penge som 18 årig, hos andre skal du være 20, mens alle tilbyder lån til personer over 25 år. Alderskravet er meget forskelligt, men der er ingen tvivl om at det er den gyldne alder, hvor du har alle muligheder åbne online.

Alderskravet og de mere begrænsede muligheder betyder, at du har brug for en god oversigt, der klarlægger de relevante udbydere på nettet. Det er netop formålet med vores oversigt herover.

Finanskrisen har bestemt ikke gjort det nemmere at lave lån under 25 år, fordi mange banker har strammet deres krav til forbrugerne. Det er i særdeleshed gået ud over unge danskere, som hverken har fuldtidsjob eller sikkerhed i form af bil eller bolig. Men online er chancerne langt bedre, da firmaerne er mindre strenge og ikke blander sig i formålet på samme måde.

Hvor kan man låne penge som 18 årig?

Lån penge som 18 årigPrisas.dk ønsker unge personer med at søge penge og forbedre deres lånemuligheder. Vi har derfor set nærmere på, hvor du reelt kan låne penge når du er 18, 21 eller 25 år. En grundig analyse af online markedet og de førende udbydere, ligger til grund for vores oversigt.

Først skal det understreges, at det er vigtigt du har en su-indkomst eller indtjening fra et arbejde, da det vil styrke dine muligheder for et positivt svar på ansøgningen. Samtidig skal du sikre dig, at du ikke står i RKI, da det er en forhindring hos næsten alle finansieringsselskaber.

Lån når jeg er 20-21 år

Det kan være vanskeligt at låne penge når du er 18 år, af to klare årsager. Dels fordi de fleste udbydere har et alderskrav der starter ved 20 år og dels fordi det er sværere at blive godkendt når man ikke kan fremvise en årlig indkomst eller mange års erhvervserfaring. Som du kan se i oversigten er der muligheder, men de bliver helt sikkert flere, når du søger lån som 20 eller 21 årig.

Når du runder 20’erne opfylder du alderskravet hos langt flere udbydere, hvilket gør at du nu kan ansøge hos DER Privat Finans, L’EASY, Kliklån og mange flere. Der åbner sig kort sagt flere døre for dig, men du bør fortsat gribe ansøgningsprocessen an på samme måde. Det betyder at du skal have undersøgt mulighederne og udfyldt flere ansøgninger, så du giver dig selv det bedste udgangspunkt.

Et udgangspunkt hvor du har flere tilbud at vælge imellem og derved nemt kan vælge lånet med den laveste ÅOP eller de mest fordelagtige vilkår. Specielt hvis du er en ung studerende på 18, 20 eller 21 år, bør du være meget opmærksom på ikke at få gældsat dig for hårdt. Du skal med andre ord være 100 % sikker på, at du kan betale den månedlige ydelse.

Relateret på Prisas.dk: Lån penge som studerende

Her kan det gøre en stor forskel om den er på 1.000 eller 2.000 kroner og din fornemme opgave er derfor at klarlægge hvor mange penge du kan undvære. Hvis dit rådighedsbeløb kun er på 2.000 kr i øjeblikket, bør du jo ikke vælge en månedlig ydelser på mere end 1.000-1.500 kroner. Alt for mange unge danskere ender i gældsproblemer og det skyldes i høj grad, at man får sagt JA til noget man ikke kan afbetale. Du bør ikke lave samme fejl.

Hvorfor har de et alderskrav?

De låneudbydere der fx. kræver du er over 25 år, gør det af en simpel grund: Risiko. Når du søger penge laver långiveren altid en analyse af den risiko de løber ved at udlåne dig pengene. Risiko ved at du ikke får betalt hele beløbet tilbage. Det er altså en kynisk afvejning af sandsynligheden for, om du kan tilbagebetale pengene. Hvilke finansieringsselskaber der så vælger at tilbyde lån til personer på 18 – 25 år, afhænger i høj grad af deres risikoprofil og strategi som virksomhed.

Der er ingen tvivl om at unge på 18-19 år generelt og statistisk set, har sværere ved at få afbetalt pengene og forklaringen er helt naturlig. Langt de fleste er under uddannelse og har begrænset erhvervserfaring, hvilket kan gøre det sværere at komme ind på arbejdsmarkedet. Så selv hvis du er flittig som ung studerende, har du næppe tid til mere end et deltidsjob.

Det to aspekter betyder at udsigten til fast arbejde og en solid månedlid indkomst er længere og det medfører den omtalte risiko for firmaerne. Her har nogle så valgt at sætte grænsen ved 20 år, frem for når du bliver myndig som 18 årig.

Frihed til at bruge pengene som du vil

De fleste unge på 18-20 år elsker friheden til at gøre hvad man har lyst til og netop derfor er lån online populære. Her kan du nemlig helt selv bestemme om pengene skal bruges på en lækker sommerferie, indretning af din nye lejlighed eller til at betale de mange regninger til husleje, vand, varme, mobil etc. Valget er dit og firmaerne online blander sig ikke i formålet.

En stor fordel der gør at lånemarkedet online tiltaler de fleste. Det er ikke kun nemt at ansøge og optage lånet, der er ligeledes frihed til at bruge pengene som man ønsker. Omvendt giver det dig et større ansvar som forbruger. Et større ansvar for at passe på din egen økonomi og for at sikre du kan betale de månedlige afdrag.

Man kan hurtigt få brændt 10-20.000 kroner af, men det er aldrig sjovt hvis man ikke har lagt en plan for tilbagebetalingsperioden. Du bør derfor tænke to gange, inden du underskriver låneaftalen. Er der en køreklar plan for hvordan du får betalt af på lånet, for hvis ikke bør du få det lavet. Den yderste konsekvens kan være at du havner i en gældsspiral og det er ingen interesseret i – hverken dig selv eller din långiver.