For nogle kan det være svært at få pengene til at række sidst på måneden. Hvis du har et stramt budget, kan det hele blive væltet af en stor uforudset udgift, som for eksempel en reparation i huset. Der kan man ende i en økonomisk situation, hvor man ikke har mulighed for at få det ordnet og betalt af egen lomme.

Det har tidligere været muligt at optage kviklån i 14 – 30 dage, men efter den nye lovgivning pr. 1. juli 2020, har udbyderne generelt valgt at ændre deres kreditmodel og hæve løbetiden.

Få et godt indblik i en række af dine lånemuligheder online, via vores oversigt. 

Løbetidens indflydelse på kreditomkostningerne

Det er altid en god idé at gå efter den korteste løbetid, der er inden for dine økonomiske rammer, da det vil medføre lavere samlede kreditomkostningerne. Så selvom langt de fleste er gået væk fra at tilbyde lån med løbetider på 14-30 dage, bør du fortsat gå efter en kort løbetid.

Det kunne være på 3 eller 6 måneder, såfremt det er muligt. Langt de fleste har dog en løbetid der starter på 12 eller 24 måneder, hvilket indebærer at kviklån langsomt er ved at blive udfaset fra det danske lånemarked. Det har primært været disse, som har været kendetegnet ved en løbetid op til 30 dage.

Gennemgå betingelserne grundigt

Det er altid en god idé at sætte sig ordentligt ind i betingelserne for tilbagebetaling, så du overholder dem til punkt og prikke. Særligt hvis det er muligt at betale lånet ud, uden ekstra omkostninger, hvis du pludselig får lyst til det. Det kan samlet set spare dig en del kreditomkostninger, hvis du fx. kan afvikle efter 6 måneder, frem for efter 12 måneder.

Sørg desuden for altid at få betalt den månedlige ydelse til tiden. Gør du ikke det, kan du risikere at blive pålagt omkostninger eller rykkere. Det er der ingen grund til, bare fordi du ikke har gjort det til tiden. De vil som udgangspunkt være ligetil, så det handler bare om at vide hvordan/hvornår og ellers kan kundeservicen altid hjælpe dig.

Når der søges penge online, kan der vælges vidt forskellige løbetider. Ved kviklån er det helt normalt at vælge 14, 21 eller 30 dage. Hvorimod man ved forbrugslån typisk har en mindste-løbetid på 12 måneder. Forskellige lån har forskellig låneperiode.

Det er vigtigt at du tænker dig om, inden du vælger løbetiden. Det er nemlig afgørende at du kan overholde tidsfristen, da du ellers kan komme til at betale dyrt i rykkere og ekstra renter. Det kan derfor generelt godt betale sig at være realistisk og omhyggelig, når du vælger løbetid.